Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, September 26, 2012

Seronok Merosak Kan Nya...


Ini Puding Mable...
Biasa dah buat...
Tetapi kali ni den merosakkan sikit resepi ni...
Selalunya Vanilla dan Coklat...
Kali ni tambah lagik perasa Keladi...
Tak sangka sungguh sedap...
Ahakz


Semalam jugak sampai buku yang den tempah secara on line...
Buku berkenaan resepi puding dan talam jerk...
Dah minat ke arah tu kan...
So beli jerk lah...

Kat mana jebat beli..?
Kat sini lah...
Banyak buku oooo....

Tuesday, September 25, 2012

Hati2 Yeaa...



Pernah beli kereta second...?
Hati2 ye...
Takut jadi macam kat atas tu...
Main welding jerk...
Nampak kesan welding pada skru tu...?
Sepatutnya...
Tiada yeee...
Nama menatang kat atas ialah Front Hub...
Front hub ni jebat jumpa di bengkel kereta...
Di pakai oleh sebuah Toyota Wish...


Ini rupa front hub sebenarnya...
Tiada welding...
Skru tu di press...


Selapas itu di masuk kan Disc Brake...
Nampak kepala skru tu...
Kat situ lah akan masukkan TAYAR dan skru tayar...
Jadi...
Cuba bayangkan...
Berat sebuah kereta sebesar WISH...
Berada pada Front Hub yang hanya di WELDING...
Membawa kereta dengan kelajuan 110km/j...
Tiba2 skru tu tercabut or patah...
Apakah akan terjadi...?
Tayar akan terkepak...
Maka kemalangan ngeri akan berlaku...
So hati2 dengan kereta second anda...



Monday, September 17, 2012

Bagusnya Dia...



Link kat atas nun...
Dia ambil gambar Puding Coklat den...
Tak bagi KREDIT pun kat den...
Tak baik nya...

Dia ambil gambar...
Tapi tak padam nama pada gambar tu...
Tu yang kantoi...
Bila den search nama jebateja pada image di GOOGLE...
Adehhh....

Tuesday, September 11, 2012

1,007,217...


Akhirnya sampai gak sejuta....
Rasa bangga...
Cuma satu jerk...
Melalui rakan2 Facebook...
Buleh duit dengan youtube...
Macam ne erk...??

Monday, September 10, 2012

Ini Le Saya....


Ponuh meja...
Sibuk bebenar si Jebat kali ini...
Harap di permudahkan segala urusan...

Harap rakan2 blogger...
Juga sihat...
IsyaALLAH...

Tuesday, September 4, 2012

Last Day Budak Praktikal...


Budak praktikal yang sedang memotong Apam Pelangi buatan wife tu...
Ada 3 orang semuanya...
2 orang yg bertudung coklat krim tu tudung...
Dan yang bertudung merah...
Bertudung PINK tu pekerja biasa cuma dia pun akan berhijrah...
So dapat makan apam pelangi jer le...
Ahakz...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin