Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, April 22, 2010

Makan...makan...

Nama puding ni...puding Mahsuri...aku follow resepi dalam majalah saji tapi aku adjust sket supaya sesuai dengan bahan2 yg berada di rumah. Puding ni memang sedap sebab ada rasa pelbagai...yg hitam tu ada rasa syrup koktel manakala yg pink tu rasa Strawbery...digabungkan dlm mulut...pehhhh...sedap...



yang atas ni macam biasa..sebulan sekali kena dera dengan wife buat masakan ni. Ikan siakap ni bukan dipancing di pasar...tetapi di pancing di kolam ikan oleh seorang hamba Allah....ikan ni agak besau makan terpaksa dikerat supaya boleh masuk ke kuali...ahakz...kuali kecik je beb...ahakz..

6 comments:

nurulramizah said...

sukenya dier masak n makan
hahahaha
miza pun suke masak n makan

~♥ iella ♥~ said...

dugaanku....tertengok masa tngh puasa la plak... (>,<)

jeBateja said...

MIZA...sama lah kita..meh le tukau2 masakan....ok kah??

jeBateja said...

iella...puasa ke..ala kalau dekat leh tolong buat n hantau...tapi kalau jauh...tolong makan kan je laaaa

Herdoni Wahyono said...

Menu masakan yang lezat sekali. Kami juga suka puding dan ikan. Puding dimasukkan ke almari es kemudian siap disajikan di kala panas terik. Foto-foto yang sangat menarik membuat kita kepingin mencicipinya.

jeBateja said...

hai...puding disana tentu sedap ya..tapi saya tetap suka bakso...kalau maw belajar buat puding boleh taip jebateja di utube...ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin