Kawan - Kawan jeBateja

Monday, September 30, 2013

Seven Eleven...



Banyak bonar 7 Eleven di Taiwan...
Den raso setiap 200 meter paling kurang mesti ada 7 eleven...


Macam2 ada dijual...
Yong Taw Foo pun ader...



Meja makan pun ader...
Sambil makan2 Yong Taw Foo...
Tapi den lupa ambil gambo...
Dah macam kedai makan plak rasanya...


Selain tu den tgk...
7 Eleven jadi pusat kumpul bungkusan or surat utk di pos...
Mereka berkerjasama dengan DHL...
Kat Malaysia sepatutnya Pos Malaysia buat macam ni...



Kaya lah tokeh 7 Eleven ni erk...
Serata dunia ada gamaknya...

Monday, September 23, 2013

Taiwan 2013 - Day 5


Hari ke 5 adalah masa pulang ke Malaysia...
Namun satu Taufan yg melalui Taiwan amat mengusarkan...
Seram den di buatnya...


Berita2 disana membawa bencana banjir yang disebabkan kedatangan taufan itu...
Hujan sepanjang hari...


Di luar hotel hujan sangat lebat...
Harap2 tak delay lah flight kami...


Sampai airport pun still hujan...
Sepanjang 2 jam perjalanan dari Taichung ke Taipei...
Hujan sesaja...



Dah nama nya hujan...
Perut tersangat cepat lapau...
Di tfood court ada satu kedai halal...
Senang hati di buatnya...


Selepas tempah makanan...
Kami diberi alat ni...
Jika makanan ditempah siap...
Alat ni akan berbunyi...
So sila lah ambil di tempah kita menempah td...
Sebab kat situ byk kedai makanan...



Akhirnya...
Kapal terbang berlepas dengan selamat di dalam hujan lebat...
Tak sangka...
Ingat kan tunda...
Awan tebal meyelubungi ke pulangan kami ke Malaysia...


Setelah jauh sket dari Taiwan...
Baru le terang pandangan mata...
Senang hati den...
Kalau tidak...
Bergegar2 jerk body kapal terbang...
Seram sejuk jugak di buatnya...
Ahakz...

Saturday, September 21, 2013

Taiwan 2013 - Day 4


Hari ke 4 di Taichung Taiwan...
Kami di bawa ke Masjid Taichung...
Warna nya hijau...


Suasana dalam masjid...



Nampak meja tepi tingkap dan aircon bosa tu...
Untuk orang belaja agama...


Tengah hari kami di bawa makan sushi...
Berasaskan Seafood le...


Sekali makan ni...
Nampak macam ayam or daging aaa...
Sah2 tak halal...
Kata seafood...


Petang dibawa makan ke kedai ala ala Istanbul...


Lawa tul kat depan nya...


Kedai ni tak hidang babi...
Juga di kata kan halal...


Tapi dalam menunya...
Ada white wine...
Alahai...


Nasib baik awekz korea ni lawa...
Ahakz


Friday, September 20, 2013

Taiwan 2013 - Day 3...


Gile lama tak update blog...
Sambung balik pasal Taiwan hari tu...

Masa kat Taiwan jebat sempat berjumpa Proton Arena...
Macam dalam gambar...
2 3 kali bertemu Gen 2...


Juga jebat berjumpa persona...


Masa hari ke 3...
Jebat di bawa ke kedai makan vegetarian...
Sedap rupanya makan kat kedai ni...


Macam2 vegetarian jebat makan....


Tapi paling banyak jebat makan yg macam dalam gambar kat atas...



Petang...
Makan malam di kedai India Muslim...


Suasana nya best dan nyaman...


Di depan kedai...


Masa ni kan...
Sangat lapar...
Maka...
Makan tak ingat dunia...

Ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin