Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, September 28, 2011

Jangan Tanya, Bila Nak Kahwin...?

Isnin baru ni...
Masa briefing...
Ada le Manager ni...
Memang tetiap Isnin dia berucap...
Cuma apa yang di ucap Isnin lepas ni...
Agak berkesan jugak...
Dia kata, ada seorang Ustaz memberitahu bahawa...
Kita tak boleh tanya orang yang belum kahwin...
Dengan pertanyaan...
Bila nak Kahwin...?
Kerna itu kerja Tuhan...
Seolah2 kita nak persoal pulak kerja Tuhan...
Emm...si Jebat terfikir jugak...
Betul jugak erkkk...
Rezeki, Jodoh dan Maut kerja Tuhan...
Why kita nak sibuk2...
Apsal tak tanya jer...
Bila Nak Mati...?
Erk..Erk...Erk....
Tentunya kena pelempang...
Ahakz...ahakz...

Babai

14 comments:

My Little Diary said...

itu baru tanya nak kawen,
bila dah kawen tanya pulak bila nak dpt baby...
ish3x... kan semua tu keje Tuhan, apsal kita pulak sibuk2.. betul tak?

lama tak jenguk ko jebat? ko sehat?

chemil ila said...

jadi, jgn sibuk2 nak tanya bila nak kawin tau...hehe

zati embong said...

hihi jat suka entry ni.hihi

Dinas Aldi said...

Sangat suka kata-kata Ustaz tu & sangat suka juga entri ni. Maklumlah cek single. I LIKE!

Amirah Adnan said...

eden setuu sgt2 dgn ustaz tuh

eh encik jebat..lame tak tanye habaq.. baik ka?

Haida said...

kerja tuhan kenapa nak di soal...cubalah tanya bila nak belanja mkan lapaq...nii...

NISA KHAIRI said...

betol la,selama ni kita x sdar ucpan2 mcm ni sbenarnya mpertikaikan kerja tuhan,astaghfirullahala'zim

Aku Ibu Muda said...

rimas org tanya bila nk beranak lg...ngeeeee

NzA said...

soalan sensitif tu......

ILA HonEyBuNNy said...

hahhahah...bila tanya bila nak mati xtya dah..hehehhehe

Liza @ Adzriel AB said...

bila nak kawin lagi satu... maut soalan tu.

en_me said...

kawen sonok tauu.. ekeke

siti murni said...

entri yang sungguh sempoi! kellas kau jebat! ahkak sukaaaa.....!! sejuta kali...

schaze zainn said...

ok kalo mcm tu jgn tanya aku k..haha xP

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin