Kawan - Kawan jeBateja

Saturday, April 21, 2012

2 Jam Dalam Perut Pesawat Mas...

 Masa gi Indon dulu kan...
Naik kapal terbang Mas...
Sekali dia lalu kat Sepang Gold Coast Hotel...
Lawa kalau tgk dari atas...
Macam ada kat Dubai plak...
Tapi ada yang lagi LAWA taw...

Iaitu...

Paramugari MAS...
Ahakz...
Walaupun tak seSEKSA paramugari AirAsia...
tapi depa kiut...
Terutama Amoi yang kat dalam gambo tu...
Berceloteh aje keja nya...
Suka den tgk dia berborak dgn Orang Jepang cakap Melayu...
Orang Jepang tu duduk depan kerusi den...

Lagi satu yang den perasan...
Ada perubahan dalam Kapal Terbang Mas ni...
Selain Paramugari Cantik...
Kerusinya pun cantik...

Dah ada skrin kat depan kita...
Dulu2 masa gi Jepun je ada skrin ni...
Tahun 2010 den poei Indon....
Tak nampak laei skrin ni...

 Makanan dalam Mas sodap...
Tapi terlampau banyak kuah macam ni...
Buat den huru hara...
Takut kuah tumpah ke baju...

 Kalau duduk tepi tingkap...
Cuaca baik...
Dapat melihat permandangan yang memang megujakan...
Err....kepak ni kalau ketepi kan buleh...?


Tapi kalau macam ni...
Pastu plak bergegar sana sini...
Pastu plak ada pengumuman...
Sila duduk ditempat masing2 dan pakai tali pinggang...
Pehhhh....
Seram ngak oooo.....





23 comments:

Muhammad Syahmi said...

Berdoa je la klu ada pengumuman macam tuh...

Nurhidayah Shamsury said...

syiok ye..x rs lg nek aeroplane..huhu..sedih...

Herdoni Wahyono said...

Menu dan layanan terbaik disuguhkan oleh pramugari yang cantik dan ramah. Hidup begitu indah dan amat menyenangkan. Teriring salam hangat dari Indonesia.

maya amir said...

lama dah tak naik mas.. dulu penah naik china airlines, sekali bergegar, ade pengumuman suh pakai seat belt ape sume lah kan.. tapi nak sedapkan hati,bgtau, arghh! langgar angin jek tu..hahhah

schaze zainn said...

untunglahkan pi indon under company -,-

nidus2 said...

ceritalah lagi......tak puas bacalah.

Teenager Housemaid said...

kehkehkeh..
cek dah lama tak naik mas...
asyik naik airasia je sebab murah..:p

Citarasa Rinduan said...

jebattttttttt

kak tak pernah sekali pun naik pesawattttttttttttttttt

NzA said...

betul la, pramugari air asia seksi + siksa la.dh la makeup mcm opera......hu.hu.hu....

siti murni said...

suka suki je ko ni jebat..suh kepak tu ketepi...takde kepak tu takde la ko dapat terbang di awan biru bersama pramugari mas yang cun tu..okeh..haha...welcome back my pren...:)

Daddylicious said...

haha faham sangat...

Daddylicious said...

haha faham sangat...

amna said...

wah.. rindu nk naik flight..
yup lawa2 :)

khairunnisa ♥ said...

sempat lagi hang tengok yg comey and tak comey :D

CintaZulaikha said...

hahhahha, tak kering gusi tau kalau singgah kat cni. salu ja ada lawak2 selamba.

wahida said...

aku kalau naik flight selalu dpt seat kat bhgn kepak...nyammmmmmmpahhhhh!!!

Chik Att said...

hahahahah .... tak pa ...
kalau jadi apa2 ... ko paut ja sayap tu ....

Munnafendy said...

len kali pilih seat jgn dduk kat kepak ye...dduk kat drumstick..eh eh eh...hahaahhaa

gadisBunga said...

siyes ingat dubai tadik. rupanya sepang goldcoast. tertipu aku!

pramugari mas mmg cun cun.

Amirah Adnan said...

untunglahhh.. encik jebat nak melancong ke hape ni eh?hihi

kakchik@ella said...

KC peminat pesawat MAS. suka sgt2.

NISA KHAIRI said...

Assalam jebat, dah lama tak jengok ekau..pekabor...

storyfromme said...

wah, siap ade skrin kat depan tempat duduk lagi tu.

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin