Puasa ke 13...wife buat cucur udang jerk...cucur udang ni wife buat follow resepi dalam internet...dari kuah sampai le cucur nya...wife folllow dari internet....senang tul ada internet ni erk....ahakz....
Lauk kerang ni wife tak le follow....ahakz....yang ni mmg dah biasa buat....
Sampai kan lauk ni pun wife follow dari internet...ikan kembung 3 rasa...dia follow resepi asben dia sendirik di utube yang tajuk asal resepi siakap 3 rasa...
awat kerang bijan byk air...
ReplyDeletehang rebus taruk air ka?
den rebus xtaruk air pun...
terkezut jugak
hah...rebus kan mmg kena masuk air....kalau kukus baru le tak letak air sekali....uikk..mcm ne plak hang buat ni....kena try ni...
ReplyDeleteoh my....
ReplyDeleteseems so delicious
great!
ReplyDeleteELSA - yup...bila masa kelaparan ini...ahakz
ReplyDeleteDIJA - Kamu lebih hebat Dija...
bijan: lau my mum miza ajar, pas cuci je kerang tu 3 kali + selawat. terus masuk kerang dlm periuk then cmpak serai...XPAYAH letak air lagi, coz nanti air kerang tu akan keluar sendiri...
ReplyDeleteif ekau masak smbal kerang kan, kan kopek kulit kerang tu kan ade keluar airnya, simpan airnya tuk, tuk letak dlm smbal..bru smpai lagi sedap..huhu
cmtu la mak den ajar...tu yg pelik tgk kerang hang byk air
ape2 pun
sharing is caring
lain negeri lain caranya
hahahhaha
Macam tu plak erk....ahakz...sebenarnya den minat akan kuah kerang ni...kalau harapkan air kerang tu...tak cukup kot...ahakz
ReplyDelete