Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, August 27, 2013

Taiwan 2013 - Day 2


Semalam...
Sarapan pagi hanya ini...
Lepas tu bila masuk pukul 11am...
Lapaq giler...


Sampai jerk kilang...
Tup...tup...
Terpampang nama den...
Wow...
Tahun lepas mai sini tak plak ader mcm ni...


Masuk dalam kilang Engineer depa sudah get ready...
Baguih lah...
Sonang lah koje den...


Tenghari makan makanan jepun...
Laparnya pasal...
Semua den sobat...
Kecuali yg daging2 lah yer...


Oleh kerana den nak kerja den cepat siap...
Den plan keja sampai ke malam...
Depa follow jerk...
So depa ni order lah Pizza Hut versi Taiwan...
Yang peliknya...
Motor pizza sampai masuk dalam line kawasan kita kerja...
Amboi...
Kalau kilang den...
Dah kena belasah dah...


Ini Pizza Hut nya...
All Seafood...
Sungguh kata lah kan...
Tak sodap...
Sobab citer rasa melayu kampung lain...
Dan totaly berbeda dengan Pizza Hut Taiwan dan Pizza Hut Malaysia...


Ini nak citer pasal semalam...
Dalam lab depa hanya 1 kerusi...
Sebab kan den dah duduk...
Depa sanggup buat kerja mencangkung lagu tu...
Ahakz...
Den kan customer...
Ahakz...ahakz..


Di pasar malam di Taiwan...
Budak kecil 11tahun ni di beri kepercayaan ibunya untuk jaga kedai...
Siap ada kuasa utk bagi diskaun tu...
Penerangan tentang baju2 yg dijual pun lancar...
Hebat tul...


Sebab kedatagan kami...
Bendera Malaysia di kibarkan di kilang sana...
Bodek utk next projek ke apa...?

18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Best nyer keja sambil jln

JunAina said...

Taiwan tu!

Kata kuli...ahahaaaa...

Amin A. R said...

Haha hebatlah cara penghantaran pizza depa.. Kilang kat malaysia, nak seludup masuk keropok pon dah kena tindakan tatatertib! Muahaha

diana said...

balik mai sini nanti belikan apa2 untuk kami tau...hahahah

Dinas Aldi said...

Hang pi Taiwan lagi rupanya eh. Tu sayoq dengan kuah apa hang makan masa brekpes tu, sikitnya, patutla lapaq lagi. Amboi sakan motor deliver pizza masuk sampai dalam kilang, boleh pulak lagu tu.
Besaq kuasa yg diberikan pada budak kecik tu eh, cayalah.

Papa Mifz said...

wah ekau kek Taiwan ruponya...syoknya...

gadisBunga™ said...

tuh je breakfast??? celah gigi! :p

Hazmin Hamudin said...

Rumput apa yang buat breakfast tu?

Lawak betul motor pizza sampai dalam kilang. Haha.. Kalau dekat Malaysia mau sampai depan gate je lepas tu jalan masuk dalam.

Amanda Suria said...

Jebat engineer ni....haha....megah kan bila bendera kita kek negara org?

Amanina Mads said...

wah dh fly taiwan.. cakap hokkien sikit. haha

Wak Gelas™ said...

1 je kerusi dlm opis, kedekut betul kanns.,uhuuu

Liza @ Adzriel AB said...

kau mcm baguih je ye jan... hebat nama terpampang kat kilang.. he..he..

mama maman aka yana said...

beshnyer.. bila la nak sampai nih.. kiki

nea lopah said...

seronok dapat peluang ke sana yer.

aniswany lazim said...

mcm dh lama jek jebat xupdate belog..kihkih

Murni Alfathunnisa said...

VIP sungguh aih..siap display nama sempena menyambut kedatangan..hehehehe.

NzA said...

Wow, lynan nie. Pndai depa ambik hati tetamu...trbaikk.

NzA said...

*vip

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin