Kawan - Kawan jeBateja

Friday, June 15, 2012

Jumaat Sudah...

 Salam Jumaat semua...
Jumaat sudah...
Biasanya kat kilang den ada ceramah agama...
Sebulan sekali jerk...
Pernah juga Sham Kamikaze beri ceramah kat kilang den...

 Jangan memain...
Siap ada graf by department...
Tentang kedatangan...

Di hari2 biasa...
Waktu rehat ada kelas Fardu Ain di surau...

Tiba2...
Teringat tentang sahabat Blogger kita...
Betapa susahnya beliau nak bersolat di tempat kerja....
Alhamdulillah di tempat den....
Tak berlaku benda tu semua....
Sila klik Link di bawah n baca sendiri kesukaran Siti Murni kita ni nak bersolat....
http://sitimurni.blogspot.com/2012/06/otai-taik-kucen.html

11 comments:

Muhammad Syahmi said...

eh, baguslah...
Alhamdulillah, nasib baik lah saya kerja kat tempat yang memang terbuka luas untuk solat dan belajar...
hehehe...

Sha said...

alhamdulillah..... senang utk bersolat. Time dgr ceramah, jgn buat taik mato lak......

gadisBunga said...

besor surau tempat keje ko. jeles aku. :)

wahida said...

lama giler aku tak terjah sini...ko sihat ke?

CintaZulaikha said...

suka tau dgr tpt keje yg senang utk kita solat...

jeBateja said...

USTAD -- ha...ha...kek sekolah agama mmg senang solat lah...kalau susah...naya kita....ahakz

KAK SHA - uikk..kak..mana ado..kita pendengar setia oooo

GB - alaaaa....harap2 den nya semangat pun beso utk solat....aahkz

WAHIDA - den sihat jerk...ahakz

ZULAIKHA - Alhamdulillah...kilang hak milik org islam kan.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bagus la ada kelas fardu ain waktu rehat...lama ker rehatnyer tue??

Yuni Aisyah said...

wah bgusnya ade inisiatif yg baik cmnie....

Muhammad Syahmi said...

tapi, suraunya cantiklah... tak macam surau sekolah...

Syazana Zainn said...

ada 2 org je ke weh yg datang? -,-'

p/s: kat company baru ni, aku keje sensorang je, so bos aku takde la bawa pi dengaq ceramah sbb bos aku cina, tp yg untungnya dia faham org islam ni nak kene sembahyang so NO PORK at all..haha

Murni Alfathunnisa said...

huhu..yelah..untung jebat..syukur alhamdulillah..solat, kelas fardhu ain..ceramah agama...semuanya ada kat tempat keja hang, kan...:-)

macam chek ni..solat je lah kat mana yang boleh..janji bersih, tak bising..pun alhamdulillah.

tq jebat..for this entry.

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin