Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, March 20, 2014

Taiwan 2014 - Day 4


Semalam...
Pagi-pagi siapkan baju untuk hantar dobi...
Malas plak nak basuh baju...



Sampai kilang siapkan keja yang terbengkalai...
Semalam menjadi amat sibuk...
Plan sudah terlewat...


Program yang pihak pengilang buat untuk check part...
Den kena check jugak...
Kot2 depa salah buat...
Salah check...
Salah result...


Bantuan team sangat lah di hargai...
Jika tidak...
Tak habis kerja ikut jadual...
Uhukz...


Wednesday, March 19, 2014

Taiwan 2014 - Day 3


Ini jer sarapan 2 hari lepas...
Boleh lah alas perut...
Tapi cepat lapa ooo...



Ini plak lunch...
Ahakz,,,
Boleh lah...
Tapi semua ala2 seafood...
Ayam n daging kena hati2 makan...
Ahakz...


Siput laut ini makanan kegemaran...
Siput laut yang tak taw masak apa...
Sodap..
Ini masa dinner...


Makanan laut sangat fresh di sini..
Macam ikan ni...
Tak sama rasa dengan di Malaysia...


Akibatnya...
Kurang 10 minit...
Habis...


Malam lagik...
Gi minum...
Tak de kedai mamak nak lepak...
Lepak jerk kat pub...
Supplier bawak...


Kat sana popular gak pasal MH370...
Siap ada rancangan khas lagik...


Siap panggil pakar2 lagik...
Untuk kemukakan kemungkinan apa yang berlaku...
Siap rumah pilot tu pun depa paparkan...
Habis lah privacy anak2 nya...kan?



Tuesday, March 18, 2014

Taiwan 2014 - Day 2


Ini jer sarapan semalam...
Sebulan...
Boleh kurus den...
Ahakz...


Ini hotel yang den duduk...
serupa bentuknya lagi mcm 2012...
Warna nya pun sama...


Harga minyak terkini di Taiwan...
Semua Ron n Diesel jika dlm RM mencapai RM4.00...
Uhukz...


Deretan machine yang den kena confirmkan...
Kena pastikan ok...
Kalau tak ok...
Pengsan le bila machine ni problem di Malaysia nanti...



Makan malam den...
Beriani Kambing...
Dalam RM40.00...
Ahakz...


Ini bukan sengaja nak tayang gambar separuh bogel...
Tapi kotak utk buah pinang....
Orang sana suka makan buah pinang...
Yang tukang jualnya pun seksi sangat2...
Separuh bogel jugak...



Ini le isi dalam nya...
Den tak makan...
Takut...
Sebab nampak mcm pelik punyer...

Ahakz...

Monday, March 17, 2014

Taiwan 2014 - Day 1


Assalammualaikum...
Semalam den gerak ke Taiwan melalui KLIA...



Alhamdulillah...
Permergian ke Taiwan di iringi hujan rahmat dari ILLAHI,,,

Kita naik Cathay Pacific...
Terus ke Hong Kong ( Transit )...
Dari sana terus ke Taiwan plak...


Dari KLIA ke Hong Kong...
Makanan confirm HALAL...
Tetapi dari Hong Kong ke Taiwan...
Kami dipersembahkan muslim food...


Nasi goreng cina...
Tak berapa nak kena dengan selera...
Makan sikit jerk...


Team2 keletihan ketika berada di Airport...
Lepas ni kena gerak ke Taichung yang mengambil masa 2 jam perjalanan...


Menginap tempat yang sama dengan trip to Taiwan 2012...
Bilik yang luas...
Namun kesorangan...


Dan bilik air yang seksi...


Keletihan dengan perjalanan yang jauh...
Terubat dengan maknan HALAL...
Lapar sangat...sangat nya...

Ahakz...
- D

Tuesday, March 4, 2014

4. Nilai Seorang Saya...


Ni nilai tangan den...
Ado sapo2 nak boli...?
Tak leh diskaun dah...

Maso boli ikan n ayam semlm...
Suruh pekerja kodai siangkan ikan n potong ayam tu...
Dlm maso yg samo kito nak poei bayar...
Tu yang nilai harga tu...
Tampal yo kek tangan...

Makan ayam gamaknyo kito....

Monday, March 3, 2014

3. Ladang Getah Kepanasan...



Musim kemarau melanda Malaysia...
Ramai orang kepanasan...
Begitu jugak lah pokok getah family kami...
Kepanasan...


Tapi ayah kami ada insiatif dia sendiri...
di upahnya jengkaut lubang berhampiran paya di ladang...
Untuk buat perigi...
Dengan air itu beliau meyiram pokok2 getah...
Lebih kurang 2000 btg pokok dlm 10 ekar...
Wow...
Bukan keja mudah...

Dalam gambar tu adik yang kedua mengajar anak sulung den...
Cara2 mengambil air di perigi...
Orang hidup kat bandar...
Tak pernah guna air perigi...
Itu le pasainya...



Akhirnya...
Ini le keja nya...
Siram pokok getah...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin