Kawan - Kawan jeBateja

Friday, July 31, 2009

Cicak n Frenz


Malam tadi wife masa beri makan pada Cicak ( nama kucing aku warna oren ), cicak tak maw makan. Tah apa hal tah...cicak megiau je....tenguk kat pintu depan rumah...baru le wife paham bahawa cicak nak makan dengan kawan dia. Tah sape nama nyer tah...kucing ni liar sket...kalau dekat dia lari. tapi bulu dia cantik...tang ekornyer kembang semacam. ( dalam gambar tu cicak baru lepas makan dengan kawannyer....psstt..cicak...kawan ko tu jantan ke betina...? )

Sape ni....macam best je...


Sapo budak ni...mcm best je dia sambil menghisap rokok....wehhh...rokok membahayakan kesihatan. Gambar ni bukan aku yang ambil...kawan kepada budak ni yang ambil....pepandai je guna kamera aku yang tak hensem ni...errrr....ko renungkan apa tu Sin...?

Stokin ku Koyak....


Wakakakakaka..stokin aku mengalami kecederaan...terkoyak beb...aku tersepak meja komputer...terus koyak...sah...stokin aku kualiti rendah....ada sesiapa nak sponsor stokin kat aku tak???

Lantai...


Budak yang bangka ni nama ringkasnyer..Sitin...seorang yang tak suka buat keja atas meja...lebih suka meniarap dan menelentang....lantak ko lah SItin...

Repair Pintu


Ketika ni aku berada di depan Reject Room...tempat dimana part2 reject di kumpulkan....masalah nyer semalam pintu kat belakang terkeluar dari slot....pehhhh...susah betul nak betulkan.

Makan N Minum...


Ini ialah apa yang aku makan pagi semalam...nescafe dan kuih....kuih....kuih....pulak...kuih apa nama nyer ni...adehhhh..ada sape2 taw tak nama kuih ni...?


Ahakz..dah nak abis baru ingat nak ambil gambo....sodap gak kuih ni tapi tak taw nama plak...taw makan je le...

Thursday, July 30, 2009

Kaki Patah 8....Sanggup..??


Satu kejadian pada 26hb Oktober 1997. Aku terlibat kemalangan dan mengalami patah tulang sebanyak 8 patah. Siap ada antena lagik kat kaki. Kalau pasang benda tu kat kaki, hujan or petir tak de apa2...mungkin sebab ia dibuat oleh TINTANIUM....ahakz
Bersama motorsikal ni lah aku xcdent....Motor tak apa2....orang nyer plak yang kondem....ahakz...Berhati-hati di jalan raya....

jeBateja dan Awekznyer....


Ini ialah awekz jeBateja...ahakz....masa ni tak taw kat mana tapi yang ingat masa nak beli barang2 untuk hantaran pertunangan...


Di hari pertunangan awekz tu dengan my mom....ahakz...

jeBateja 11 Bulan


Ini ialah gambar aku semasa berumur 11 bulan. Masa ni di Kem Kepala Batas. Alor Setar, Kedah, Malaysia. Kalau tenguk gambar...nyata lah aku ni semasa 11 bulan lebih rendah dari pokok dalam pasu tu...dah takdir....ahakz

jeBateja dan Kakak Angkatnyer...


Sedari 7 bulan aku seperti ada seorang kakak yang baik walaupun sekadar kakak angkat. Kakak aku ni nama nyer Norziyatul Akmar..apa maknanyer nama ni aku tak taw le. Gambar ni di ambil di kem Kepala Batas, Alor Setar, Kedah, Malaysia. Pada tahun...err....tahun berapa erkk?...ada sape2 taw...?


Ini gambar kakak aku semasa REMAJA...ahakz...ayu tu....tapi now dia dah berpunyer...ahakz. Gambo ni tak taw snap kat mana....macam tasik je....iyer ke Kak Long...?

Wednesday, July 29, 2009

Nasi Lemak Sponsor...Ahakz..


Pagi tadi semasa baru sampai kilang tetiba seorang hamba ALLAH menyapa aku dan menghulurkan sebungkus nasi lemak. Aku pandang muka dia...tertanya dalam hati..Bila plak aku tempah nasi lemak ni...? Hamba ALLAH tu kata, dia bagi je...ahakz..Allhamdulillah...sapekah Hamba ALLAH tu..?


Hah ini lah dia..En Zairizal aka Padat...aku tanya dia..Padat nasi lemak tu aku kena bayar ke? Dia kata tak payah sebab dia memang hari2 beli dua...orang2 terpilih je akan dapat salah satu darinyer. So hari ni...aku adalah ORANG terpilih dan aku juga seorang Hamba ALLAH...ahakz...

Wife n Barang Dapur....


Wife aku dengan tekunnyer memilih barang2 dapur....waktu ni di pasar malam Bandar Sri Putra, Kajang, Malaysia....punyer le ramai orang. Tapi kita orang pegi kejap je...lepas tu balik. Buat apa lama2...bahya...ada SELSEMA BABI...eiiiii...Najis....

Nilai 3, Malaysia...


Pemandangan waktu pagi di Nilai 3...gambo kabur plak...masa ni nak gi beli ikan untuk kucing tapi lupa kuar duit...so singgah kedai 24 jam..ada mesin kuar duit n kuarkan duit baru gi beli ikan...dekat je dari situ...

Benggong Betul.....


Orang benggong je buat macam ni...kalau tenguk dlm gambar tu ada bekas makanan dalam tandas...kalau depa makan kat luar tapi bekas kosong letak kat situ...kira ok lagik lah..tapi tetap salah sebab tong sampah banyak...tak kan buta kot...TAPI..kalau depa makan dalam tandas...pehhh..jenis manusia apa tah....eiii....uwekkkkkkkkkkkk

Meeting Union yang Ke - 2


Hah..ini meeting union ke 2....so pengalaman ke 2 aku sebagai ajk union...ingatkan tak maw masuk sebab aku bz...tapi tak best plak sebab orang dah lantik so kena lah gi...tanggungjawap tu beb....
( dalam gambo : dari kiri En Lokman, En Riduan, En Izudin dan Ydp En Zulhairy )

Mengadu Nasib.....


Wan Mazihan ( kanan ) sedang mengadu nasib didepan Shahrol ( kiri n membelakangi kamera ). Tah apa di boraknyer tak taw lah....tapi macam kisah sedih je nampaknyer...ahakz...apa kisahnyer Wan..meh le kongsi...ahakz

My Executive....


Ini En Hamdan dia seorang lelaki..err...memang lah erk...ahakz..nak bgtaw dia seorang Executive di tempat aku. Err..tu je kot aku nak bgtaw....ahakz

Cuba Nasib....

Budak pompuan yang COMEL ni nama nyer SITI. Dia ni penyambut tetamu kat tempat aku. Korang taw apa yang dia tengah buat tu...? Si Siti ni tengah membayangkan dia mensumbangkan suaranyer di Malaysia Idol. Err..leh tahan gak sorenyer...tapi awas ya, Siti sulah aaa...jangan kacau...nanti kena lesing nanti....

Orang Baru...

Ini budak baru yang masuk dalam department aku....asal orang Temerloh, Pahang dan mandapat pendidikan terakhir di Politeknik Tanjung Malim dan...mak ayah dia menamakan sebagai Yunus. Dalam gambo dia sedang belaja menggunakan Roundtest...satu alat yang memeriksa keBULATan sesuatu part...ERRR....Yunus ni pun kelihatan BULAT gak erkk...ahakz

Basuh Kawah...

Secara jujurnyer ini bukan kawah tetapi sejenis brake drum...brake dibelakang kereta. Lom lagik aku jumpa brake drum ada kat depan....kecuali kereta kebal.

Seperti biasa...sebagai orang baru Yunus akan didera mental dan fizikal...ahakz....ini adalah untuk membiasakan Yunus dengan persekitaran yang GANAS seperti kami dan terutamanya ...BOBOI...

Sunday, July 26, 2009

Biskut Vs My Wife....


Ini biskut bukan untuk dijual..nama biskut ni ialah Biskut Coklat Ranggup...kenapa nama nyer mcm tu...korang jangan tanya arrr...sodap oooooo...


Sodap n indah bila letak dalam bekas macam ni...ahakz....sape maw..leh ambil satu..PERINGATAN...ambil satu je taw...ahakz

Makan Time...


Ini makanan yang disediakan oleh majikan...ahakz...rasa sket je...aku tak leh makan banyak sebab tangki saiz S... Boboi tak pe...tangki dia saiz triple X...ahakz...


Nak balik keja tadi ada Exec. sedekah nasi n lauk ni. Rumah dia ada kenduri tahlil so dia bawak lah sket utk bebudak OT...ingat dia kepada bebudak yang keja ni. Thankz Encik Suhaimi....

Penat Siot.....


Ini hari keja manyak siot...penat aku punggah reject tadi. Nak tercabut ibu jari kaki aku. Ini vendor material nyer pasal lah ni. Hantau reject kat kita orang...aku plak yang susah2 sorting..cilakak tul lah...


Ini gambo kepenatan...pehhh..penat ooo punggah reject ni...sakit hati lagik usah kira lah...adehhh...penat2...ahakz

Keja di PAGI AHAD....



Hari ni, Ahad aku keja...ahakz...Overtime beb..double tu.emmm..tetiba teringat seorang kawan aku pernah kata kat aku...nama dia RAZAK dan dia budak sekolah lama aku...dia kata aku ni KEJA TAK SERUPA ORANG...pehhh..hampeh tul si AJAK ni....aku kan orang...manusia yang MASKULIN..Ahakz...so bila nak gi keja pagi tadi hujan plak....adehhh..sedapnyer kalau leh sambung tido...( gambar diambil dari dalam keta....nampak pokok buluh mini jiran aku )



Keta aku nampaknyer kesejukkan....lantak ko lah...ko keta..aku Tuan ko...jom bawak aku gi keja..bayar double ari ni...ko jangan nak megelat plak....jom...jom...

Meeting SMVJ 90/91Ex SMVJ 90/91


Semalam jugak aku ada meeting Ex SMVJ ( bekas school aku : Sek Men Vokasional Juasseh batch 90/91 ). Oleh kerana tak taw jalan nak ke sana ( buat kat tempat kawan aku yang HENSEM iaitu si Nor AKMAL Omar ), aku gi naik Komuter dari Stesen Bangi ke KL Centre ( rm3.70 ). Sampai di KL Centre aku akan naik Monorail ke Stesen Bukit Bintang ( rm2.10 ). Dalam bulatan tu stesen Monorail yang diambil gambarnyer dari stesen KL Centre.


Sampai Kedai Akmal 1.19pm....pehh..tutup lagik. Kato meeting kul 2.00pm..aiyokk....ini bukan janji Melayu ni...sebab aku Melayu...ini janji Orang Planet ZARGUS ni...ahakz....


Satu yang menarik perhatian ialah payung di luar kedai Akmal ni...hensem siot...dia janji kalau dah tak maw pakai dia nak bagi aku satu...ahakz....Akmal..ko jangan lupa janji ko yea...ahakz...so untuk melihat view kedai si AKMAL yang HENSEM ni...sila KLIK SINI

Malaysian Food..Roti Canai


Ini nama nyer roti canai....tambah telur..so namanyer..roti canai telur...tambah plak bawang so nama nyer tebaru ialah roti canai telur bawang...apa plak panjang sangat namanyer erk...masa aku order roti ni aku kata je..bang, telur bawang dua....hah.kan senang..ringkas beb...dah tokeh nyer jual roti canai so tentu dia paham...kalau dia jual kereta ke...durian ke..sure dia terpinga - pinga kan?

Pak Rimau...


Semalam...pepagi buta megadu nasib kat Pak Rimau...nakmintak duit sket sebab aku nak gi KL so kena bawak duit banyak sket...nasib aku baik...sebab Pak Rimau bermurah hati memberi duit.....chaiittttt......sory lah si Pak Rimau nak bagi duit dia.....dia mana tahu sedekah jariah ni....ahakz

Thursday, July 23, 2009

Makan..KUIH...


Jom makan......ahakz...ini kuih yang aku snap kat kantin...harap2 makcik kantin tak marah n tak kisah. Nanti dia kata aku nak buruk2 kan kuih dia plak....ahakz..kuih ni mana ada yg licin kulitnyer...ahakz....tapi sodap walaupun tak licin kulitnyer. Jom makan...( ajak2 ayam ni....)

Pehhh...PEnat Siot....


10.30 malam tadi kojo ada tugas khas...diarah ke satu bengkel untuk confirm SEJENIS PART yang dirahsiakan namanyer. Selain itu aku diminta tolong untuk bawa POLYBOX...pehhh..macam lori plak rasanyer.


Samppai bengkel tu aku dapati part belum sedia untuk diinspection oleh aku so kita gi makan dulu. Nasi GORENG KAMPUNG n KOPI O AIS yang kos nyer ditanggung. Tak lah sedap mana pun...ahakz


Balik dari makan aku dapati masih tak ok lagik. Lastnyer sampai 3am aku tunggu. Pehhh..lama giler siot....aku sampai kilang balik dalam 5am....sampai kilang terus check dengan CMM...data nyer..tak berapa nak ok lah.


Bila aku nak balik...ada orang mintak tolong check satu part...aku layan je...orang mintak tolong ahakz. Pas tu ada plak seorang SUPER yang inggung call aku masa aku nak balik...dia benggang sebab tak beritahu dia pasal part yang aku check malam tadi...PULAK...yang dia tu ke hulu ke hilir depan aku...tak tanya aku apa2...pas tu salah kan aku tak bgtaw dia apa2 maklumat...benggong....mana lah aku tahu sape yang inchange..dah malam tadi pun aku pegi main redah je...apo lah punyer manusia...semua benda nak kena suap...ingat bagus sangat ke semua benda orang nak sediakan...kot aku ni keja tu je tak pe lah...ini macam2 hal aku nak buat....inggung sekali lagik...lastnyer...hampir 10.30am aku balik. pehhhhhh

Wednesday, July 22, 2009

Boboi yang MENTAL...


Pic ni diambil dari dalam lab tetapi dalam lab ni ada lagik bilik khas yang dikawal SUHUnyer. Tujuannyer adalah untuk menjaga peralatan yang senstitif dan SUDAH tentu MAHAL..harganyer...errr...tapi PAYUNG bukan satu benda yang perlu dikawal SUHUnyer kecuali budak yang MENTAL sorang ni...


Sape lagik kalau bukan Si BOBOI yang hensem dan masih BELUM berpunya ni...( kepada yang berminat boleh PM aku di YM..). Tak de angin...tak de RIBUT...BOBOI menampilkan dirinyer dalam keadaan AYU sambil menjeling MANJA dihadapan KAMERA sambil menggayakan PAYUNG merah yang tah mana dia KUTIP...pehhh...BOBOI..tebiat ke ko..Ahakz..

Tuesday, July 21, 2009

Yeahhhhh...Hujan Turun....





Ini dah kira tuah badan beb...time keja malam ni..hujan plak pepagi ni...sodap tido ni...sejuknyer seikhlas rasa je masuk ke tulang....siapkan bantal, selimut n bantal peluk...pas tu...dummm...ZZZZZZZzzzzzzzzzz.....

Lewat Balik...Balik Lewat....


Huwaaaaa....ngantuk beb...pagi ni balik lewat..memang nasib kena stand by sebab production line stop lewat dan satu keja khas yang masih tak dapat aku clearkan. Ini semua pasal machine yang rosak ari tu...susah benak aku dibuatnyer....kang aku karate machine tu kang...terbelah dua....aku gak yg diberhenti kan keja....sape nak byr keta..byr rumah...ahakz...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin