Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, October 10, 2012

Taiwan - Day 3


Tekanan betul kalau bab2 confirmkan machine ni...
Kilang jebat beli machine di Taiwan...
Sebelum dibawa ke Malaysia...
Jebat harus pastikan machine tu dalam spec yg kami mahu...
Tapi semua dah lari plan asal...
Memang slow lah bebudak Taiwan buat keja...
Selalu org kata orang Melayu yang slow...
Ini kita plak yang mengajar depa ...
Tekanan betul...
Rokok sebatang bang...


Eh...eh....
Tempat rokok dia ada ekzos fan yang bapak besau...
Tersedut sekali asap dari rokok jebat ini...
Ini adalah tempat rokok dalam kilang taw...
Hanya waktu rehat jer buleh masuk...
Tapi jebat kan customer...
Apa kira...
Depa siap on kan lampu lagik...


Tempat nak mati kan api rokok...
Bapak lajunya air tu...
Terkejut mak nak...


Ini lah kawasan merokok depa...
Dalam bagunan...
Namun di Taiwan sebenarnya anda di larang merokok dlm bagunan...
Ini special kes kot...


Time makan...
Malas lah nak xplore...
Yang pelik2 buleh laaa...
Siput ni...
Pelik tul rasanya...
Tah apa nama...
Kalau besau sket dah ruper siput babi dah...
Ahakz...

Apa pun...





Kat mana berada...
Solat tu penting....
Walaupun mereka tak sediakan tempat...
Walaupun tempat rokok lagik lawa dari store tinggal ni...
Walaupun tiada air macam tempat rokok tu...
Solat kena buat...
Wajip tu...
Ishhh...
Macam tazkirah...
Sorry...
Nak motived diri sendiri di negara orang...
Sebab jebat ni jahat...
Terima kasih kerna percaya...
Ahakz...

12 comments:

alinac lover said...

wah jebat

kat taiwan yee

awat siputs tu cm siput babi jerk ek

alien said...

jebat jahat.
tuah baik. tapi mana tuah. haha

pB said...

assalamualaikum


pB datang melawat

CintaZulaikha said...

hee~ yg penting solat mmg tak tinggal...

ieda said...

kena sabar ngan kerja ;)

mak aihhh siput masak ape tuu huhuh

yeee sembahyang tunggak agama , dimana2 .. bila2 .. ;)

Syazana Zainn said...

bapak teruk tempat solat tu.hmm

weh beli la ole2 dr taiwan

pehtu buat giveaway

n then

makesure giveaway tu nama aku ada..haha

Mya said...

rindu taiwan!! :D

My Little Diary said...

hi jebat
ko kat taiwan jebat...best tgk tmpt org
eeee siput babi buat lauk....

dwaty said...

seronoknya dah sampai taiwan...

awak makan ker siput tu????

Aku Ibu Muda said...

apalah agaknya rasa siput tu ye...

Chik Att said...

Alhamdulillah ...solatlah dimana saja anda berada ....motivate diri juga ni....

Dinas Aldi said...

Tempat comot pun takpa, solat ja. Dah nak buat camana tempat depa macam tu. Bukan tempat orang semayang mengaji, hehe.

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin