Kawan - Kawan jeBateja

Monday, October 15, 2012

Taiwan - Day 7


Sabtu lepas adalah last day di Taiwan...
Kerja2 di Taiwan sudah siap...
Tunggu machine sampai ke Malaysia maka akan ada lagik kerja2 khas...
Nasib baik lah...
Datang 2 beg...
Pulang pun 2 beg...
Hotel tempat jebat tingggal...
Kiri Kanan Depan Belakang ada kilang...
Tak taw mana nak beli cenderahati...


Ini maggi yang jebat bawak dulu...
Tapi tak habis...
Tinggal kan jerk...
Ahakz...
Sedekah...


Keadaan tilam yang di tinggalkan...
Ahakz...
Malas nak kemas...


Pergi ke Taoyuan Airport...
Dari Taichung ke Taoyuan Airport kalau naik teksi hampir 2jam...
Kalau naik keretapi ni hanya 37minit...
Lajukan...
Masa jebat naik hari tu maksima kelajuan ialah 268Km/j...


Ini lah tiket keretapi laju tu...
Dikenali dengan Taiwan HSR...
Atau...
Taiwan High Speed Rail...
Tambang 540 Dollar Taiwan...
Lebih kurang RM54...


Tandas dalam keretapi laju...
Macam dalam kapal terbang...
Ahakz...


Airport Taoyuan...
Cantik...


Bahagian luar dalam renovation...
Sure hensem bila dah siap nanti...
Tak taw lah bila nak mai lagik...
Ahakz...

Babai TAIWAN...

9 comments:

Kakcik Nur said...

Selamat kembali ke tanahair. :)

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer dpt jejakkan kaki ke tempat org kan..

CintaZulaikha said...

dpt jalan tu yg seronok, tak pikir benda lain dahh...

ps: banyaknya meggi.

ieda said...

dah selamat sampai yee
ada FM utk saya tak :))

gadisBunga™ said...

laju gila train tuh!

jeBateja said...

KAKCIK - terima kasihhhh...ahakz


Mrs. EDY - yup...sambil kerja...sambil jalan2....ahakz


ZULAIKHA - ehhh...kita gi bekerja...ada gak sumtin harus fikir..


IEDA - ada FM tapi limited...

GB - laju jerk...mana ader giler....ahakz

Dinas Aldi said...

Tu dia katil, ganeh jugak hang tidoq.

Ketapi sungguh laju, airport sungguh cun. Baibai Taiwan :D

jeBateja said...

KAK DINAS - ishh kak...kira sopan dah tu....kalau tidak lagik ganeh...sampai terbalik katil ooooo

Herdoni Wahyono said...

Tentu 'perjalanan dinas' yang amat mengesankan di Taiwan. Negeri yang maju dan makmur. Sistem transportasi yang aduhai. Lingkungan yang bersih, rapi dan nyaman. Negeri yang maju, sejahtera, dan makmur menjadi dambaan kita semua.

Salam sukses buat sobat 'Jebateja'.

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin