Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, August 27, 2013

Taiwan 2013 - Day 2


Semalam...
Sarapan pagi hanya ini...
Lepas tu bila masuk pukul 11am...
Lapaq giler...


Sampai jerk kilang...
Tup...tup...
Terpampang nama den...
Wow...
Tahun lepas mai sini tak plak ader mcm ni...


Masuk dalam kilang Engineer depa sudah get ready...
Baguih lah...
Sonang lah koje den...


Tenghari makan makanan jepun...
Laparnya pasal...
Semua den sobat...
Kecuali yg daging2 lah yer...


Oleh kerana den nak kerja den cepat siap...
Den plan keja sampai ke malam...
Depa follow jerk...
So depa ni order lah Pizza Hut versi Taiwan...
Yang peliknya...
Motor pizza sampai masuk dalam line kawasan kita kerja...
Amboi...
Kalau kilang den...
Dah kena belasah dah...


Ini Pizza Hut nya...
All Seafood...
Sungguh kata lah kan...
Tak sodap...
Sobab citer rasa melayu kampung lain...
Dan totaly berbeda dengan Pizza Hut Taiwan dan Pizza Hut Malaysia...


Ini nak citer pasal semalam...
Dalam lab depa hanya 1 kerusi...
Sebab kan den dah duduk...
Depa sanggup buat kerja mencangkung lagu tu...
Ahakz...
Den kan customer...
Ahakz...ahakz..


Di pasar malam di Taiwan...
Budak kecil 11tahun ni di beri kepercayaan ibunya untuk jaga kedai...
Siap ada kuasa utk bagi diskaun tu...
Penerangan tentang baju2 yg dijual pun lancar...
Hebat tul...


Sebab kedatagan kami...
Bendera Malaysia di kibarkan di kilang sana...
Bodek utk next projek ke apa...?

Monday, August 26, 2013

Taiwan 2013 - Day 1...


Semalam terbang kembali ke Taiwan...
Berlepas pukul 2am dari KLIA...


Sampai Taiwan pukul 6.25am waktu Taiwan...
Waktunya sama dengan Malaysia...
Tapi ini lah waktu 6.25am...
Terang menerang...



Ini hotel kami tinggal...
The Splendor Hotel, Taichung, Taiwan...


Sebelah plak dengan SOGO, Taichung...
Ahakz...


Sampai 6.25am...
Pukul 12pm baru makan...
Lapar sampai meleh air liur ke kaki...
Gambar kedai halal yang kami gi...


Kalau dah lapar...
Setakat nasi banyak ni...
Senafas jerk...
Beriani Daging...


Otw balik dari makan...
Nampak plak konsep peiklanan mm ni...
Naik basikal...
Pehhh...
Terbaekkk...


Malam...
Jalan2 kat pasar malam...
Punyer le ramai n sesak der...


Teringin makan aiskerim ni...
Tapi budak dlm gambaq ni plak yang dapat dulu...


Kat pasar malam terjumpa bendera Malaysia ni...
Kebetulan den pakai baju tertera blogger Malaysia siap dengan bendera...
Penjual tu duk tunjuk2 kat den...
Ahakz...

Sampai sini dulu...
Lapar ni...

Tuesday, August 20, 2013

Penderma Darah Diperlukan...


Status dari rakan blogger Kak Liza...
Memohon penderma2 darah dari jenis AB+...
Untuk seorang hamba Allah yang akan menjalani pintasan jantung Khamis ni...

Kepada yang berhasrat menderma...
Sila lah contact number...

 Untuk maklumat lanjut boleh hubungi staf SDMC (Sime Darby Medical Centre) Ara Damansara di :-

03-78399380.

Terima kasih...


Saturday, August 10, 2013

Jem Lagik...


Semalam den pulang semula ke rumah dari rumah mertua...
Rumah mertua terletak ditengah2 antara KL dan Kelantan...
Semasa melalui Bentong...
Keta banyak...
Ramai lagik yg baru nak pulang beraya di kampung...


Di Karak plak...
Jem teruk...
Pehhh...
Nasib baik den otw nak balik ke KL...

Raya ke 2 plak yg jem...

Den plak...
Raya ke 3 ni...
Keja plak...
Otak den plak jem...
Siut tul...

Friday, August 9, 2013

Salam Raya....


Lama tak update blog...
Sepanjang bulan pose lagik lah plak...

Raya tahun ni den beraya ke rumah mertua...
Ayah mertua dah tak de...
Pepagi raya den n family berangkat ke kubur...


Kat sana memang ramai pegunjung...
Sudah macam pesta plak..
Al maklum yang datang semua berbaju raya...


Yang jarang jumpa...
Baik tua n muda...
Bertukar2 no hp...
Kalau 30 tahun dulu...
Mungkin sekadar bertukar alamat...


Di kubur jugak...
Aktiviti membersih...
Mendekat mana yang jauh...
Memaaf - maafan...
Malah berposing jugak...
Berjalan serentak...


Sampai kan berpeluk cium di tengah jalan pun ader...
Seperti bertahun-tahun tidak berjumpa gamaknya...
Pada hal...
Masa ngundi dulu dah jumpa...
Ahakz...

Apa pun...
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf segala salah silap den...



Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin