Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, September 6, 2011

Jebateja Dan Masalah...

Salam Raya Geng...
PC den kek ghumah rosak aaaa...
Hard Disc Kong...
Ini pun kat PC subsidi...
Tak leh nak BW sgt...
Gambar gi umrah ada dalam PC tu...
.Macam ne erk...
Leh diselamatkan lagik ke erk...?
Lupa plak....
sebelum terlambat...
Selamat Hari Raya dari Den & Tokeh Gula Hangus ( Wife den...)...
Cuba teka...
Mana satu JEBATEJA...
Ahakz...soalan menggong...

Masa raya lepas...
Balik Kuala Lipis...
Den kan Asben yg adil...
Tapi jem plak jalan nak ke pasar...
Jangan tak taw...
Ini jalan shortcut ke Felda Kechau ( kuat kat petronas )...
Untuk yg nak ke Kelantan...
Leh jimat 45minit pada waktu biasa...
4 - 5 jam waktu jem teruk di hari raya...

Sebelum tu...
Sempat gak basuh keta kat bawah pasaraya aktif di Lipis....
Bagus betul depa ni...
Keta den ada calar sket...
Depa pi polish sampai hilang calar...
Harga rm8 ( basuh luar shj)...
dalam keta banyak barang...
ahakz...

Raya pertama...
Wajip gi kubuq...
Errr...
Ramai org bg duit raya taw masa ni...
Kalau den kanak2...
Den pun nak jugak...
Dah REMAJA ni...
Malu oooo...

Ini depan rumah mak mertua...
Dulu2 kedai2 makan ni tersangat lah aktif...
Now tak de dah...

Jalan tenang di pagi raya...
Kalau masa or balik kampung...
Tersangat lah jem...

Jalan kecik tu ke rumah mak mertua...
Masa balik dulu nasib baik tak langgar besi tu...
Agaknya ini project si blogger ZATI...
Agaknya lah...
Projek air paip rasanya....

Ok geng...
Tengah nak layan pening kepala...
Mcm ne nak selamat gambo2 dalam Hard Disc ni...
Adehhhhh....

38 comments:

Citarasa Rinduan said...

ala...
k.ayu mmg fail bab komputer..
kasihan kamu

gadisBunga said...

hmm...aku lebih risaukan gambo2 dalam hard disk tuh. boleh kot....

CintaZulaikha said...

ada gak gambo raya, kalau den, hampeh..sumer lupa, almaklum, raya..

kakcik said...

Macam kakcik pernah lalu je kat jalan tu. :)

~♥ iella ♥~ said...

Bek wak Pc tue cepat2 jumpa doktor..kang melarat lak penyakit dier...arap gmbr yg g umrah tue tak ilang la...kenangan tue... apa2 pun nk ucapkn Selamat Ari Raya Aidilfitri wat Jebateja & isteri..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

selamat hary raya jebat
KG uols mmg betul2 KG la
ni baru best...

NzA said...

aduh..tensi..tensi..moga gambo tu dpt diselamatkan..kalau save kt data D rasanya selamatlh ttp kalau kt data C mmg trgugatlh...

Selamat Hari Raya....

zati embong said...

hahaha.jat rasa jat tahu jalan shortcut 2.nk g bdr lipis kat petronas masuk kiri kan?

da dapat air belum jebat?dgr citer kat lipis semua da siap paip2 2.

~jat ingt area 2!hihi

Aku Ibu Muda said...

balik lipis hari tu tak ke mana2 pon..mood raya dh tak de coz blk raya ke-4 mlm :(

*selamat hari raya jeBat :)

Liza @ Adzriel AB said...

ish... apasal balik pakai kereta kecik? yg besorkan ada..

aleen aiden said...

pergh3..jenuhla alin klo stuck ngan jem camtu.huuu

wahida said...

bengong soalan ko suh teka ko mana satu?

haha!!

Dinas Aldi said...

Tu konpem sebab pening la dia suruh teka yg mana dia dalam gambar tu, kahkah!

Semoga pening hang cepat sembuh na, Jebat :)

jeBateja said...

KAK AYU - sama lah kita...kesian jer ke....mee bandung satu kak...ahakz

jeBateja said...

GB - harap2 boleh aaaa.....ahakz

jeBateja said...

ZULAIKHA - alaa..den pun dari HP jerk....ahakz

jeBateja said...

LADY AYU - aikkk....kpg hang tak kpg ke..??

jeBateja said...

NZA - alamak...rasanya C....adehhhh

jeBateja said...

KAKCIK - kakcik org lipis gak ke...ahakz

jeBateja said...

IELLA- hang pun..selamat raya bersama asben...err...duit raya..??

jeBateja said...

ZATI - mmg gambo tu den upload utk hang....paip tu dah siap...air lom ada lagik...ahakz....betul den teka erk....mmg projek hang.....

itu le jalan ke rumah mak mertua den,....ahakz

jeBateja said...

IBU MUDA - waka....waka....tahun depan lah plak erk...ahakz

jeBateja said...

KAK LIZA- ishhh...kita mana ada keta beso mcm akak....uhukz....

jeBateja said...

ALEEN - jem sekejap tak pe...jgn 3 4 jam...ahakz

jeBateja said...

WAHIDA - hah...dpt tak teka...?

jeBateja said...

DINAS - dlm minggu depan den clearkan masalah den....keja mlm ni...malas nak buat apa2....ahakz

chiLleD...!! said...

tau2..mana stu jebat,,jebat yng kt sebalah tu kn..hehe

selamat hri raya..maaf slah silap..=)

Miza Ramli said...

bwk external hard disk kat dlm PC tu
kat kedai komputer
then mintak org kedai tu tulun copykan gambr2 n maklumat dlm pc tu ke dlm external lain...

cube la kene cas cikitla

ape2 hal g bwk ke kedai komputer dulu yo

boleh amik gmbr tu, hang jgn risau

Amirah Adnan said...

encik jebat..selamat hari raye.. ahakz.. tiruuuuuu gelak sat

NISA KHAIRI said...

Selamat hari raya dan maaf zahir batin(rasannye xdak buat dosa kot)hehehe

アヌム ちゃん said...

1st time tgk gambar tuan admin.heee..gambar siap edit2 ada love gituu..wiwitt.heee

padlie said...

Selamat hari raya jebat! :)

Ati Masrif said...

nak teka..

nak teka..

yang pakai tudungkan....ahaks!

rumah mil dekat jalan shortcut tu ke

mil kita ada tanah dekat dgn bandar baru lipis tu

patut jebat sonyap ajo...rupa2nya :)

tak buat open hse kah...


^___________~

khairunnisa ♥ said...

Selamat Hari Raya :)

a.samad jaafar said...

gambo2 hari raya aku habih didelete dek anok aku kat kamera..apa nak kata.. nganga je laaa hihihi..

siti murni said...

Jebat!!!! Rindunyaaaa...kat blog ni! Lama woh tak mai sini...

selamat hari raya..sori lambat wish...maaf zahir batin noo..

Teenager Housemaid said...

jebat!!!!!!!!!!!!!!
selamat hari raya, yo!

Woofer Storm said...

kalau tak leh selamatkan memang sayang sngt la bro.ermmmm tak back up ke??ni susah gak nak tolong,bab sy pun kurang bab2 ni..hehe slm raya ye,maaf zhir batin..

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin