Kawan - Kawan jeBateja

Monday, November 23, 2009

Pak Long..Selagi Ada Rindu...


Selagi Ada Bulan Mentari

Selagi Ada Berkasihani

Selagi Ada Bulan Dan Bintang

Selagi Ada Berkasih Sayang

Selagi Ada Ombak Dan Laut

Selagi Hatiku Terpaut

Selagi Ada Turunnya Hujan

Selagi Ada Rahmat Tuhan

Selagi Ada Langit Dan Bumi

Selagi Cintaku Bersemi

co

Selagi Ada Waktu

Selagi Ada Rindu

Biar Beribu Batu

Ingin Aku Bertemu

Oh Kasih (Oh Kasih)

Damailah (Damailah)

Engkau Disana

Ku Berdoa (Ku Berdoa)

Pada Tuhan (Pada Tuhan)

Agar Kau Bahagia


>>> DONLOD <<<

Made In Korea...



Rokok Made In Korea...pemberian rakan sekerja yang baru pulang dari Korea pada sabtu yang lepas. Memang aku pesan suruh beli untuk buat KOLEKSI MAUT aku...ahakz...

Ini lah INSAN yang memurah hati membelikan ROKOK tersebut. Encik Z...( bukan nama sebenar ). Terima kasih Encik Z.....

Thursday, November 19, 2009

Siakap Senohong Gelama Ikan Duri...

Hari ni kan...ada orang bagi IKAN SIAKAP 2 Ekor...punyer lah payah nak siang...kalau beli kat kedai or pasar...suruh je orang kedai tu siangkan...ahakz...

Seperti biasa kalau ada siakap...secara RASMInyer WIFE akan suruh aku masak SIAKAP 3 RASA...senang je membuatnyer tapi bila baru balik dari keja SHIFT malam....pehhh...kena TONGKAT kelopak mata dengan SUDU....

So kepada yang nak mencuba resepi tersebut boleh klik LINK ni...anda akan dibawa ke YOUTUBE...kat sana ada banyak lagi resepi puding yang BUDAK JAHAT ni XPLORE untuk korang cuba dan resepi2 tersebut adalah dengan BANTUAN video...atau...

Tenguk je lah je lah VIDEO kat bawah ni...





NOTA 1 : Budak Jahat bukan TUKANG MASAk PRO so SEBARANG risiko menggunakan VIDEO ini adalah TANGGUNGJAWAP sendiri. Namun Budak Jahat lom pernah GAGAL semenjak menggunakan RESEPI ini.

NOTA 2 : Jika terdapat percanggahan BAHASA dalam VIDEO tersebut maka EDISI berBAHASA ENGLISH akan diguna pakai.

NOTA 3 : Tiada EDISI ENGLISH kerana BUDAK JAHAT tak pernah lulus sekali pun mata pelajaran tersebut sejak TADIKA sehingga sekarang.

NOTA 4 : Budak Jahat mempunyai 3 orang SIFU untuk beliau merujuk masalah bahasa ENGLISH nyer, iaitu KAK LAP ( seorang guru bahasa ENGLISH di TERENGGANU ), MAZIDA ( pelajar dan pekerja perkapalan di United Kingdom ) dan NINA ( anak seorang diplomat di SWITZERLAND ).

NOTA 5 : Setelah bertahun - tahun bersama SIFU2 tersebut, BUDAK JAHAT hanya tahu makna perkataan, i miss you dan i love you. AHAKZ

Wednesday, November 18, 2009

Minum Petang

Hari ni...hujan2 pun...cari makanan untuk minum lastnyer...makan nampak jambu...beli jambu...mungkin tak laku sebab hujan...beli rm4 yang biasanyer dapat 8 potong....masa ni dapat 12pcs. Pehhhh....sebab sedap sgt....lupa nak ambil gambo....ahakz...

Hujan Oh Hujan...

Dalam minggu ni...selalu hujan turun...terutama waktu petang....bagi yang keja malam mcm aku...pehhh...rugi plak rasanyer...kalau tak...sodap tido dalam pelukan WIFE...ehem...ehem....yang BUJANG2 jangan ke lain erk.....ahakz

Sunday, November 15, 2009

Saya BZ...

2 minggu ni...BZ bangat...sejak main2 dengan EBAY ni...mula lah BZ tahap CIPAN...nak LISTING je makan masa berjam - jam....pehhhh...KAT atas tu produk MOUSEPAD yang aku jual kat EBAY...asalnyer...gambar ni bukan ada 2 orang...sorang2...aku adjust guna PHOTOSHOP....so dapat le mcm tu....ahakz.....kiut tak...???

Wednesday, November 11, 2009

Bila Mana Jebat Terluka...

Pehhh...bisa tul luka ni...nampak luka kecik je...dia nyer bisa.....pehhhh....sakit ooooooo

Menatang ni meyebabkan aku terluka....siap lah ko....aku karate belah 3 nanti.....( oil pan )

Raja Jualan...


Bukan orang biasa ni...jualan barangan dia di satu laman web belian dan jualan yang paling popular di dunia...mencecah 800 dollar US sebulan.....pehhh...tenguk gaya pun dah taw....ahakz

New Member...


Nama : Mohamad Zubaidi Bin Aziz
Panggilan : Bedi ( macam Bendi je )
Asal : Terengganu
Umur : 25 Tahun
Pengalaman kerja berkaitan QcQa : Tiada

Tuesday, November 10, 2009

Dah Nasib...


Dah le kena overtime...balik lewat malam...bini call susu anak habis...kedai tah bukak ke tidak lagik...masa nak balik...tayar motor plak bocor...di langit...petir berdentum dentam....situasi ni...memang rumit di lalui....

Namun itu BUKAN situasi yang di lalui oleh ASREY ( bukan nama sebenar )..sebab tayar motor dia bocor semalam...malam ni baru dia tampal or ganti tiup.....dan dia dtg keja dengan kereta pada ari ni tampal tiup ni....cuma mcm ne dia nak bawa balik kedua2 kenderaan tersebut...itu lah situasi sebenar dia sekarang...

Dia Terbaik...



Budak ni...pekerja terbaik keseluruhan syarikat tempat aku keja....sangat2 bagus kerja... bukan kaki ponteng dan mc. Tak suka engkar arahan dan paling PENTING dia seorang yang menitik beratkan SOLAT....emmm....

Monday, November 9, 2009

Meeting Union...

Meeting Union telah diadakan di meeting room 1 pada petang tadi. Kepada ahli2 boleh melihat perkara2 yang dibincangkan di http://qcsmc.blogspot.com ( hanya untuk ahli sahaja ).

Saturday, November 7, 2009

Konvensyen...

Morning2 dah poei UKM...Hari ni Majikan aku buat Konvensyen ICC....pehhh...pergi awal dapat makan sarapan...tapi hampeh...Mee goreng bau kapur....hilang selera...

Dewan Anuwar Mahmud tempat kita orang buat Konvensyen....bosa gak dewan ni...tapi aircon tak rasa sejuk laaaa...Tandas..ok bersih...ahakz

Kain rentang konvensyen...leh nampak apa makna ICC....ahakz

bebudak ni...kalau tak dapat anugerah...rasanyer tak datang....ahakz....anugerah pekerja yang bekerja 5, 10, 15 dan 20 tahun.....ahakz

Punyer le semangat....duduk kat tangga pun jadi le....ahakz....

Ini hadiah untuk mereka yang kerja lebih 15 tahun.....ahakz....aku yg dah 16 tahun tak dapat...kena tunggu 17 tahun baru leh dapat....uik...jangan kilang bankrap sudah...melepas aku....
jam ni bernilai lebih rm1000...ader beran...???

Mereka yang berkhimat lama....ini tahap Otai ni.....eksen kan diri dengan jam...yang kanan Super Minang dan kiri...Super Zaki....jam Super Zaki bukan anugerah kilang taw...itu beli kat Petaling Street...ahakz

Friday, November 6, 2009

Best nyer...

Apa yang best bila training kat tempat keja aku...makan pagi. tengahari n petang free...pehhhh....nak lebih best...aku training 3 orang tapi peryediaan makanan macam 15 orang...pehhhh.....melantak le bebanyak...siap panggil satu department lagik...

Ini yang jebat makan....kurangkan lauk...lebihkan buah - buahan.....errr...buah buahan free....ahakz...

Training Calibration...

Training Calibration...sangat pening ooooo...lebih kepada training cara penggunaan software yang kami guna kan di kilang

Ringkasnyer...setiap benda yang kita guna untuk membuat pemeriksaan ke atas part maka adalah perlu alat yg digunakan juga...dalam keadaan baik...err...Paham...Tak Paham ke....LANTAK laaa...ahakz

Kreatif...

Semasa Training ada bebudak ni LUKIS gambo Boboi kat white board....Hensem gak lukisan nyer...nama pelukis terpaksa di RAHSIA kan demi keselamatan nyer...

Ini Boboi sebenar....sedikit hensem dari Gambo tadi....ahakz

Lagik Lagik Rokok...


Lagik Rokok pemberian orang....ahakz...bertambah2 koleksi MAUT aku...ahakz

Rokok pemberian Wan....Tq Wan

Rokok Lagik...




Rokok made in Japan...pemberian Shahrol bukan nama sebenar....ahakz...bertambah koleksi rokok den..ahakz

Ini lah Shahrol bukan nama sebenar....Tq Sharol

Tuesday, November 3, 2009

Training...

Malam ni BOS bagi balik awal sebab kerna esuk ada TRAINING...ahakz...layan je laaa....BAGUS training ni....TAHUN ni baru 2 kali...tapi semuanyer tak de kaitan dengan apa yang di REKWES...apo laaaaa.....

Y0N0Z Yosss...

Ahakz...malam ni si Y0N0Z belanja McD...sebagai gantian sebab aku KEMPUNAN makan PIZZA malam td....ahakz...Tima Kasih Y0N0Z...ahakz

Kuang Ajo nyer Cicak...

Dah menjadi HABIT aku...bila keja mlm, balik pagi tu aku akan tido dalam bilik solat aka bilik komputer. Memang ada tilam khas untuk aku di situ...tapi pagi tadi...ada plak nak megendeng nak tido ngan aku...cisss...ko ni GAY ke CICAK...blah lah ko...gi tido kat TENGAH JALAN tu...ahakz....

Di Pintu Kasih...

Masa nak balik tadi...tiba2 aku memerlukan Pak Tan ( Tandas ). Orang NORMAl memang perlukan Pak Tan pepagi...org ABNORMAL je...jumpa Pak Tan 2 kali setahun....ahakz...

Bukan nak citer pasal hal Pak Tan pun...cuma tertarik kat tulisan di pintu Pak Tan ni...menarik je baca...aku macam tahu je kat sape ditujukan kata2 ni...ahakz...bukan untuk aku ni...ahakz...cuma ada le ciri2 tu sket...bab DENDAM je...bab busuk hati tu...lom lagik...sebab hati aku wangi je...

Citer pasal DENDAM...aku masih berdendam kat orang yang kutuk WIFE aku masa WIFE aku batuk berdarah dulu namun bila WIFE budak yang kutuk aku plak SAKIT...nak je aku pulang paku buah keras...TAPI...hati aku WANGI...tak sampai hati...orang je sampai hati kutuk n buruk kan aku...CUMA..aku ingat setiap butiran ayat2 KUTUKAN dia dulu...eemmm...aku ingat...biar pun dah sangat lama berlalu....ahakz

Bila Mana AKu Gagal...

Benci betul kalau GAGAL...kalau memang tak taw buat or baru nak belajar tak pe lah jugak...ini dah beberapa kali buat...GAGAL plak...al kisah PUDING TRIFFLE yang aku buat untuk kengkawan kat tempat kerja tak beku dan lembik semacam...heran tul...apa sebab plak ni...SMS customer di PUTRAJAYA yg order PUDING yang sama...tanya dia..PUDING dia ok tak...dia jawap ok...dah separuh pun habis...aik....apsal plak yg untuk aku ni...jadi mcm ni...sama je bahan nyer n sukatan...PENIN...PENIN...buat MARIAM MIS...nampak gaya...aku kena HOLD dulu penghantaran untuk ko....ko nak rasa KEK GULA HANGUS tak...???

Asyik Tukar je...

Jumpa budak production ni waktu rehat...dia tensen sebab line dia ni asyik tukau model...URGENT kata nyer...line yang dia jaga...setiap part beratnyer lebih kurang 8 kilo..so kalau kerap tukau model...cepat letih. Aku nasihatkan dia ( aku pun bukan best pun....) masalah dia tu bagus sebab nampak sangat part dia tu LAKU...kalau part dia LAKU maknanyer...banyak le income syarikat...untung2..syarikat terbuka mata n hati...bagi imbuhan sewajarnyer. Lagik satu cuba le jadi PAKAR pada produk yg dia buat...sebab dengan kepakaran lah keja berat leh jadi ringan....diam je budak ni...setuju kot....

Apa line budak ni jaga....emmm...FLYWHEEL....jangan tanya part ni kat mana dlm kereta....search le sendirik dalam INTERNET....ahakz

Lapar...

Masalah time keja malam ialah KELAPARAN tak kala menjelang pagi ( shift malam masuk 8.30pm...balik 6.00am ). Kantin tak buka so apa yang buleh...minum air TEH je...

Ada kah 2 TANGKI air ni buleh menghilangkan KELAPARAN...?? Jawapannyer...TAK BOLEH...ahakz...

Ini lah jawapan nyer untuk menghilangkan KELAPARAN...makanan ringan...biar pun dikatakan macam bebudak namun mengikut kata budak production...depa terpaksa makan...kalau tak...tak boleh nak mengoperasikan machine....emmm...pengurusan kena pandang masalah KELAPARAN di pagi hari ni....sian mereka yang jalan kan MACHINE....

Hadiah Lagik...

Ahakz...ini pen n pensil...bos baru aku di shift A bagi....beli kat JAPAN...tapi kat belakang pembalut tu tertulis...MADE IN CHINA.....ahakz...tak kisah lah...orang bagi...banyak bunyi plak ko jebat....

Ini BOS baru...di shift A...oleh kerana aku tak suka paparkan nama betul kat BLOG...so untuk dia aku panggil Encik HARU....err...bukan HARU BIRU erkkk...singkatan nama betul dia ni...TQ En Haru....

Harimau Jadian...

HARIMAU JADIAN...hah...itu si MaTE yang kata...tapi bagi aku...TAK langsung...kucing ni aku JUMPA merayau2 kat sekitar MACHINE line CASE DIFERENTIAL ( CD ). Line CD buat masa ni lom beroperasi waktu MALAM...so agak sunyi n sepi kawasan sekitarnyer...JANGAN ko berak kat machine tu dah le...MAHAL tu machine2 tu...kang tak pasal2 kena SAMAK...err...najis kucing kena SAMAK ke..?..Inggung tul ko ni JEBAT...

AKu hambat kucing ni...dia larik bawah MACHINE....kamera CANGGIH aku je lepas masuk bawah MACHINE ni...kalau KAMERA je leh masuk...adalah MUSTAHIL...si AM pun leh masuk..melainkan si AM bertukau bentuk menjadi KUCING ...uhukz..

Kucing cuba melarikkan diri....woittt.....jangan berak kat situ oiii......oii...BLAH lah oiiiiii

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin