Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, November 16, 2017

Dari Bukit Mahkota ke Jepun - Day 5


Lama nau nak update blog...
 Hari ke 5 ni kami dapat melihat machine yg ditempah...
Oleh customer di bawa keluar dari kilang...


Lupa nak tenguk berat machine ni...
Tapi mereka sangat hati hati dengan machine tersebut...


Almaklum kan...
Atas sebab keselamatan kan...



Oleh kerana bulan PUASA...
Waktu lunch kami lepak kat bilik meeting...
Solat dan tidur kejap...
Ini permandangan di luar kilang...
Keliling adalah kawasan kampung...
Kampung depa tak macam kampung kita lah yea...


Rumah kampung depa ni...
Nampak besau2 kan...
Moden...


Ini lah tempat kami lepak...
Tingkap sebelah kiri tu lah gambar kampung td diambil...


Pukul 4pm kami sudah berangkat keluar dari Kilang...
Oleh kerna kerja kami dah habis...
Maka kami check out hotel...
Now menuju ke Nagoya City...


Kami sebenarnya juga megejar masa utk berbuka pose...
Tapi tgk permandangan negara orang ni...
Leka sampai tak terasa lapar biarpun berpose selama 16 jam...


Matahari ni merehatkan diri dah...
Ketika masuk Highway di Aichi Japan meuju Nagoya...



Lastnya kami singgah sebuah kedai makanan jepun...
Makan tempura sahaja utk berbuka puasa...



Actualy....
Rasa tempura di Jepun mmg sedap...
Terasa jauh beza di tempat kita...
Tapi tak lah teruk sangat tempat kita pun...
Ahakz..


Lepas berbuka je...
Berasap...
Dah habit...
Ahakz...


Kami Check In di Nagoya Tokyu Hotel...
Semalam RM1200 kalau convert duit kita taw...
Tapi bilik nya ok lah...
Tak kecik sangat...
Tak besar Sangat...


Nampak kotak atas beg tu?
Ada besi nak bawak balik Malaysia tau...
Berat nau...


Lepas mandi...
Kami keluar jalan2...
Tenguk Nagoya Tv Tower pada waktu malam...
Lawa siut...


Lepas tu ke kedai bebeas cukai di Nagoya...
Murah dan tanpa cukai pembelian atas 5000 yen...
Kena ada passport yea...


Apa nama tah ni...
Slow je gerak nya...
Tak naik pun...
Otak nak shopping je...


Jeng..jeng....
Nak boli beg...Nak beli beg....

Ahakz





1 comment:

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin