Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, November 19, 2009

Siakap Senohong Gelama Ikan Duri...

Hari ni kan...ada orang bagi IKAN SIAKAP 2 Ekor...punyer lah payah nak siang...kalau beli kat kedai or pasar...suruh je orang kedai tu siangkan...ahakz...

Seperti biasa kalau ada siakap...secara RASMInyer WIFE akan suruh aku masak SIAKAP 3 RASA...senang je membuatnyer tapi bila baru balik dari keja SHIFT malam....pehhh...kena TONGKAT kelopak mata dengan SUDU....

So kepada yang nak mencuba resepi tersebut boleh klik LINK ni...anda akan dibawa ke YOUTUBE...kat sana ada banyak lagi resepi puding yang BUDAK JAHAT ni XPLORE untuk korang cuba dan resepi2 tersebut adalah dengan BANTUAN video...atau...

Tenguk je lah je lah VIDEO kat bawah ni...





NOTA 1 : Budak Jahat bukan TUKANG MASAk PRO so SEBARANG risiko menggunakan VIDEO ini adalah TANGGUNGJAWAP sendiri. Namun Budak Jahat lom pernah GAGAL semenjak menggunakan RESEPI ini.

NOTA 2 : Jika terdapat percanggahan BAHASA dalam VIDEO tersebut maka EDISI berBAHASA ENGLISH akan diguna pakai.

NOTA 3 : Tiada EDISI ENGLISH kerana BUDAK JAHAT tak pernah lulus sekali pun mata pelajaran tersebut sejak TADIKA sehingga sekarang.

NOTA 4 : Budak Jahat mempunyai 3 orang SIFU untuk beliau merujuk masalah bahasa ENGLISH nyer, iaitu KAK LAP ( seorang guru bahasa ENGLISH di TERENGGANU ), MAZIDA ( pelajar dan pekerja perkapalan di United Kingdom ) dan NINA ( anak seorang diplomat di SWITZERLAND ).

NOTA 5 : Setelah bertahun - tahun bersama SIFU2 tersebut, BUDAK JAHAT hanya tahu makna perkataan, i miss you dan i love you. AHAKZ

5 comments:

annie said...

Menggg...sodap amek nampak eh...mcm2 bleh masak yo, dari puding bawak ko lauk...

jeBateja said...

Auwwww...leh lah masak sket2....tapi i tak lembut taw...i laki sejati you....auwww.....ahakz

Elsa said...

Yummy...nampaknya delicious ya...

jeBateja said...

iyer ke...ahakz...hasik keja tangan seorang lelaki...ahakz

jeBateja said...

**hasik = hasil

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin