Kawan - Kawan jeBateja

Friday, June 28, 2013

Akhirnya...


Akhirnya tabung duit den kosong...
Duit tabung khas utk masukkan duit bajet TIDAK merokok...
Den kosongkan untuk membeli SMARTPHONE...
Dan itu lah memang den cita2 kan...
Dengan hasil tabungan TIDAK merokok RM768...
Den kena tambah sket untuk Samsung Galaxy Grand....

Emmm....
Cita2...
Azam sudah terlaksana...
Ahakz...

Bangga pada diri sendiri...

Moga boleh mem MOTIVASI kan perokok2 yang ingin berhenti merokok....
Sebab....
Dari membakar duit dan paru2...

Lebih elok kita beli barang lebih berfaedah...
Biarpun sekadar sekeping COKLAT...

Friday, June 21, 2013

Jadi Lah Kan....


RM182.80...
Nilai Cek yang den dapat semalam...
Ini cek mileage claim...
Awal bulan ni punya...
Den jarang claim2 ni....
Sebab jarak buat kerja luar...
Melainkan ada tugas2 khas...
Best jugak dapat cek ni...
Ahakz...

Walaupun tak seberapa sangat berbanding orang lain...
Tapi...
Duit jugak kan...
Ahakz...

Thursday, June 20, 2013

Sembilan Jenis...


Sowy...
Tak leh nak jalan2 ke blog kawan2...
Jebat kena siapkan 9 jenis puding dalam 2 hari ni...
Malam ni bak kena hantau ke Sungai Merab, Kajang...
Esuk Bandar Seri Putra dan Semenyih...


Ini antara yang dah siap malam tadi...
Kebanyakkannya adalah SEMI FINISH...
Malam ni baru nak buat FINISHING...
Finishingnya ada di blog wife nanti ...

Hari ni keja plak...
Ada keja2 khas...
Urusan dengan orang Taiwan...
Dalam masa 3 hari...

Pehhh...
Siang keja lain ( pegang besi bagai - sebab keja bidang automotif )...
Malam keja lain ( pegang ramuan puding yg lembut2 )...
Tapi jebat bukan jenis yg auwww...auwww kay....ahakz...
Errr....

Ahakz....ahakz...

Wednesday, June 19, 2013

Sengal Sungguh...


Semalam ada audit kat kilang den...
Audit berkenaan 5s or senang citer kebersihan laaa...
Sekali auditor datang belakang lab kan...
Pergi ke kawasan barang2 lusuh kan...
Sekali nampak ini barang...



Rokok Dunhill 2 btg...
Aisehhh....
Kecoh sudah satu kilang....
Sape le punya angkara ni...
Merokok di kawasan larangan tu satu hal...
Membuang putung rokok di bukan kawasan nya...
Satu hal lagik...

Elok benor kawasan kilang ni di wartakan kawasan larangan merokok...
Den tak kisah...
Sebab den tak merokok lagik...
Waka...waka....waka...

Tuesday, June 18, 2013

Calibrate...


Pagi semalam keja memang mencabar tul...
Benda alah ni harus di calibrate...
Tetapi semalam terpaksa di calibrate berkali2...

Benda ni kalau tak di calibrate betul2...
Nanti dia dok inspection barang...
Result dia tak kan bagus...

So kena calibrate betul2...

Akhirnya berjaya...

Terer tul Jebat...

Ahakz...

Monday, June 17, 2013

Ini Rezeki Kalian...


Jumaat lepas...
Menjamu anak2 buah dengan puding...
Memang setiap jumaat jebat akan bawak makanan...
Terutamanya puding laaa...


Jumaat lepas bawak puding kasih bertaut...
Seingat jebat ini kali ke 2 jebat buat...



Ini puding yg telah di potong2...
Yang siap letak dalam bekas...
Sebelum di bawa ke kilang...


Alhamdulillah dapat pujian anak buah dalam FB...
Emmm....
Leh JUAL ni...
Ahakz....ahakz...
Berapa harga erk...
Ahakz...

Sunday, June 16, 2013

Non Stop...


Ini Nizam...


Yang tudung pink tu Nina...
Yang tudung biru tu ILA...
Yang tutup muka tu tak yah citer...
Tak masuk dalam citer ni...

Al kisahnya pada khamis lepas...
Mereka yang disebut nama telah berkerja tanpa rehat....
Masa lunch pun depa still on...
Semata2 memenuhi tuntutan customer...
Pukul 6pm baru le depa ni makan...
Itu pun nasib baik ada pasar tani di Bandar Baru Bangi...
Makan le roti john dan apam sambal tu...


Masa lunch...
Si jebat di mana....?




Jebat di JM BARIANI HOUSE, Bangi...
Entertain customers tu...
Adehhhh...


Tak patut tul ko jebat...
Ahakz...

Gambar last tu di ambil dari :-

Saturday, June 15, 2013

Buat Apa Tu...


Hai geng...
Den kojo di pagi sabtu ni...
Pening plak kepala ni...
Rasa loya tekak...
Nak muntah...
Ishhh...
Pembawakkan budak agaknya...
Ahakz...Ahakz...

Saturday, June 8, 2013

Bombardier 415MP...


Kapal terbang leh mendarat atas air...
Milik Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia...
Buatan KANADA...


Berperanan sebagai rondaan maritim, mencari dan menyelamat  ( SAR ) serta memadam kebakaran...
Mempunyai kelebihan boleh pergi lebih laju dari helikopter...



Pesawat ini mampu mencedok air sebanyak 6137 liter air dalam 12 saat...
Dengan kelajuan 130km/j...
Sepanjang 410 meter...

Emmm...
Jika ada kebakaran rumah....
Sekali lepas jerk kot...
Errr...
Agaknya laaa...
Ahakz...

Gambar2 di ambil dari :-


Tq

Friday, June 7, 2013

Thursday, June 6, 2013

Duit Lebih...




Saya kerja kilang...
Gaji kecik...
Tahun ni tak naik gred...
Tahun depan gaji mati...
Now kena le carik duit lebih...

Tapi best lah buat puding...
Release tensen...
Ahakz...

Wednesday, June 5, 2013

Kenapa Lah...


Makanan kat kantin di kilang saya...
Makin lama makin tak sedap...
Makin lama makin teruk...
Ishhh....
Bila lah nak berubah....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin