Kawan - Kawan jeBateja

Monday, September 26, 2011

Kasih Bertaut...



Ini puding yang diberi nama Puding Kasih Bertaut...
Bukan Jebat yang beri nama...
Tapi Pakcik Mat Gebu yang bagi nama...
Jebat follow resepi dari dia...
Lepas tu adjust sket2...
Ahakz...

Nak resepi dari pakcik mat gebu...
Sila klik dibawah...

http://www.tiffinbiru.com/search?q=puding+kasih+bertaut

Yang Pokcik Mat Gebu buat lagi lawa...
Tapi tak pe...
Nanti jebat Videokan...
Jebat buat lawa2 dari Pokcik Mat Gebu...
Ahakz...

Puding yang telah dibelah2...
Supaya senang nak ditelan...
Ahakz...

Haruskan...
Bawak ke kilang...
Suruh anak buah rasa...
Lepas tu dengar depa komen...
Tapi BELUM pernah dgr depa kata tak sedap...
May be takut Jebat tak maw bawak apa2 lagik puding ke kilang...
Jebat tak kisah kalau tak sedap...
Nama pun test...
Tapi yang Jebat KISAH...
Bila jebat bawak ke kilang lepas tu tak habis...
Itu membazir namanya...
Selalu jebat pesan kat anak buah...
Kalau tak HABIS...
Ini lah LAST bahan makanan aku bawak ke kilang...
So selalunya depa habiskan...
Walaupun tak sodap...
Ahakz...ahakz..

Hari yang sama...
Buat puding cendol gula melaka...
Buat saiz XXL...
Sebab apa buat macam tu...?

Sebab senang nak beri pada jiran2...
Ahakz...

** PC jebat belum ok...TAPI dah jumpa INSAN yang akan mencuba menyelamatkan data2 dalam HARD DISC. Terima kasih kepada yang sudi singgah...Jebat belum boleh BW dengan sempurna lagi. Sabar yerrr...LAGI pun dalam bulan RAYA ni jebat menerima banyak TEMPAHAN Puding...Emmm...HOBI menjadi INCOME....Seronok oooooo...

7 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sedapppp puding kasih bertaut tu dah biasa buat dulu mmg best....

Liza @ Adzriel AB said...

darling i pandai buat ni..he..he..

zati embong said...

ala jebat,kalau da semua lelaki kat kilang xde maknenya x abes,haha

chiLleD...!! said...

rindu blog jebat nih..=)

Aku Ibu Muda said...

wahhh...jebat kayooo...tokey puding tuuu


*anak2 buah jeBat makan dalam keterpaksaan...ahaks!

Dinas Aldi said...

Mak datuk, cantik sungguh rupa puding2 tu. Takkanla tak sedap pulak, konpem rasa adalah sesedap rupanya. (ini kes menghakimi buku dari kulitnya, kihkih)

NzA said...

nasib baik baru lepas mkan...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin