Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, May 6, 2014

Trip To Kampung Mat Daling, Ulu Tembeling 2014 - Day 2


Ini le tempat kami lepak....
Kalau nak kemari boleh le call...
019 352 5563 or 019 352 5562...
Semlm den RM50 jerk...
Sebelah tu pencawang Celcom tapi masa ni belum boleh guna...


Yang sana tu pencawang Maxis...
Maxis boleh call...
Tapi wassap setakat text tu boleh...
Tapi gambo tak yah laa...


Sarapan ni adik ipar yang rekwes...
So di sediakan dalam satu bangunan yang lain...
Yang di panggil kantin....
Nasi lomak nya sodap...


Salah satu chalet nya disewa oleh Felcra...
So masa nak berangkat ke rumah pengantin pompuan...
Kami bergambar kenangan...
Ada wifi taw kat sini...


Tah apo lah pengantin ni pandang...?


Ini jer barisan pegantin lelaki...
Jauh so tak ramai yg leh ikut...


Pelamin nya sungguh cantik bagi den...
Den kata kat wife...
Macam nak naik pelamin lagik jer rasanya...
Wife kata...
Kalau berani cuba laaa...
Ahakz....


Seperti biasa...
Acara menepung tawar dilakukan...
Sayangnya...
Tak sape sudi ambil gambar den...
Masa den menepung tawar...
Sodih...


Suasana kenduri yang meriah...
Ramai jugak orang kampung....


Lihat kawah2 belakang sana....
bosa2 taw...
Masak den pun lopeh...


Acara bersilat memenag sinonim dengan perkahwinan melayu...
Tapi masa den kawen tak de silat...
Orang bersilat kat dapur sebab melatah ada lah...


Atuk ni memang menarik perhatian lah...
Gambar dia ada dalam blog lain...
Pasal bersilat jugak taw...
Gambar bawah ini den ambil dari blog lain...


Gambar ini di ambil dari :-


Atuk yang bersilat tadi....
Cer le tgk blog ni....
Kampung Mat Daling pada tahun 2011...


8 comments:

idzwa kamaruddin said...

meriah...

JunAina said...

Baju pengantin biru kuning sebijik bendera negeri Perlis...suka2...

Mesti best pergi sini memang dapat rehatkan minda betul. Apa aktiviti lain yang boleh dibuat kat kampung ni?

JunAina said...

Baju pengantin biru kuning sebijik bendera negeri Perlis...suka2...

Mesti best pergi sini memang dapat rehatkan minda betul. Apa aktiviti lain yang boleh dibuat kat kampung ni?

Muhammad Syahmi said...

Tu hostel ataupun homestay?

CintaZulaikha said...

assalamualaikum, hehhe lama lah tak singgah. abg jebat still lucu cam selalu. enjoy singgah sini :)

Liza @ Adzriel AB said...

ke ulu awok ye... buleh je naik lagi pelamin tu. bergambor dgn gula hangus..

Dinas Aldi said...

Apa salahnya naik pelamin lagi, tapi hang naik dengan bini hang sekarang ni jugaklah. Jangan pi naik dengan owang lain pulak. Kehkehhh.

Nurul Ain Zulkarnaind said...

baju pengantin tu unik.. jarang nampak org pakai color tu awww

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin