Kawan - Kawan jeBateja

Friday, November 4, 2011

The Puding Selasih Dengan Sos Vanilla...

2 hari lepas den try resepi puding baru...
Puding Selasih ni berperisa KELADI...
Korang nampak selasih tu...
Ke tak kenal apa itu selasih...
Ahakz...
Ini lapisan pertama...

Lapisan kedua...
Ala ala Puding Buih yang juga berperisa Keladi...
DI ulangi...
Berperisa KELADI...
Bukan MIANG2 KELADI...
Ahakz...

Selepas menunggu 5 jam...
Kuar peti ais...
Ahakz...
Masa ni pun kan...
bau KELADI aka YAM masih semerbak...

Yang berjurai2 tu SOS VANILLA...
Jebat buat sos vanilla sebab dalam buku resepi suruh buat sekali...
keputusan nya...
Sodap dimakan dengan Sos Vanilla...
Errr...kalau dengan SOS CILI or TAMATO...
Lom cuba lagik...
Ahakz...

Ahakz...
Bab bab nak menDEKO ni ada lemah sket laaa...

Nak citer sket...
Resepi ni ambil dari buku resepi puding...
Cuma ubah sket sebab nak buat banyak...
Kalau ikut buku utk 5 6 org makan jerk...
Sekali buat banyak2...
Ingat nak bagi jiran...
Tak lepas plak...
Sebab WIFE dan ANAK BUAH kat tempat kerja dah makan banyak...
Ahakz....

21 comments:

Citarasa Rinduan said...

jebat

ada perancangan tak???

lepas 10-15 tahun akan datang nak buka kedai puding???

percayalah.. awak mmg ada bakattttttttttttt

jeBateja said...

KAK AYU - ha...ha...mana ada bakat kak...keras tangan ni hah....hari2 pegang besi.....ahakz

ezzu said...

wah2 sedapnye...jebat knape x masuk masterchef??hehehe

jeBateja said...

EZZU - uikkk.....den le terdahulu kena tendang nanti...ahakz

kakcik said...

Macam terasa2 sejukkkk je puding tu masuk ke tekak kakcik ni! ;-)

akuzle ayu said...

stujukkk, kakcikk!!!

My Little Diary said...

adoi....sedap tu....
bila nak dpt mkn free ni...

Fyqa said...

waaa, nmpak sgt sdap ok !

:D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

meleleh ayaq lioq cheq tgk
recipe x dak ka???

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhh....terbaik la jebat...

warna macam warna tudung den dah neh...

sedapp ja tgk..nak nak nak..ehheh

Dinas Aldi said...

Fulamak punyala cantik rupa puding tuh!

Terima kasih naa hantar Penang sikit, kehkehkeh!

khairunnisa ♥ said...

wah, nak try la camni jebat XD cantik and macam sedap :)

jeBateja said...

KAKCIK - alamak....jgn le mcm tu...terasa bersalah den.....ahakz...



AKUZLE - permohonan di tolak sebab tiru KAKCIK....ahakz



MLD - alamak....kena tunggu raya lah kot...ahakz



FYQA - sila bersabaq naaa...ahakz

jeBateja said...

LADY AYU - nanti kita buat erk....sebab ni trial...ahakz



HONEY - mana ada sedap...tak sedap lah.....ahakz....tudung hang ada warna ungu ke...nak pinjam...ahakz



DINAS - ok....ok....selepas jeruk sampai...kita hantau lagik sekontena...ahakz


NISA - macam cantik gak kay....sedap tu...den tak taw...ahakz

NzA said...

lapo la tgk puding yg cantik jelita tu...nk p makan la.

Aku Ibu Muda said...

jeBatttttttt....sedapnyaaaaaaaaaaaa huhuuu

tolong2...pos ke puchong....mengidam dah ni :p

CintaZulaikha said...

nampak cam sedap giler ja...nak sket..nak menu...

hanaahmad said...

pergh pergh perghhhh....

Cinderella said...

wow dapnyer :)

MIMIE AIZA said...

hadoi.. ni nak serang rumah jebat ni. hahaha

Miza Ramli said...

Bijan,

En Bijan akan bukak kedai PUDING sendiri suatu hari nanti....

Den doakan yo.....
sedapnya puding2 hang...xtahu bler peluang nak makan.....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin