Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, December 4, 2016

Hobi Baru Saya...










Sila abaikan dialog2 diatas...
Hobi baru den adalah dengan Hotwheels...
Ahakz...

Friday, August 12, 2016

Advisor...


Menjadi seorang kuli...
Dalam department quality...
Dalam dunia automotif...

Bukan sahaja perlu tahu ukur barang...
Or dalam bahsa omputihnya...
Inspection...

Kadang2 perlu jadi ADVISOR...
Bila mana part yg kita check NG...
So kita kena advise orang yang nak adjust kat machine...
Untuk itu perlukan ilmu...

Salah satu nya...
Ilmu nak pahamkan orang...
Tulis or lukis atas kertas tak paham2...
Kita guna WHITE BOARD yang bosa lagi GEDABAK...

Kot tak paham gak lagi...
Potong kecik2 white board tu...
Rebus...
Airnya...
Bagi depa minum...

Moga2 paham lah tu nanti...

Ahakz..

Thursday, August 11, 2016

Lebih Masa...


Lama tak update blog...
Hilang sudah skill...
Menulis blog...

Ewah...
Macam lah dulu banyak sgt skill eaaa...

3 bulan lepas...
Den yg tak berapa nak penting ni...
Kena kerja teruk sket...
Bukan teruk sket...
Teruk banyak...

Kalau biasa balik koje dlm pukul 5,30pm tu NORMAL...
Tapi bagi den...
Kalau balik pukul waktu tu...
Dah tak normal...

Waktu Normal bagi kawe...
Balik koje dalam 3 ~ 4 pagi...
Itu lah NORMAL nya bagi kawe dalam 3 bulan yg lepas...
Lotih ya amat...
Faktor usia barangkali...

Tapi tetap terasa MUDA ni...
Ahakz...

Ishhh dah kelaut plak citer...
Dah kelain plak...

Ok Babai...

Ahakz


Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin