Kawan - Kawan jeBateja

Saturday, December 26, 2009

tak De Keja...

Budak ni tak de keja....dia ni tengah ambil ambil video budak2 yang OT......kununnyer nak buat dokumentari.....macam hampeh je......

Jangan Tiru....

Jangan tiru AKSI ini....melainkan ANDA seorang BIOSEKSUAL.....ahakz.....tak semenggah langsung.....

Friday, December 25, 2009

Jemput Pandang....

Ini nama nyer kek coklat....ada orang panggil coklat kek...ahakz...samo jo...kek ni wife buat....den memang pantang tgk kek coklat....sepinggan den abih kan.....

Sape suka makan sugar rice....sila kutip.....sorang satu aje arrrrr...jangan lebih.....

Dah Mula...

Aiyaaaa.....sudah bermula...Projek untuk kereta PROTON...baru bermula dengan dokumentasi je....den jago projek kocik2 jo....buat part yang leh didapati dalam NEGARO...orang2 PONTING jo buek projek LUAR NEGARO....depa ni yang DALAM NEGARO...buat tak taw je...kalau LUAR NEGARO...siap BEREBUT.....adehhhh....

Tak Insaf...

Aktiviti lelaki macho ketika rehat....menghisap rokok sambil mengadap tong untuk habuk rokok....
AWAS...MEROKOK membahayakan KESIHATAN........

Jemput Tenguk...

Jemput tenguk...nak jemput makan...tak leh kot....sebab puding triorasa ni dah masuk perut...ahakz....den buat untuk refresh otak supaya tak lupa resepi ni....ahakz....jemput TENGUK yeaaaa

Friday, December 18, 2009

Delivery...


Pagi tadi aku kena delivery Kek gula Hangus ke Stesen Komuter Bangi. Bukan ader orang KTM order pun...cuma sorang CUSTOMER TETAP dari KERAMAT akan ambil KEK tu disini. Aku nak hantau tapi dia kata tak payah...pehhh...sian aku..mcm ne dia bawak 8 kotak KEK GULA HANGUS...pehhh.....

Kau Pergi Jua...

Dalam lab tempat aku kerja ada akuarium...ada bela ikan dan salah satunyer ikan yg diatas. Ikan KELAh ( boboi kata ini ikan KELAH ) ini hadapi masalah dalam akuarium...tak taw kenapa...ikan lain2 okay je...kena DERA or BULI kot.....aku kuarkan dari akuarium dan cuba tenguk dalam 1 jam...ikan ni still tercungap2...

Aku gi ke TEA ROOM..ambil plak air SULING...errr..air BERTAPIS....pasti tiada KLORIN punyer...errr...aku rasa lah...

Dengan air SULING or Air bertapis tu..aku masukkan ikan kelah yang bermasalah JIWA tu....nampak gaya ia STILL mcm tu....tiada perubahan....dan pada awal pagi...ia TERUS PERGI tak KEMBALI.....uhukz...aku GAGAL...itu je...

Baik Punyer...

Ini ialah panel meter kereta aku...adakah korang perasan apa yang best kat situ...abaikan pasal MINYAk yang tengah 2 takuk tu....ahakz...kalau keto myvi ni..leh pakai 2 hari lagik ooo...( plz jangan percaya...)

Ini gambar yang dah ZOOM....nampak tu...No. 77777...pehhh....sudah jauh perjalanan keta aku yang dibeli pada Nov 2006. Aku perasan masa nak gi keja selepas TOL Bdr Baru Bangi....nampak je nombor baik ni ( aku bukan kaki ekor...) aku terus ketepikan kereta aku dan ambil gambo....ahakz...susah oo..dapat nombor mcm ni.....ahakz.

Tuesday, December 15, 2009

Besi Buruk...

Mesin lama yang tidak lagik digunakan telah dijual sebagai BESI BURUK. Tinggal kenangan saja lah mesin-mesin tersebut yang satu ketika pernah menyemai bakti.

Opppsss...silap...bukan JUAL BESI BURUK....simpan dalam STORE....errr...buat apa simpan...jual je lahhhh....AHAKZ...


Bapak bosa nyer lorik yang megangkut mesin2 tersebut....jalan utama terpaksa ditutup separuh sebab lorik ni panjang bangat....

Mesin2 lama yang telah diangkat dan di ikat atas lori...teka..berapa kah berat mesin2 tersebut....???


Ini lah 3 orang kuat yang mengangkat mesin2 ke atas lori....mereka juga mandur...mereka jugak lah yang akan memandu lori tu nanti....


Salah seorang penjaga TRAFIK yang keletihan....ahakz....macam nak terberak je bang...????

Sunday, December 6, 2009

Sport Day...

Hari ni aku keja...tapi sebab ada sport day kat Lembaga lebuhraya Malaysia...so jenguk ke sana sat...pegi dengan Line leader Production dengan MATLAMAT utama untuk mendapatkan CENDERAMATA untuk budak yang bekerja di KILANG...AL MALANG nyer...cenderamata sudah abis...hanya BAGET 100 orang yang PERTAMA sahaja...adehhhhhh

Masa datang, game bola tampar sedang berlangsung....SMC menang katanyer...iyer kot...aku tak taw..just tanya orang je...ahakz

AJK yang bekerja keras...ke hulu ke hilir...si RUSLI yang tak kering PELUH nyer....

Pasukan BOLA smc yang bersiap sedia nak berlawan...BOLASEPAK...

Acara memanaskan kaki dan tangan....tapi MALANG nyer KALAH dengan SBT...3 - 0 ( sampai 3 - 0 je aku tenguk...kot2 tambah lagik...tak taw le aku...aku dah balik ke kilang....)

Ini le CENDERAMATA nyer...sepatutnyer dah ABIS...tapi SI RUSLI bagi kat aku yang dia punyer...BAIK nyer RUSLI.....ahakz....TQ RUSLI....

3 Hari 3 Malam

Alahai...kasut keja aku still tak kering biar pun telah dibasuh 3 hari yang lalu oleh MY WIFE. Terpaksa kuarkan kasut baru....adehhhh...SAYANG plak rasa nyer.....belasah je lah kasut baru...bukan bayar pun...FREE je...ahakz

Saturday, December 5, 2009

Hujan Oh Hujan...

Sekarang ni...musim hujan kot....di beberapa buah negeri sedang di landa banjir dan beberapa korban banjir telah pun ada. Emmmm....apa pun paling best waktu hujan ni ialah...tido...dan kena plak orang keja malam macam den ni hah....pehhhh....best siot....

Dia Peminat Saya Ke...

Hari tu den dapat mesej dari kawan...dia tengah layan FB dan dalam masa sama dia layan sebuah lagu yang bertajuk dayana...yang bestnyer dia tenguk di utube dan yang lebih best...klip video tu den yang buat....ahakz....bangga lagik diri ku ini...kembeng MONTOT lagik......ahakz

TAHU Kah ANDA...2


Kebanyakkan suis POWER WINDOW kereta hanya bertahan selama 20,000 kali kegunaan sahaja. Jika terkurang atau terlebih maka itu adalah nasib anda. Untuk UJIAN atau INSPECTION, pengilang memerlukan 3 hari 3 malam untuk membuat UJIAN or INSPECTION dengan menggunakan mesin khas. Tips...elakkan suis power window anda dari terkena AIR...kerana kebanyakkan kereta, suis bukan lah dibuat untuk KALIS AIR.

TAHU Kah ANDA...


Tahu kah ANDA...LAMPU depan ( lampu UTAMA ) KERETA MYVI disadur dengan sejenis PELINDUNG yang membuatkan nya SANGAT tahan pada HENTAKAN. Di KILANG pembuatnya, salah satu ujian atau inspection pada lampu ini ialah dengan menghentakkan nya dengan MALLET ( sejenis penukul dari PLASTIK or GETAH di KERASKAN ).


( Contoh MALLET )

NOTA : Anda dinasihatkan tidak memandai-mandai mencubanya di RUMAH. Di kilang ini, mereka memang mempunyai bajet untuk REJECT kan barang bagi tujuan UJIAN atau INSPECTION. Anda boleh cuba buat jika ANDA salah seorang TOKEH lampu JALAN.

Friday, December 4, 2009

Bangga GILER...



Kat blog WIFE kan...ada visitor bagi taw, dia dapat info pasal BLOG WIFE kat SAJI ONLINE sebab di SAJI ONLINE ada paparkan RESEPI VIDEO PUDING yang aku buat. So aku cepat2 usha...memang iyer lah....ada VIDEO yang aku buat tu...AHAKZ..Bangga jugak aku di buat nyer...kembang MONTOT den ni hah...wakakakakaka....Dalam bulatan tu lah video yang aku buat...



Kepada peminat Cup Cake...SAJI bulan DISEMBER SESUWAI untuk anda...MACAM2 resepi ada dan HIASAN nyer pun...emmm...NYUMMY....ahakz

Tuesday, December 1, 2009

Lama Sudah...







Lama tak POST apa2 kat sini...sibuk memBISNES kan diri dan semasa RAYA HAJI lepas, WIFE mintak TOLONG jadi budak penghantar KEK...ahakz...bukan FREE ooo...WIFE upah dengan DUIT MINYAK keta...ahakz...SELAMAT BAGET MINYAK keta....

Selain EBAY...yang terbaru BISNES pakaian macam di atas...SAPE maw...pm je kat YM = jebateja...RM55 termasuk POS LAJU...itu kalau perlu POS lah...kalau dekat2 den hantau je lah. Saiz M, L dan XL.

Pasal EBAY..senang2 nanti DEN citer...MASYUK gak tu....ahakz...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin