Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, October 31, 2012

Patut Le Tak Ramai Orang di Speedmart99...

 

Gambar kat atas tu kedai Speedmart99 di Bandar Seri Putra...
Baru jer buka pada 28/10/2012...
Semalam den poei kedai ni...
Habis lah RM88.00...
Tapi pelik, tak ramai orang...
Selalunya kalau kat kedai Speedmart99 ni...
Ramai orang...
Barangnya murah2 jugak aaa...


Malam tadi semak kat Forum Putra Mahkota...
Rupanya kedai tu ada jual ARAK lah...
Patut le kena BOIKOT...
Kawasan ni kawasan ramai orang Islam...
So tak patut le depa menjualnya...
Den menyesal lambat taw...
Kalau den taw...
Den tak maw pegi...
Nyampah...

Link untuk masalah tersebut..KLIK SINI...

SPEEDMART99...tolong bawak keluar ARAK dan MAKANAN TIDAK Halal dari Kedai Speedmart di Cawangan kami...

Tuesday, October 30, 2012

Kancil Yang Hampes...


Den memang hangin dengan kancil ni....
Benggong tul...
Dah le potong Q...
Apa pun bagi le signal...
Benggong...
Benggal...
Kena panah petir lah ko...

Koje Malam...


Minggu ni den koje malam...
Minggu paling malas nak makan kat kantin...
Sebab lauk dari siang tadi bawak ke malam...
Tak sedap...
Lagi pun sebelum gi keja dah makan malam...
Wife masak...
Sodap ooo...
Tapi kena tgh2 malam...
Lapar gak...
So pekena kopi jer lah...


Boli kat machine ni...
Machine ni pun satu...
Dah kita membeli...
Den cakap lah...
Saya beli yeee...
Dia diam jerk...
Rasa macam nak lempang jer machine ni...
Tak taw adat berniaga langsung....


Masuk 8.30pm...
Balik 6.00am...
Patutnya kena overtime...
Tapi 6.00am den dah cabut...
Ngantuk sangat2...


6.30am sampai depan rumah...
Kawasan kejiranan sepi lagik...
Tgh bersiap kot depa ni...
Untuk bertugas or bersekolah...


Pokok kayu dopan rumah ni bila lah den nak tobang...
Nyemak tul...
Err...tak payah lah...
Nampak berSENI plak...
Ahakz...
Sok2...hompap cermin keto...
Taw lah seni tak seni nya....
Ahakz....


Monday, October 29, 2012

Saya Tak Sehebat Mereka...


Dalam mengambil gambar...
Den tak sehebat....


Juga tak seterer...


Mungkin juga tak sebagus...

Atau sape2 lagik yang den tak sebut nama...
Tapi den nak jugak try shoot gambar permandangan...
Rasa best plak...
Ahakz...


Sana Sini Jem...


Banyak status kat FB perihal jem ni...
Den plak kena masa balik ke Kuala Lipis...
Punya lah jem...
Kepada yang biasa ke Kelantan melalui Merapoh...
Pasti perasan akan Petronas di Felda Kechau...
Ia terletak separuh perjalanan antara KL ke KB ( Kota Bharu )...


Perjalanan den dari simpang petronas tu ke rumah mertua hanya 10 minit....
Tapi sudah makan 2 jam ooo...
Gambar atas nan sayup...


Bila zoom sket...
Leh nampak jem di kedua2 hala...
Pehhh...


Mungkin ini lah penyebab jem nya....
Mungkin lah...


Dari nampak mentari...
Sehingga dah tak nampak...
Pehhh....


Petronas Kechau...
Sesak luar biasa...
Terutama di tandas wanita...
Berbaris panjang tu...

Tuesday, October 23, 2012

Kembang Nya Montot Saya...


Kembang montot den...
Puding den kena puji oleh seorang customer...
Customer satu tempat kerja...



Ishhh...
Bangga...
Terima kasih Kak Yat...
Apa yang dia puji...?
Ini link nya...

Tuesday, October 16, 2012

Muak Dengan Seafood...


Sepanjang masa berada di Taiwan...
Hampir setiap hari kami di hidang dengan seafood...
Kalau tidak pun dengan seafood...
Sure dengan sup...
Busan ooo...
Akhirnya pada malam last...
Dapat gak kami makan menu yang lain...
Sebuah restoran Turki di Taichung, Taiwan...
Halal lagik...


Namun...
Menunya tetap bahsa cina...
Bukan english...
Bukan Arab...


Puas pelayan terangkan...
Kami tak faham menda...
Sebab english depa lagik teruk dari english si budak jebateja tu...


Lastnya...
Kami mintak kawan2 cina kami order kan...
Sonang...
Korang order je lah apa nak order...
Ahakz...
Kami belasah jerk...
Ahakz...


Monday, October 15, 2012

Taiwan - Day 7


Sabtu lepas adalah last day di Taiwan...
Kerja2 di Taiwan sudah siap...
Tunggu machine sampai ke Malaysia maka akan ada lagik kerja2 khas...
Nasib baik lah...
Datang 2 beg...
Pulang pun 2 beg...
Hotel tempat jebat tingggal...
Kiri Kanan Depan Belakang ada kilang...
Tak taw mana nak beli cenderahati...


Ini maggi yang jebat bawak dulu...
Tapi tak habis...
Tinggal kan jerk...
Ahakz...
Sedekah...


Keadaan tilam yang di tinggalkan...
Ahakz...
Malas nak kemas...


Pergi ke Taoyuan Airport...
Dari Taichung ke Taoyuan Airport kalau naik teksi hampir 2jam...
Kalau naik keretapi ni hanya 37minit...
Lajukan...
Masa jebat naik hari tu maksima kelajuan ialah 268Km/j...


Ini lah tiket keretapi laju tu...
Dikenali dengan Taiwan HSR...
Atau...
Taiwan High Speed Rail...
Tambang 540 Dollar Taiwan...
Lebih kurang RM54...


Tandas dalam keretapi laju...
Macam dalam kapal terbang...
Ahakz...


Airport Taoyuan...
Cantik...


Bahagian luar dalam renovation...
Sure hensem bila dah siap nanti...
Tak taw lah bila nak mai lagik...
Ahakz...

Babai TAIWAN...

Saturday, October 13, 2012

Taiwan - Day 6


Selesai sudah kerja di Taiwan...
Mesin sudah diberi kebenaran untuk memasuki Malaysia...
Syukur dapat megejar masa biarpun telah larik dari plan asal....
Perancangan yang baik dan kerja berpasukan dapat mengatasi masalah2 tersebut...
Seperti biasa sessi bergambar adalah acara wajip...


Balik hotel penuhkan tab mandi...
Penuh dengan buih...
Selama di Taiwan ini lah pertama kali nak berendam...
Selama ni mandi di pancuran sahaja...
Bilik airnya besau ye...
Ahakz...


Ini pancurannya ya....
Ahakz...
Dalam kaca...
So jadi putera kaca...
Ahakz...


Friday, October 12, 2012

Taiwan - Day 5


Orang kat Taiwan ni suka pakai skuter lah...
Manjang nampak skuter jerk...


Macam2 fesyen nampak...
Macam2 model...
Kena bukak satu kedai kat sini satu gamaknya...
Ahakz...


Malam tadi makan seperti hari pertama sampai...
Sebab nak meraikan Bos yang baru sampai dari Malaysia...
Bos ni yang akan SIGN sama ada Machine yg kita orang beli ok or tidak di bawa ke Malaysia...
Kita orang plak hanya sediakan data...
Sediakan bukti machine ni ok or tidak...
Jadi Bos akan refer kepada report kita orang...
Penting jugak kita orang...
AHakz...Ahakz...

Thursday, October 11, 2012

Taiwan- Day 4


Semalam Taiwan cuti...
Tak taw kenapa...
Jadi kami berjalan2 dengan melawat industri pembuatan mesin di kampung2...
Kiranya ini skala kecil laaa...
Tengah2 sawah ada kilang buat mesin...
Pehhh...


Ini sarapan pagi...
Buah2an sahaja...
Tak de Nasi Lemak aaa....


Hari ni solat selesa sket...
Sebab disediakan tempat solat di bilik tetamu...



Cantik jugak bilik tetamu ni...
Lantai kayu...
Rak kayu...
Hensem laaa....


Lunch...?
Makan seafood lagik...
Busan sudah...


Petang jalan2 ke Nova...
Tempat dia macam Low Yatt kat KL...
Tapi semuanya mahal2 belaka...
HTC handphone yg lahir kat Taiwan pun mahal...
Apa dah...


Last sekalii balik hotel...
Makan maggi...
Minum Kopi...
Emmm...lagik sedap dari SeaFood...
Adehhh....

Wednesday, October 10, 2012

Taiwan - Day 3


Tekanan betul kalau bab2 confirmkan machine ni...
Kilang jebat beli machine di Taiwan...
Sebelum dibawa ke Malaysia...
Jebat harus pastikan machine tu dalam spec yg kami mahu...
Tapi semua dah lari plan asal...
Memang slow lah bebudak Taiwan buat keja...
Selalu org kata orang Melayu yang slow...
Ini kita plak yang mengajar depa ...
Tekanan betul...
Rokok sebatang bang...


Eh...eh....
Tempat rokok dia ada ekzos fan yang bapak besau...
Tersedut sekali asap dari rokok jebat ini...
Ini adalah tempat rokok dalam kilang taw...
Hanya waktu rehat jer buleh masuk...
Tapi jebat kan customer...
Apa kira...
Depa siap on kan lampu lagik...


Tempat nak mati kan api rokok...
Bapak lajunya air tu...
Terkejut mak nak...


Ini lah kawasan merokok depa...
Dalam bagunan...
Namun di Taiwan sebenarnya anda di larang merokok dlm bagunan...
Ini special kes kot...


Time makan...
Malas lah nak xplore...
Yang pelik2 buleh laaa...
Siput ni...
Pelik tul rasanya...
Tah apa nama...
Kalau besau sket dah ruper siput babi dah...
Ahakz...

Apa pun...





Kat mana berada...
Solat tu penting....
Walaupun mereka tak sediakan tempat...
Walaupun tempat rokok lagik lawa dari store tinggal ni...
Walaupun tiada air macam tempat rokok tu...
Solat kena buat...
Wajip tu...
Ishhh...
Macam tazkirah...
Sorry...
Nak motived diri sendiri di negara orang...
Sebab jebat ni jahat...
Terima kasih kerna percaya...
Ahakz...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin