Kawan - Kawan jeBateja

Friday, May 26, 2017

Dari Felda Palong ke Jepun - Day 3...


Hari ke 3...
Kerja semakin mencabar...
Confirmation sudah lari dari plan...
Now megejar masa...


Makan lunch...
Macam biasa...
Alas perut je lah...
Tapi sedulang ni...
Habis den kerja kan...


Selepas rehat..
Kerja diteruskan...
Setiap masalah...
Setel dengan perbincangan...


Boring citer pasal kerja,,,
Citer makan pun...
X best...
Tapi citer jugak aaaa....


Actualy den dah lupa apa nama makanan ni...
Tapi mmg sedap...
Cara membuatnya pun unik sgt2...
Oleh kerana dtg Jepun ni bukan sebagai pelancong...
Maka...
Malas nak ambil pot sangat...
Ahakz..


Ini lah hasil nya...
Sangat2 sedap ok...
Ada udang, sotong, sayur - sayuran...


Kat kedai kami makan ni...
Byk botol arak...
Maklumat yg diberi ialah...
Botol2 ni hak milik pelanggan yang beli minuman botol arak ni...
Bila tak habis...
Depa tulis nama...
Pastu kalau mai sekali lg...
Boleh lah sambung minum...


Ini hidangan penutup...
Aiskrim mmg wajip bagi den lah...
kalau tak di pelawa...
Den akan mintak...
Ahakz..


Oleh kerana kat guest house kami ada pool table...
Maka bila balik makan...
Ini lah aktiviti kami...
Den tak main pun...
Sebab tak pandai...
Ahakz


Kat guest house ni pun ada mesin basuh & Pengering...
Tapi kering baju...
Tak pernah nak kering2...
Tah apsal tah...


Maybe salah setting kot...
Almaklum...
Bahsa Jepun ooo...
Tak paham...
Ahakz






No comments:

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin