Kawan - Kawan jeBateja

Friday, April 13, 2012

Indonesia 2012 - Day 3...


Memang tak sah sampai sini kalau tak pergi ke TANAH ABANG...
Tempat menjual macam2 tesktil...
Dan lain2...
Ini dalam bangunan di TANAH ABANG...
Block B...
Ia ada sampai BLOCK C...


Kalau beli untuk bisnes...
Murah lah rasanya...
Kalau beli satu2...
Murah jugak...
Tapi takkan datang jauh2...
Beli satu2...


Di kawasan luar bangunan...
Banyak jugak perniaga2 yang buleh beri lebih diskaun...
Cuma berpanas lah sket...
Dan sesak derr...


Walaupun dinasihatkan jangan makan di warung2...
Dikhuatiri keracunan...
Kami test jugak makanan diwarung2 ni...
Lagipun sekitar Hotel tiada RESTORAN..
Jadi mana yang sempat...
Kami singgah...
Makanannya tidak sesuai dengan citarasa den...
Lagipun tiada RESIT...
Bagaimana lah nak CLAIM ni...


Ini senapang angin...
Halal di jual di Indonesia...
Harga sekitar Rp250,000.00
Murah rasanya...
Tapi kalau bawa pulang ke Malaysia...
Anda KANTOI...
Anda akan didakwa dibawah akta sejata api ye tuan2...
Penjara 7 tahun...
Denda RM10,000.00
Atau kedua2nya sekali...


Malam tadi order makan ke bilik sahaja...
Tak larat dah nak jalan-jalan cari makan...
Lotih...
Makan Nasi Goreng Klasik...
Dan Jus tembikai...
Harga Rp 153,000.00
Wow...
Sodap....
Ahakz...

12 comments:

Herdoni Wahyono said...

Ketika bisnis atau berwisata ke suatu negeri, tentu aktifitas berbelanja menjadi hal yang menyenangkan bagi kita utamanya untuk oleh-oleh sanak saudara dan teman dekat. Pasar Tanah Abang salah satu ikon Kota Jakarta. Tidak boleh terlewatkan ketika kita mampir Jakarta. Alangkah senangnya bila pedagang kaki lima di luar Pasar Tanah Abang ditata dengan rapi, indah dan artistik. Di Indonesia, senapan angin dengan kaliber 4,5 ini dijual bebas di pasaran. Warteg seperti ini banyak bertebaran seantero DKI, tentu saja cita rasanya 'beda'. Enjoy selalu selama di Jakarta. Salam sukses.

siti murni said...

Jaga2 bab makan noo..pilih tempat yang bersih. tak boleh claim takpa..janji sihat. :)

hari ni dah balik kan...selamat kembali ke Malaysia...nak ole2!

CintaZulaikha said...

ni keje ke jalan2 sbnrnya nih...hehheh

jom bercontest

http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/2012/04/contest-walid-dan-ikha-bubble-dialog.html

Ati Masrif said...

bolehlah shopping utk baju raya
terus kan..

amboi2 senang2 jek depa jual
senjata ye...senang nk rompak
kat malaysia..huhu

Teenager Housemaid said...

amboi..bestnya jebat..:DD

ღ cik faye ღ said...

yg penting jgn bawak balik 'orang rumah seberang' hihi...*o*

amna said...

bestnya.. jeles...... hati2 dsna

NzA said...

kalau org pompuan pergi kt situ boleh muflis..shopping xhingat...ngee....

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye sopping....mentang2 mata wang kitew tinggi...hehehe....

Dinas Aldi said...

Amboi seronok la dia pi Indonesia Raya!

padlie said...

bestnye... nak subinier..

Nurhidayah Shamsury said...

ole2 jgn dilupe utk blogger tegar jebateja...hahaha..sy blh x?kuikui

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin