Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, July 8, 2014

Cerita Sedih Di Waktu Berbuka...


Lama tak update blog...
Memang pemalas tul si jebat...uhukz...
Ni tergerak hati plak nak update sebuah kisah sedih...

Ahad lepas ada masalah kat tempat koje...
Pukul 4 petang den datang kilang...
Dari kampung masa tu...
Terlalu nak monitor masalah...
Tup...tup nak masuk waktu berbuka...
Hanya den dan sorang leader jer yang tinggal...
Yang lain pekerja kontrak...non muslim...
Megelabah bukan kepalang bila tenguk mesin air tak der air...
Makanan pun tak de...
Pegi ke kantin ada lebihan air tah bila punya...( gambar)
Boleh aaa...


Merayau dalam opis plak...
Jumpa kurma ni...
Salah sorang pekerja tempat den koje...
Call dia mintak halal kan...
Dia dengan senang hati menghalalkan...
Tq Shahrol...
Kurma tu mmg majikan den bagi....
Dia tak sempat bawak balik...


Lastnya...
Ini jer juadah berbuka...
Jadi lah...

Sedih tak....?

Tak sedih tak pe aaaa....

Ahakz....

8 comments:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

Of course sedih

saya pun kalu dpt mcm tu mau nangis..

xtau sedih pasaipa hehe

NzA said...

huhuhu...mmg sedih....tragis sungguh.

JunAina said...

Rezeki hari tu Allah dah tebtukan setakat tu jewww...

jeBateja said...

NURUL - Hang pun sedih naaa...tima kasih naaaa....

jeBateja said...

CIKGU NZA - hik...hik....tq...tq

jeBateja said...

KAK JUN - iyer aaa kak...kami redha....ahakz

Muhammad Syahmi said...

Redha je la... Nanti lepas habis kerja, balik rumah, boleh belasah berpinggan-pinggan nasi.

Bulan Ramadan ni jemput datang sekolah, ada solat Tarawih berbumbungkan langit.

Syazana Zainn said...

beli biskut2 la weh, buat stok
simpan dalam drawer pehtu lock drawer tu

karang tak pasal hilang haha

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin