Kawan - Kawan jeBateja

Friday, October 4, 2013

Nasib Badan...



Hari tu usha puding buah kat google...
Jumpa lah puding macam dalam gambar tu...
Terasa nak mencuba...
Namun resepi ni dari blog Indonesia...
Mereka guna buah-buahan segar...
Seperti pisang, jambu dan betik kalau tak silap...
Lapisan bawahnya seperti coklat...
Sebenarnya jebat tak faham bahasa Indonesia dalam tulisan...
Jadi agak2 jer...


Jebat try buat...
Tapi guna buahan dalam tin...
Koktail...
Lapisan bawah ialah Sirap campur Ros...


Lastnya...
Lapisan bawah tu melorot geng....
Tak melekat...
Adoi laaa....

GAGAL laaa...

Uhukz...sian Jebat...


Note ** Resepi Puding asal dan gambar pertama di ambil dari....

15 comments:

Kakcik said...

Kakcik tengah sakit tekak. Kalau dapat makan puding sejuk, sedap ni...

Amin A. R said...

cuba lagi...cubaaaaaaaaaa lagiiiii.... tukar bahan lain lak.... hehehehehe

diana said...

Sebab atas berat kot..
sedapnya la..kalau dapat ni memang bedal cukup2

Hazmin Hamudin said...

Takpe, gagal sekali bukan gagal selamanya. Boleh cuba lagi.

JunAina said...

Melorot pun habis jugakkkkk...

Murni Alfathunnisa said...

don't give up..dont 'fedap'...cuba lagi di lain hari.

Muhammad Syahmi said...

Takpe, kalau dah masuk dalam perut, tak siapa tahu... Hehehe

Dinas Aldi said...

Takpa Jebat. Usaha lagi. Usaha tangga puding menjadik. Yg tak jadik tu hang hantaq mai Penang ni ha.

gadisBunga™ said...

google translate tak leh ek? ngeeee

rinduan citarasa said...

kalau lapisan bawah xpayah tunggu sejuk.. masih suam2 masukkan buah agak2 menjadi kot jebat

wahida said...

ala rilek la jebat...ko kan otai puding2 ni...apa ada hal, lepas ni ko mesti try buat lagi, betul tak?

Nrl Ndh said...

xpe jebat , try n error . lps ni bley try lagi . bak sikit :D

aniswany lazim said...

usaha tangga kejayaan jebat!

ps:sila ke blog anis,ada jemputan :)

Amanina Mads said...

hebat.. mnjadi juga. hehe

Azian Elias said...

salam kenal..


well even dia melorot, but for me still cantik.. in fact u rajin nak cuba..

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin