Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, February 28, 2010

Air Botol...

Balik Kuala Lipis...tempat wife...lepak kedai kopi mak sedaranya...tgk atas meja nampak selonggok air botol yg macam best. Aku beli 3 botol yg rasanya lain2....beli dengan botol2 sekali...bukan nak minum...nak simpan kat almari hiasan...mana taw...10 tahun lagik...jadi antik plak...ahakz....

Wednesday, February 24, 2010

Ini Lah Barisan Kita...

Gambar ni diambil last week masa aku keja pagi...perbarisan ni berlaku pada lewat petang ketika semua nak balik keja, kelambatan ni disebabkan depa terpaksa punch out dengan 2 mekanisma. Satu punch card biasa...satu lagik guna jari. Macam nak tempah tiket bas balik raya plak....ahakz

Tuesday, February 23, 2010

Jemput Makan Caramel...

Permintaan Wife...maw puding caramel yang di campur jagung. Wife kata jagung dapat menghilangkan bau hanyir telur...emm..iyer lah kot...selama ni makan tak plak rasa hanyir sebab ada letak esen vanila...mungkin telur 5pcs banyak kot...ahakz...tapi rasanya...sedap ooo..sebab ada rasa jagung....lain kali nak try masukkan PETAI or JERING plak..apa rasanya...ahakz

Monday, February 22, 2010

Saya Kemalangan...

Sekali den xcident lah..keto myvi comel den kena langgar dengan mat motor yang memotong belah kiri....keto tak le teruk sangat...tapi mat motor tu tergolek dog...kemek tu kalau simen leh hilang kot...kot arrr...
Skirting bergarik....pehhh....

Terkopak jugak ditengah2....kopak...kopak....

Spotrim...dented...adehhh....sian keta aku....sian dia...

Selipar Baru Saya Lagik...

Pada post lepas beli selipar Croc warna Merah ( Linknya )...tak sampai sebulan sudah hilang...bak kata asilahmuhajer dalam komennya...suaminya bisa kehilangan selipar ini jika bawa ke masjid...tapi aku kehilangan nya di depan rumah mak ayah aku di kampung...ciss..sungguh pencurik tu. Terpaksa PAU selipar wife aku...dan untuk WIFE aku kena ganti yang BIRU ni...adehhh...kopak..kopak....

Saturday, February 20, 2010

Resepi Tiramisu



Video kat atas ni adalah resepi TIRAMISU...sebelum ni dah ada post perihal TIRAMISU namun kali ini disertakan video cara membuatnya. Kepada yang rajin...boleh lah cuna try test...kalau menjadi...sedap tak ingat...wa cakap lu...

Friday, February 19, 2010

Baby Gula Hangus


Kek gula hangus untuk orang Gombak. sempena majlis penikahan pada 20/02/2010....jauh gak nak hantau...ahakz...apa pun semua selamat...

Wednesday, February 17, 2010

Saya Sebijik Puding Triffle...

Nama saya Puding Triffle. Saya dilahirkan disebuah dapur oleh tangan seorang jantan yang bernama jebateja.

Saya adalah gabungan agar2, buah peach, puding, swiss roll dan rich coklat...saya rasa badan saya berat dan sarat...

Tuan saya mengerat badan saya sesuka hati dia...sakitnya bukan kepalang...kalau lah saya plak yang boleh makan dia...

Sempat plak tuan saya membawa sebahagian badan saya untuk anak buahnya...ngeri betul saya melihat aksi2 anak buahnya...siap main suap2...wekkkkk....

Ada yang makan sebelum sempat duduk...sedap sangat kot dia meratah tubuh saya itu...tanpa belas dan simpati...

Akhirnya...ini sahaja badan saya yang tinggal....tak saya tahu...bagaimana nasib badan saya yg tinggal sket ini....hanya waktu menentukannya....

Monday, February 15, 2010

Bahau...ooo...Bahau...

Bahau...gambar atas dahulunya sebuah PAWAGAM...masa sekolah asrama dulu ada sekali lepak tenguk wayang citer cina...best gak...now...dah jadi pusat membeli belah...tak laku kot...

Dulu...Kfc n Pizza tak de kat bahau...kalau turun bahau...makan kedai mamak belakang pasar...mee goreng mamak yang lebih semalam pun dikatakan sedap...now...org lebih tahu makanan segera ni drpd...kedai mamak jual makanan semalam.....ahakz

Saturday, February 13, 2010

Buat Sekali Lagik...


Hari ni WIFE minta buat sekali lagik TIRAMISU....sedap katanya. SO seperti biasa SUAMI mitahli ni akan membuatkan KHAS untuk WIFE dia....ahakz....kalau sesape tak pernah rasa...cuba lah buat...sedap BANGAT oooooo...

My New BABY...


Ini motor baru kita...Nama dia HONDA WAVE 100 ( N ). Baru bergerak 80km...ada lagi 920km untuk dia ni habis pantang. Tokeh kedai MOTOR dah pesan, sebelum 1000km kena bawak bawah 80km/j...uikkk...kira laju tu, pemandu berhemaah macam teman....60km/j pun dah laju...ahakz....Warna merah...wife yang pilih...dah 3 bijik MOTOR...Yamaha 88..kaler BIRU. YAMAHA TZM...BIRU BLACK, Modenas 100..kaler BIRU...so kali ni..WIFE suruh ambil MERaH...ahakz...ok lah tu....

beli MOTOR ni nak jimat minyak n TOL..bawak MYVI..sakit gak..2 hari sekali minyak rm10. Tol pergi balik dari Bdr BUKIT MAHKOTA ke BDR BARU BANGI..rm2.80...so dalam 2 hari kos..rm15.60....kalau naik MOTOR...kosnya untuk 2 hari....RM3.00...ahakz...jimat2

Wednesday, February 10, 2010

Guru Garang...


Ini guru sedang mengajar anak murid nya....GaRANG tahap gaban datang bulan......tapi anak muridnya ( pakai spek mata )...buat cool je ...ahakz
Limau ni...supplier yang bagi....al maklum sempena tahun baru cina....limau ni..nasib le..ada yang manis...ada yang masam...pahit...lom aku jumpa...

Antara kotak2 yang menjadi kerangkusan manusia...manis di telan...sepah di buang.....

Tuesday, February 9, 2010

Selipar Baru Saya...


Ini selipar baru saya...kalau kat Pasar malam orang jual rm25.00...ahakz..tapi den dapat bawah rm20.00..ahakz...sape2 nak leh lah bgtaw...bayar RM20 dah le...upah duit minyak....ahakz...

Ala Inggeris Tu...

Permintaan WIFE..nak buat dalam rumah ala ala Inggeris...permintaan yang sangat2 mengusarkan...bakal membanyakkan wang aku kopak....salah satunya...tangga ni...pehhh...nampak je besi tapi besi tu je guna 2 liter cat minyak warna putih...harga setin RM22.00..brand apa tah...

Tang kayu nak warna PINK...pehhh..ala ala dunia BARBIE plak....warna pink tu cat minyak gak..RM68.00 untuk 5liter...pehhhh...kopak....

Monday, February 8, 2010

TIRAMISU...

Ahad lepas...sempat try satu resepi ITALI ( err..iyer ke..?? ). Namanya TIRAMISU ( nama macam Jopun ). Mulanya seram sejuk nak buat sebab bahan2 nya MAHAL tahap GABAN hilang kasut. Tapi bila siap...mak aiiii..sodap sampai menjilat TUMIT. Wife suruh buat lagi....tenguk lah bilo sonang...mcm maleh je...ahakz...

Antara bahannya..WHIPPING CREAM...nak guna 250ml...tapi yg ada 200ml..harga RM6.50...alahai...ini yang malas nak buat lagi...ahakz...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin