Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, February 23, 2010

Jemput Makan Caramel...

Permintaan Wife...maw puding caramel yang di campur jagung. Wife kata jagung dapat menghilangkan bau hanyir telur...emm..iyer lah kot...selama ni makan tak plak rasa hanyir sebab ada letak esen vanila...mungkin telur 5pcs banyak kot...ahakz...tapi rasanya...sedap ooo..sebab ada rasa jagung....lain kali nak try masukkan PETAI or JERING plak..apa rasanya...ahakz

6 comments:

asilahmuhajer said...

nasib baik saya dah kawin. kalau tak mungkin nak apply jadi wife jebateja gak kot. best betul, boleh request2 nak makan apa. hehehe.
gurau je..

yang ni rasanya saya pernah buat tapi saya letak dalam mangkuk kecik2. tapi tu la, rasa telurnya memang kuat even dah letak esen vanilla.

mAr@ZiEy said...

aku plak..kalau buat puding caramel aku suke letak milo..hehehe..nak hilangkan rasa hanyir telur tu..kire dpt rasa caramel + milo sekali..heheh..so far family aku suke ngan resepi caramel milo aku tu...heheheh...tp aku nak gak try letak jgung..kot2 family aku suke..leh aku ckp sifu aku ialah ko..hahahahah

jeBateja said...

Asilah...cuba arr resepi ni...kurang lah sket bau or rasa hanyir tu.

jeBateja said...

MAR...masa bila masuk MILO tu?, campur dengan tepung sekali erk. Kena try ni...TQ Mar...ko arr...my SIFU....kalau letak jagung kena blender sket..kalau tak blender...kena jagung yg bosa...masa belah caramel nanti...pocah2...

~♥ iella ♥~ said...

wah...sedapnya,menyelerakan...Nk ckit..???

jeBateja said...

sedap?...mmg sedap...try le buat

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin