Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, November 7, 2013

Ooo..Petronas Ku...


Terkejut baca Sinar harian semalam...
Petronas yang diawal penubuhannya adalah untuk membantu orang melayu...
Tidak lagik menerus agenda begitu...
Selama ini nasi2 lemak...
Kerepek2 yang di bekalkan oleh orang kampung...
Yang dijual di kedai2 Mesra...
Telah di sekat...
Itu syarikat orang kampung...
Syarikat2 besar tempatan / bumiputra yang mendapat kepercayaan syarikat minyak luar negara...
Tetapi tidak di percayai oleh Petronas...
Emm petronas...
Jika betul...
Bongkak sungguh diri mu itu...

Tak sabar nak dptkan Sinar Harian hari ni...
Kot2 ada jawapan dari pihak Petronas plak...
 
 

12 comments:

Daddy Ziyyad said...

Mmg pernah keluar isu ni sebelum ni..Tapi tak keluar front page akhbar...Den pun nak tgk apa komen Petronas nanti

JunAina said...

Sama-samalh kita tunggu apa kata org atasan sebab kita ni org bawahan je...

Patutlah semalam abang kat opis ni bising2 pasai benda ni...

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah baca la akbar sinar

Dinas Aldi said...

Weh ada ka tidak jawapan dari Petronas dalam paper tu hari ni? Kalau betoi hal ni, nak kena tukaq guna petrol kat steseng lain nih.

alien said...

kang nnti ramai2 pakat guna PETRON xde NAS.. kekeke

jeBateja said...

DADDY - uikk...pernah keluar isu ni yer...tak taw plak den...

jeBateja said...

JUN AINA - ahakz...kita harap org atasan tu sedar yg petronas ada matlamatnya...

jeBateja said...

MRS EDY - awat tak baca...kita baca 3 akhbar sehari...

jeBateja said...

KAK DINAS - ada kak...depa kata depa tak larik dari matlamat...cuma depa ni maw semuanya ber register...makna nya...kalau bekal nasi lemak...perniagaan tu berregister aaa

jeBateja said...

ALIEN . den rasa2 nak buat mcm tu....ahakz

Muhammad Syahmi said...

Pakai Shell. Petronas pun bukannya bantu kaum bumiputra sangat pun...

Cinta Misteri said...

erkkk....baru perasan kahhh? rasanya isu ni dah lama, sbb ada beberapa kenalan mengusahakan petronas, mereka kata mmg tak boleh sbnrnya. yg ada letak2 tu kira mcm smuggle laaa. kalau ada pemantauan dibuat, alamatnya terkono lah menjawabnya.

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin