Kawan - Kawan jeBateja

Friday, June 28, 2013

Akhirnya...


Akhirnya tabung duit den kosong...
Duit tabung khas utk masukkan duit bajet TIDAK merokok...
Den kosongkan untuk membeli SMARTPHONE...
Dan itu lah memang den cita2 kan...
Dengan hasil tabungan TIDAK merokok RM768...
Den kena tambah sket untuk Samsung Galaxy Grand....

Emmm....
Cita2...
Azam sudah terlaksana...
Ahakz...

Bangga pada diri sendiri...

Moga boleh mem MOTIVASI kan perokok2 yang ingin berhenti merokok....
Sebab....
Dari membakar duit dan paru2...

Lebih elok kita beli barang lebih berfaedah...
Biarpun sekadar sekeping COKLAT...

17 comments:

Syazana Zainn said...

yeahhhh, nnt ko kumpul duit lg lanje aku burger bakaq naaa

:D

pB said...

tahniah tahniah ...

semoga lebih ramai lagi perokok yang insaf macam Jabeta

Muhammad Syahmi said...

Wah, tahniah...!

Nurdalila Mahadzir said...

wahhhh... tahniah2.....
cayalah =)

Amin A. R said...

Bagussss... Usaha yang baik... Tahniah jebat!!
**tepuk tangan sambil berdiri**
:D

JunAina said...

Review sikit smart phone baru tu coz kita pun tengah tengok2 nak beli yg baru gak tapi tak mampu le nak beli yg mahallllll sagt.

Herdoni Wahyono said...

Sedikit demi sedikit lama-lama menjadi bukit. Menabung sedikit demi sedikit akhirnya banyak juga. Menyisihkan untuk sesuatu hal yang penting dan bermanfaat.

Tidaklah mudah menghentikan kebiasaan merokok. Susah dan amat sulit karena kebiasaan ini sudah tertanam kuat. Bahagialah orang yang mampu berhenti merokok.

Daddy Ziyyad said...

Tahniah bro! Tahniah!!!

Kalau menabung lagi 3 tahun...
Boleh tambah lagi satu...



Bukan bini aaaaaa...

Tambah kereta :)

Mysara Ab Rahman said...

wah..terror la jebat! ingatkn bley belikan kte 1 hp gk..haha

Aku Ibu Muda said...

syabasss! kalo dari dolu2 benti..rasanya dh bleh 'menambah' skang ni kannn...ahaks!

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah!!!

Dinas Aldi said...

Tabik Jebat! Hang dah berjaya dah! Teruskan projek tak merokok tu, teruskan projek menabung. Peh ni boleh beli benda lain pulak.

ieda immi said...

alhamdulillahh
dan tahniah !

same lah kiterrr grand tuu ;)

Amanda Suria said...

Syabas!!!! SA tgh tahan nafsu shopping..nk buat cara mcm jebat ni la...

MystoryPic said...

wah .... tahniah Jebat, akhirnya kau berjaya menahan diri dari membakar duit....

Papa Mifz said...

syabas bro...reward untuk diri sendiri kan...berbaloi...:)

Mahirah Ridzuan said...

Tahniah sbb berhenti merokok... berbaloikan?

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin