Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, April 12, 2012

Indonesia 2012 - Day 2...



Bestnyaa bila jadi customer...
Makan selalu di tanggung beres...
Sodap2 plak tu...
Note : tiada gambar jebateja didalam gamabr ini...sebab dia tukang ambil gambar...ahakz.


Antara hidangan yang memang sukar untuk di tolak dengan hati, tangan dan mulut...


Dah lupa nama air ni...
Tapi kawan2 selalu suruh order air ini bila di Indonesia...


Di restoran ni ada patung binatang...
Ia dibuat dari kayu...

Disini lah Restoran yang kami santap...


Semasa pulang kerja...
Banyak spotrim jual di tepi jalan...
Wow...
Murah kata pak Supir...


Macet...
Sinonim sudah dengan bandar2 besar di Indonesia...
Masa ini kami teliti mendengar radio...
Kes Gempa Bumi di Aceh...
Banyak jugak panggilan dan sms yang masuk...
dari Family dan kawan2 yang risau jebat di sini...
Ahakz...
Jauh amat ya...

Babai....salam sayang dari Indonesia...

9 comments:

Liza @ Adzriel AB said...

syukur le selamat... mesti le semua risau.

maya amir said...

masih di sana? gi kursus ke ape? semoga sumenye selamat..:)

Ati Masrif said...

bestnya kerja sambil holiday
yg di tanggung

semoga tiada Tsunami yg berlaku

p/s: jangan lupa beli FM byk2
utk ole2 kawan2 maya mcm kito :)

Herdoni Wahyono said...

Hidangan yang lezat menggugah selera makan dengan minuman juice buah (?) yang segar dan bergizi. Hidup serasa indah dimanapun berada di bumi ini. Selamat 'berwisata' di Indonesia.

NzA said...

wah, tiba2 jebat dh brada di indon la...jgn bwk awek indon pulang udah ye...ngee....

CintaZulaikha said...

oh ye ke....hehhe. alhamdulillah.

Zaza Fakharuldin said...

rasa x gegaran ble hang kat indon? ke mcm mne?

siti murni said...

Jebat gi indon? bila nak balik tu..? makan sedap ingat orang kat malaysia sama naa..

jus tu jus avokado kot..kat sana kan famous dengan jus avokado.

jeBateja said...

Kak LIZA - Kita masih ada yang sayang.

Maya - yup...masih...pergi audit..ahakz

ATI - den lum jumpa FM ni....adehhh

Pak Herdoni - cuma di warung2 saya ngak bisa makan pak...ngak kena dengan selera.

NZA - alamak....kalau buleh...dah bawak dah....ahakz

Zulaikha - Semoga terus selamat...ahakz

ZAZA - ngak ada gegaran nya bu....ahakz

SITI - Jumaat balik der....den raso ye lah...jus tu...sodap...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin