Puding Bandung Coklat
Bahan - A
1 tin Susu Bandung Saji.
6 cawan air panas.
Kacau bahan2 diatas dlm satu bekas or jug.
Bahan - B
6gram serbuk agar2.
Bahan - C
6 gram serbuk agar2.
3 cawan air panas.
3 sudu besar milo/tamar coco.
Bahan - D
8gram serbuk agar2.
Cara Buat - Lapisan 1.
- Dari bahan A, ambil 3 cawan air bandung.
- Masukkan dlm bekas/periuk.
- Campurkan serbuka agar2 dari Bahan B.
- Masak sampai mendidih.
- Masukkan dlm adunan.
- Tunggu beku.
- Dah beku, garu2 lapisan atas dgn garpu.
Cara Buat - Lapisan 2.
- Dari Bahan C.
- Campur Milo/Coklat dgn air panas.
- Kacau sebati.
- Masukkan dlm periuk.
- Masukkan serbuk agar2.
- Masak hingga mendidih.
- Tuangkan dlm adunan lapisan 1.
- Tunggu beku lapisan 2
- Dah beku, garu2 lapisan atas dgn garpu.
Cara Buat - Lapisan 3.
- Dari Bahan A.
- Ambil 4 cawan air.
- Campurkan serbuk agar2 dari Bahan D.
- Kacau sebati.
- Masak hingga mendidih.
- Tuang dlm adunan lapisan 2.
- Sejukkan dlm suhu bilik.
- Masukkan dlm peti ais.
Sedap di makan ketika sejuk.
Sample Susu Bandung Brand Saji |
No comments:
Post a Comment