Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, August 29, 2012

Sape Maw Beli...?


Wa bukan maw juai itu Aircon...


Wa maw jual ini barang...
Sangat menyakitkan mata...
Sape maw beli...?
Ala Kah...?

** Kasut member basah semasa dtg keja semalam....Hujan lebat....
Ado keto simpan ghumah...
Itu lah pasal...ahakz...

Terima kasih kepada sudi dtg....
Dlm situasi bz...
Den akan BW balik nanti.




Monday, August 27, 2012

Bakal Jadi Kenangan...


Guna kamera Samsung mode Panorama
Belakang rumah
Lama sungguh tak update BLOG...
Al maklum...
Wife bisnes kek...
So menolong dia jer lah...
Ahakz...

Gambar2 dalam BLOG ni...
Bukan rumah mak ayah den...
Tetapi rumah Arwah Nenek dan arwah datuk...
Rumah ni Felda Hutan Percha, Alor Gajah, Melaka...



Myvi den dan rumah

Den pernah tinggal di rumah ni...
Bertahun2 lama nya...
Semasa ayah bertugas di Sarawak...


Rumah ni sudah tiada berpenghuni...
Akan di roboh kan...
Untuk buat rumah baru...
Totaly lain...


Rayau2 belakang rumah...
Nampak plak botol ni...\
Taw tak botol apa ni...?
Meyesal tak ambil botol ni...
Lawa giler n susah nak dapat dah...
Uhukz...

Friday, August 10, 2012

Dia Seorang Wanita...


Maaf geng...
Dalam status BZ lagik ni...
Lom leh nak BW...
 Tenguk atas nun...
Kat mana2 buleh erk...
Tengah2 lab...
Atas lantai...
Tempat orang lalu lalang...
Leh jerk dia touch up...
Pehhh...


Emmm...
Sudah HENSEM...
Ahakz...

Wednesday, August 8, 2012

Terima Kasih Cikgu Nza...


Terima kasih kepada Cikgu NZA...
Di atas kiriman Kad Raya aka Penanda Buku ni...
Hensem...
Buat susah2 jer cikgu pos...
Tapi kalau ada duit raya...
Pos lah sekali...
Ahakz...

Tuesday, August 7, 2012

Sasaran...


Kodai baru buka kat Bandar Baru Bangi...
Wife dah 3 4 kali cakap...
Dia nak pi kat sini...
Aduhh...
Den malas betui lahhh...
Terbaca satu aktikel...
Lelaki leh bertahan 5 minit jerk kalau menemani wife kat tempat2 gini...
Den mmg sokong aktikel tu...
Ahakz...


PS ** sepatutnya keja mlm tetapi mlm td balik kul 12am...pastu masuk pagi ni atas kapasiti kerja2 KHAS...fikiran ting tong...ting tong....tak sempat nak BW lagik....harap di maafkan.

Monday, August 6, 2012

Rebung Di PPUM...


Hari tu kan...
Jebat gi hantar Kek Gula Hangus ke KL...
Selepas hantar untuk customer di TNB Bangsar ( kali ke 3...dah tak tersesat )...
Selepas tu kena gi Pejabat Risda di Ampang...
Sebab customer ni wife dia megandung...
Teringin nak makan Kek Gula Hangus...
Otw ke pejabat Risda...
Customer call kata isteri dia dah bersalin...
Ada di PPUM...
Pusat Perubatan Universiti Malaya...
Nasib baik ada GPS...
Pinjam dari adik...
Buleh lah carik PPUM ni...


Dari PPUM ni pun...
Buleh jugak tenguk Si Rebung TM ni...
Dekat lah erk...


Ini gambar lama...
Si Rebung dari TNB Bangsar...

Nasib baik ada GPS...
Kalau tak...
Jebat tah kemana pergi nya...
Ahakz...

Sunday, August 5, 2012

Resepi Puding Laici Nenas


Resepi Puding Laici Nenas
=================

Step 1 : Bahan2 Untuk Nenas
----------------------------------

3 cawan air ( bergantung kepada air/syrup dlm tin nenas - jika syrup dlm tin nenas dapat 2 cawan maka air biasa tambah 3 cawan )
1 cawan gula
200ml susu sejat/cair
1 tin nenas
10gram serbuk agar2
1 biji telur
2 sudu besar tepung kastard

Step 1 : Cara Membuat
---------------------------

- Masak air, gula dan serbuk agar2 sehingga mendidih.
- Dalam bekas lain, blender susu cair, nenas ( termasuk air dlm tin nenas ), telur dan tepung.
- Bila adunan agar2 sudah masak - masukkan adunan blender.
- Tunggu sehingga mendidih.
- Masukkan dalam bekas.
- Tunggu sehingga keras.
- Carik-carikkan permukaan atas dengan garpu.

Step 2 : Bahan2 Untuk Laici
--------------------------------

3 cawan air ( bergantung kepada air/syrup dlm tin laici - jika syrup dlm tin laici dapat 2 cawan maka air biasa tambah 3 cawan )
1 cawan gula
200ml susu sejat/cair
1 tin laici
10gram serbuk agar2

Step 2 : Cara Membuat
---------------------------

- Masak air,gula dan serbuk agar2 sehingga mendidih.
- Dalam bekas lain, blender laici ( termasuk air dlm tin laici ).
- Adunan agar2 mendidih masukkan bahan2 blender.
- Kacau sebati.
- Tutup Api.
- Biarkan bahan2 tadi dalam periuk sehingga wap hilang or sejuk sikit.
- Bila wap dah hilang.
- Masukkan susu sejat dan kacau sebati.
- Tuang atas adunan nenas ( step 1 ) yang telah di Corak Carik.
- Sejukkan & masuk dalam peti ais.

Enak dimakan sejuk.



Saturday, August 4, 2012

Sape Nak Lumba...


Sape nak lumba dengan saya...
Laju ni...
Ahakz...
Mesin buat jalan...
Hensem lahhhh...
Ahakz


Berbuka apa hari ni...?
Wife den hari ni jadi Queen control...
Puding Nangka suruh den buat....
Siakap 3 rasa pun suruh den buat...
Pehhhh....
Pengsan..........




Friday, August 3, 2012

Dua Jam Setengah...


Dua jam setengah...
Masa yang jebat ambil untuk 5 pcs puding diatas...
Puding tempahan customer...
1pcs Puding Rich Coklat...
1pcs Puding Jagung...
1pcs Puding Laici Nenas...
2pcs Puding Cendol Gula Melaka...
Letih jugak lah...
Tapi Masyukkkkk...
Sebabkan puding ni jugak...
Jebat kehilangan idea untuk post sumtin di Blog...
Kecuali perihal Puding ni...
Ahakz...

Thursday, August 2, 2012

Ini Biskut Kita...



Biskut Mazola...
Biskut raya jebat sefamily yang pertama pada tahun ini...
Kita orang tak beli...
Wife yang buat...
Ahakz...

Ada orang hantu akan biskut ni kan...
Sodap rasanya taw...
Ahakz


Wednesday, August 1, 2012

Langgar Kang...



Alahai itik ni...
Dah le terkedek2...
Tak ketepi lah tu...
Dah le jalan kecik...
Kang den langgar kang...


Pehhh...
Nasib baik pose...
Kalau tak...
Itiik Panggang mali...
Ahakz...

Apa Benda Ni...?


Taw ke apa benda ni...?
Pernah tenguk...?
Orang keja kilang jer taw kot...




Ini ialah Ear plugs...
Jenis pakai buang...
So kat kilang den ni bising...
Al maklum...
Kilang buat part AUTOMOTIF...
So pelawat2 or Customer yang melawat ke kilang...
Yang perlu masuk ke kawasan production...
Perlu pakai alat ni...
Alat ni pakai buang...
Tak de sape yang sudi memakainya kembali...
Untuk pekerja...
Kita orang guna yang tahan lasak sket...
Ahakz...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin