Kawan - Kawan jeBateja

Monday, April 7, 2014

Syria...Mereka Perlu Bantuan...


Ada pekerja tempat den sertai MAPIM...
Depa selalu cerita pasal masalah penduduk islam di dunia...


Terutama di Syria dan Myanmar...


Gambar2 ini post dalam Wassap...
Keadaan di Syria...
So den post plak kat sini...


Mereka amat perlukan bantuan kita...
So den nak ajak kawan2...
Jom le derma...
Paling tidak RM3.00 pun ok...


Jom jugak buat post mengenai SYRIA ni...
Pastu bagi link terus ke MAPIM...
Untuk sesapa yang ssudi menderma...


Sorang RM3...
Dapat 10,000...
Dah RM30,000.00...


Takkan lah kita nak biarkan kawan2 kita kat sana terus menderita....
Nak ajak gi sana kita lum mampu...
So kita berjuang cara ini jer lah erk...


Screenshoot dari Youtube...
Encik Aziz Abu Bakar...
Pernah berkerja tempat den...
Mac lepas dah berhenti dia nya...
Beri tumpuan kepada Syria dan beliau under MAPIM...
Now depa di Syria...

Thursday, March 20, 2014

Taiwan 2014 - Day 3


Ini jer sarapan 2 hari lepas...
Boleh lah alas perut...
Tapi cepat lapa ooo...



Ini plak lunch...
Ahakz,,,
Boleh lah...
Tapi semua ala2 seafood...
Ayam n daging kena hati2 makan...
Ahakz...


Siput laut ini makanan kegemaran...
Siput laut yang tak taw masak apa...
Sodap..
Ini masa dinner...


Makanan laut sangat fresh di sini..
Macam ikan ni...
Tak sama rasa dengan di Malaysia...


Akibatnya...
Kurang 10 minit...
Habis...


Malam lagik...
Gi minum...
Tak de kedai mamak nak lepak...
Lepak jerk kat pub...
Supplier bawak...


Kat sana popular gak pasal MH370...
Siap ada rancangan khas lagik...


Siap panggil pakar2 lagik...
Untuk kemukakan kemungkinan apa yang berlaku...
Siap rumah pilot tu pun depa paparkan...
Habis lah privacy anak2 nya...kan?



Tuesday, March 18, 2014

Taiwan 2014 - Day 2


Ini jer sarapan semalam...
Sebulan...
Boleh kurus den...
Ahakz...


Ini hotel yang den duduk...
serupa bentuknya lagi mcm 2012...
Warna nya pun sama...


Harga minyak terkini di Taiwan...
Semua Ron n Diesel jika dlm RM mencapai RM4.00...
Uhukz...


Deretan machine yang den kena confirmkan...
Kena pastikan ok...
Kalau tak ok...
Pengsan le bila machine ni problem di Malaysia nanti...



Makan malam den...
Beriani Kambing...
Dalam RM40.00...
Ahakz...


Ini bukan sengaja nak tayang gambar separuh bogel...
Tapi kotak utk buah pinang....
Orang sana suka makan buah pinang...
Yang tukang jualnya pun seksi sangat2...
Separuh bogel jugak...



Ini le isi dalam nya...
Den tak makan...
Takut...
Sebab nampak mcm pelik punyer...

Ahakz...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin