Kawan - Kawan jeBateja

Monday, September 23, 2013

Taiwan 2013 - Day 5


Hari ke 5 adalah masa pulang ke Malaysia...
Namun satu Taufan yg melalui Taiwan amat mengusarkan...
Seram den di buatnya...


Berita2 disana membawa bencana banjir yang disebabkan kedatangan taufan itu...
Hujan sepanjang hari...


Di luar hotel hujan sangat lebat...
Harap2 tak delay lah flight kami...


Sampai airport pun still hujan...
Sepanjang 2 jam perjalanan dari Taichung ke Taipei...
Hujan sesaja...



Dah nama nya hujan...
Perut tersangat cepat lapau...
Di tfood court ada satu kedai halal...
Senang hati di buatnya...


Selepas tempah makanan...
Kami diberi alat ni...
Jika makanan ditempah siap...
Alat ni akan berbunyi...
So sila lah ambil di tempah kita menempah td...
Sebab kat situ byk kedai makanan...



Akhirnya...
Kapal terbang berlepas dengan selamat di dalam hujan lebat...
Tak sangka...
Ingat kan tunda...
Awan tebal meyelubungi ke pulangan kami ke Malaysia...


Setelah jauh sket dari Taiwan...
Baru le terang pandangan mata...
Senang hati den...
Kalau tidak...
Bergegar2 jerk body kapal terbang...
Seram sejuk jugak di buatnya...
Ahakz...

12 comments:

Syazana Zainn said...

wiwiwiwi. bestnya kau asik pi outstation je!

jeelesss!

Hazmin Hamudin said...

Best dapat berjalan negara orang ni. Kalau dapt pergi eropah lagi best.

JunAina said...

Bangga naik kapalterbangberlambangwau bulan...:)

Amanda Suria said...

alhamdulillah allah permudahkan...kalau cuaca x elok mmg seriau..

Murni Alfathunnisa said...

berapa jam dalam flight, jebat..? untung naik mas yer..

Murni Alfathunnisa said...

berapa jam dalam flight, jebat..? untung naik mas yer..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Kowaiii oooo if taufan gituew Kena
Weols selalu Kena during summer
Actually alat tu semua food court kt jpn pun pakai taw....senang bunyi jer p ambik kt counter ngeeee

aniswany lazim said...

time tu kan musim ujan..tp mcm dgr berita smlm nnt blah2 sana semua flight dibatalkan sbb akan jadi taufan apa ntah... yeke?

Dinas Aldi said...

Ex-student akak ada jugak yg sambung study di Taiwan. Dia cerita teruk taufan tu.

Nasib baik flight hang tak kensel, boleh balik.

Fida Husain said...

pak jebat apa kabar. lama betul tak singgah baca2 kat sini

hazlina azmi said...

nice view of taiwan...
blogwalking...jemput ke blog saya dan kita tukar link ye..
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Amanina Mads said...

slmt pulang dgn selamat..cantiknya view ditambah dgn tanda mas tu. hehe

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin