Kawan - Kawan jeBateja

Friday, October 4, 2013

Nasib Badan...



Hari tu usha puding buah kat google...
Jumpa lah puding macam dalam gambar tu...
Terasa nak mencuba...
Namun resepi ni dari blog Indonesia...
Mereka guna buah-buahan segar...
Seperti pisang, jambu dan betik kalau tak silap...
Lapisan bawahnya seperti coklat...
Sebenarnya jebat tak faham bahasa Indonesia dalam tulisan...
Jadi agak2 jer...


Jebat try buat...
Tapi guna buahan dalam tin...
Koktail...
Lapisan bawah ialah Sirap campur Ros...


Lastnya...
Lapisan bawah tu melorot geng....
Tak melekat...
Adoi laaa....

GAGAL laaa...

Uhukz...sian Jebat...


Note ** Resepi Puding asal dan gambar pertama di ambil dari....

Thursday, October 3, 2013

Terseksa...


Bosa tul pokok tu...
Sihat jerk ia tumbah atas kaki lima jalan...



Macam terseksa jerk akar2 nya...
Tapi nampaknya pokok tu terus berjaya hidup...
Biar pun terseksa...
Itu pokok...
Kita....?




Errr...ini agak meyeksakan laaa...

Ahakz


Wednesday, October 2, 2013

Diantara Ron92, Ron95, Ron97 dan Ron98


Masa kenaikan harga minyak...
Ada minyak Ron92 akan di perkenal...
Tapi den tgk...
Kat Taiwan masih guna Ron92 ni...
Depa ada 3 jenis minyak...
Ron 92...
Ron 95...
Ron 98...


Harganya sudah tentu berbeda...
Leh tgk gambo tu...
Ron92 - NDT 340 ( RM3.91 )
Ron95 - NDT 355 ( RM4.08 )
Ron98 - NDT 375 ( RM4.31)
Perliter...
NDT = New Dollar Taiwan.



So...
Pilih mana suka....

Ahakz

Tuesday, October 1, 2013

Bijik Getah...


Hari tu gi Hulu Selangor...
Nghumah adik ipar...
Belakang rumah nya ada kebun getah yang sedang berbuah...
Maka dapat kumpulkan ini...
Bijik Getah...


Kebun getah ayah den sedang proses tanaman semula...
So lama sudah tak tgk bijik getah...
Rindu rasanya...
Tu yg simpan...
Bawak balik nghumah...
Ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin