Kawan - Kawan jeBateja

Friday, May 31, 2013

Ini Sahaja Untuk Santapan....


Sorry...
Den bz...
Tapi nak tinggalkan memblog terus...
Den tak sanggup...
Itu pasal den letak jugak entry ni...


Dah siap potong dah...
Ambil lah sorang sket....
Setiap warna tu ada rasa...
Oren tu nenas...
Ungu tu keladi....
Pink tu ros....

Ok...
Jemput makan...

Friday, May 24, 2013

Nasib Baik Sempat...


Semalam...
Di kala kawe dok usha post2 di FB...
Kawe ternampak status adik kawe yang tak ambil tempahan untuk FM dah...
Sebab nak gi Umrah...
Kawe taw dia nak gi Umrah...
Tapi kawe tak taw bila...
Bila kawe call...
Wife dia yg angkat...
Wife dia kata...
Kami dah OTW ke KLIA...
Hah....



Lepas Maghrib...
Kawe terus pecut ke KLIA...
Nasib baik rumah kawe ke KLIA 25minit jerk...
Masa sampai depa dah taklimat...
Kira sempat lah kan...
Adik kawe gi dengan Andalusia...



Dan terus terang...
Banyak2 tempat dalam dunia...
Pergi ke sini adalah yang paling best...
Serius...

Wednesday, May 22, 2013

Lambat...



Lambat update blog...
Nolong bini dulu...
Tapi nolong tgk jerk...
Tolong susun2 jugak...

Nak buat2 kek ni tak reti...
Tapi makan reti lah...
Yg hitam tu Kek Gula Hangus....
Yg cerah tu Kek Pelangi...
Yg silver2 tu....
Loyang,,,,
Yang bawah loyang tu meja....
Err...
Merepek...


Yang ni kita buat....
Puding Rich Coklat...
Orang KUIS order...
1pc...RM25.00

Masyukkkkkkkk...

Ahakz...

Eh Silap...

Alhamdulillah....

Baru betui....

Tuesday, May 21, 2013

Delete...

Puding Cendol Nangka Gula Melaka Bersantan

Puding UHT Coklat & Starwberry

Ingatkan nak buat entry resepi puding bergambar...
TerDELETE plak gambar2 masa process membuat...
Yang ada gambar yang dah upload dlm FB...
Adehhh...

Tak pe lah...

Jemput makan semua...
Ahakz...

Monday, May 20, 2013

Kan dah kata...


Jebat pernah buat entry...
Jebat pun cikgu bila di kilang...


16 May 2013...
Sms masuk ke HP den yang TAK SMART...
Baca sendiri lah erk mesej nya...
Ahakz...
Kan dah kata...
Den ni CIKGU gak...
Cuma tak di bayar dengan tangga gaji CIKGU jerk...
Ahakz...
Bayar gaji pekerja KILANG peringkat bawahan jerk...
Ahakz


Sunday, May 19, 2013

Kuala Lipis...


Den nak cerita Kuala Lipis gak...
Setelah baca citer MYSORYPIC pasal Kuala Lipis...
Tapi dia citer pasal batu...
Den pasal makan jerk...
Makan KFC jerk...
Bukan menda pung...


Lama tak balik Lipis ni...
Sebelum ni dah 4 kali balik ke Lipis berturut2 dalam masa 4 bulan...
Jadi...
Wife den terpaksa plak balik ke rumah mak ayah den di palong 13, Negeri Sembilan selama 4 kali berturut baru le den sefamily  boleh balik Lipis...
Waka...waka....
Den Asben yg adil kan...
Ahakz...

Ini gambar masa pilihanraya lepas...
5 Mei 2013...
Masa ni den baru jerk mengundi di Bangi...
Dari sana terus ke Kuala Lipis untuk wife plak membuang undi.

Wednesday, May 15, 2013

Tragis : Mati Terbakar...


Kawe suka main api...
Apa saja benda yg leh di bako...
Kawe bako kat dalam longkang depan rumah kawe yg bosa gedabak...
Namun...


Api terlampau marak...
Sudah buat pokok rambutan yg di semai hangus...
Mati terbakar dalam tragis...
Kesian tul...


Kawang2...
Kawe lah ni bz, setup new project dengan Perodua...
Nak memblog ni terbatas....
Nak BW  terbatas...
Nak update blog terbatas...
Nak membaca terbatas...
Nak tido....TANPA batasan....ahakz...
Letih...

( Gambar : masa meeting di R&D Perodua, di kilangnya, Rawang. )



Monday, May 13, 2013

Cara Jebat Membunuh Lalat...



Ini video pendek Jebat...
Hanya untuk suka2..
Lihat bagaimana seekor LALAT terbunuh dengan sadisnya...

Saturday, May 11, 2013

Jawatan Kosong....

Sorry geng...
Now dah jadi pemalas...


Just nak copy paste sahaja email yg datang dari pengurusan...
KERJA KOSONG...
Ada 2 erk...
Kalau berminat...
Sila lah erk...

Kalau dapat....
Belanja Jambu RM2.00 Sudah laaa...

----------------------------------------------------------------------------------------------


Secretary to General Manager
  • To provide office administrative and secretarial support.
  • To take minutes at meetings and circulation of minutes to relevant members concerned.
  • To draft business correspondences as and when required.
  • Filing of all internal and external correspondences, reports and documents and maintaining proper filing system.
  • To arrange and schedule appointments, meetings and travel arrangements.
  • Daily updates of General Manager Planner and Schedule.
  • Perform task as required by the General Manager from time to time.
Requirements:
  • Candidate must possess at least a Diploma, Advanced/ Higher/ Graduate Diploma, Secretarial or equivalent from
recognize higher level institutions with at least 2 years experience in related fields.
  • Able to work independently with minimum supervision
  • Possess good communication with different level of staff and good interpersonal skill
  • Customer service oriented with pleasant personality
  • Excellent with both written and spoken English and Bahasa
  • Must be computer literate secretarial
  • Full-time position(s) available.
Disediakan oleh :              Mohd Shukri Haron
Jabatan Pengambilan
Sebarang maklumat lanjut dan penghantaran ‘resume’, sila hubungi :
Siti Zubaidah Yusak (sitizubaidah@sapuraindustrial.com.my)
Talian terus:  03 8925 1417

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Business Development Clerk
Responsibilities:
·         To assist in business development and marketing area.
·         To assist immediate superior updating market research and financial analysis on the automotive industry.
·         To assist in preparation and compilation of documents, reports and presentation slides.
·         To carry out selected administrations jobs and follow up.
·         To prepare all necessary documents as directed.
·         Perform task as required by the Superior from time to time
Requirements:
·         Minimum SPM/”O” Level or Professional Certificate, any field.
·         Candidates with Diploma are added advantage.
·         With at least 2 years working experience in related fields.
·         Proficiency in Microsoft Office (Ms Word,  Ms Excel, Ms Power Point)
·         Required language(s): Bahasa Malaysia, English
·         Applicants must be willing to travel.
·         Full-time position(s) available.
Disediakan oleh :               Mohd Shukri Haron
                                                Jabatan Pengambilan
Sebarang maklumat lanjut dan penghantaran ‘resume’, sila hubungi :
Siti Zubaidah Yusak (sitizubaidah@sapuraindustrial.com.my)
Talian terus:  03 8925 1417

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Saturday, May 4, 2013

Kita Kumpul Ni...


Parlimen...
Duit siling ni den kumpul...
Sebab sudah tidak di keluarkan....
Parlimen ni sudah du tukar...?

Adakah esuk ia akan bertukar jugak...?

Ahakz....

Simbolik plak...

Friday, May 3, 2013

Interbank GIRO...


Segalanya dah mudah...
Den bayar bil den semuo guna perbankan internet...
Bayar duit keta ke bank lain den guna interbank...
Tiada satu pun bil2 den yang den bayar, den perlu ke tempat tersebut...
Pendek kata den buat semua di rumah...
Jimat minyak, masa...
Dan apa guna bayar internet jika depa tak leh potong kos kita gi bayar bil...
Terbaru ni...
Maybank2u kena kan fi 10 sen jerk...
Den tak kisah pun...
Kalau nak di banding kan den ke Kajang yg sesak...
Semata2 bayar duit keta...
Tah berapa sen plak duit den habis dgn duit minyak dan masa akibat jem...


Satu lagik...
Kalau kita bawak wife sekali untuk bayar bil...
Terjumpa plak iklan2 lagu ni...
Yang kadang2 iklannya besar separuh padang bola...
Maka...
Kita dalam separuh sedar akan di goda oleh wife untuk ke arah iklan itu...
Itu jika kita bayar bil setempat...
Kalau banyak tempat...
Leh habis bajet oooo....

Ahakz....

Sumber Iklan Mega Sale tu di ambil dari http://salesnonstop.blogspot.com

Thursday, May 2, 2013

Suasana Menjelang PRU 13...


Den mula memblog pada 2009...
Tak sempat lah nak ambil gambar suasana pada PRU 12 - 2008...
So...
Kali ni kita ambil gambo banyak2...
Lain kali...
Kot panjang umur...
Leh kita imbas kembali...
Kan...


Mana2 blogger lum buat...
Sila buat...
Best ooo...
Anak cucu tgk blog kita nanti...






Gambar2...
Den ambil di kawasan perumahan den yerk...
Ahakz...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin