Kawan - Kawan jeBateja

Friday, November 2, 2012

Madu Perasa Oren...


Kat tempat kerja den air oren ni FREE...
Hampir semua pekerja minum...
Now benda FREE ni terpaksa di kongsi dengan LEBAH...
Depa menangguk di air nan keruh utk benda2 FREE ni...


Jika satu hari nanti kan...
Hang pa beli MADU ASLI...
Dan MADU tu plak berperisa OREN...
Hang pa jangan salahkan penjual...
Sebab hang pa dah tahu sebab nya...
Dan hang pa kena ingat...
Si LEBAH ni dah alami REVOLUSI...
Depa malas nak terbang jauh2 buang tenaga...
Semata2...
Untuk carik Madu BUNGA...
Carik yang FREE jerk...
Senang keja...
Ahakz...



16 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

lebah pun tau skrg brg semua dah mahal...sebab tu cari yg free jek!hahahahaa...

alien said...

lebah menvarietykan produk dia tu
haha

chiLleD...!! said...

hrap xde penjual madu bca blog ni..tkut depa ambik kesempatan..huhu

Murni Alfathunnisa said...

lebah pun dah moden, tak cari bunga tapi cari air oren. pelesu betul lebah berkenaan!

jeBateja said...

Mrs EDY- ha...ha...bijak sungguh lebah itu


ALIEN - depa kan bijak...makan madu leh bijak jugak...


CHILED - tak pe lah...depa jual nanti..perasa STRAWBERY


MURNI - dunia ini penuh kepalsuan sudah....ahakz

Dinas Aldi said...

Masa akak dok asrama zaman sekolah menengah dulu pun selalu share ayaq dengan lebah. Zaman tu pun dah ada madu perisa oren, perisa sirap ros, perisa anggur & lain2 lagi yg sewaktu dengannya. Heheh.

jeBateja said...

KAK DINAS - so...lebah tempah akak bukan sekadar oren lah erk..erk......ahakz

Syazana Zainn said...

best botoi kilang ko kan

mmg mnjaga kebajkan peerja sungguh :D

Daddy Ziyyad said...

bahahaha...

eh bagos betul la tompek kojo tu, air oren pun free..

Citarasa Rinduan said...

tak bahaya ker lebah tu jebat?

jeBateja said...

SYAZANA - alaaa...setkat air oren jerk..apa lah sgt...ahakz


DADDY - alaa...air oren jerk....ahakz...tapi janji free...ahakz


KAK AYU - entah le...tak pernah lagik dgr depa sengat org...ahakz

Wak Gelas™ said...

saper kata madu X manes, lebah pon sukakk.. ahahKks

diana said...

lebah zaman moden..
sama macam manusia la..
nak benda mudah je..
hehehe

jeBateja said...

WAK - errr...madu yang mana ni....ahakz


DIANA - yang mudah....jgn di susahkan kan...kan...kan....ahakz

Hazmin said...

Pandai dah lebah sekarang ni cari madu.. Air sekarng ni dah terlebih manis sampai lebah pun suka...

jeBateja said...

HAZMIN - iyer erkkk...air tu terlebih manis sudah....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin