Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, August 4, 2011

Kenapa Kaki Saya Sakit...

Ini nak citer pasal kenapa kaki jebat sakit masa terawih lepas...
Pernah dah xplore pasal hal ini...
Ulang suara lah ni...
26 10 1997...
Jebat terlibat dengan kemalangan...
Kaki patah lapan...
Tak leh masuk besi dalam tulang...
So...
Doktor guna besi yang mcm antena tu...
Selama 2 bulan...
Bahan benda alah tu dari TITANIUM...
Dah le patah 8...
8 kali raya tak leh beraya...
Bermula dari Deepavali...Krismas...Tahun Baru Cina...Hari Raya Puasa...Bla...bla...bla...
Ahakz
Dengan motor ni le Jebat xcident...
Dulu top motor ni ooo...

Yang ni selepas besi tu di cabut...
Guna simen sampai pangkal PEHA 2 bulan...
Simen sampai bawah lutut 2 bulan...
Tanpa simen 2 bulan...

Masa tanpa simen tu doktor dah suruh cuba jalan...
Punya le bisa nak pijak tanah...
Alih2 kena demam panas...
Selepas baik...
Tup...tup leh pijak tanah...
May be demam tu memneutralkan bisa2 tu...
Kuasa Allah kan...

Sampai sekarang ada kesan2 kemalangan tu...
So hati2 memandu yer...

20 comments:

diana said...

masa dulu klau motor besaq macam tu kira hebat dah.jadi idaman gadis2 desa la..
sekarang motor honda ex5 pun boleh pikat awek..

boleh hilang kot sakit tu kalau pi mengurut..

kakcik said...

kakcik yang tak memandu pun ada kesan akibat kemalangan motor. :(

Adila Sahaja said...

biar betul....?????sampai patah lapan..hohemjiiii!!kerut2 muka baca entry ni...ngeri plak rasanya.

Adzriel @ Liza AB said...

ngeri je kak liza tengok. hati2 bawak motor tu. cantik eh motor tu.. zaman2 korang bermotor macam ni le dulu ye. KIPs purple hubby ada kat kampung, cousin dia yg beli dulu. Patut tengok T-shirt tu mcm yg lama punya. skrg jgn rempit sgt... ingat anak bini.

cheqna said...

patah 8???
ya allah ngeri plak cheqna baca....

Cinderella said...

ni la yg takot bile nak bawak motor (T_T)

Haida said...

syukurlah ...nyawa masih panjang...sakit2 pun sempat lg pakai spek amik gambar...

Dinas Aldi said...

adoi takut tengok besi macam antenna tu..syukurlah selamat.

ohh encek Yama..ha..

Ann Huda (Ate) said...

Ohh begitu ke citernya...
Sorry lah gurau2 kat komen N3 sebelum ni pasal kaki sakit tu....

Katanya masa besi tu dalam kaki, kalau hujan atau sejuk sangat kaki rasa ngilu. Salah sorang kawan Ate yg pernah masukkan besi masa patah kaki kata, operate masukkan besi tu punya lah sakit tapi sakit lagi masa nak keluarkan besi. Dengar cam tu sorang lagi member yg masih ada besi kat dalam kaki tak berani nak kuarkan (walhal dua-duanya doktor).

a.samad jaafar said...

mak aihhh.. patah lapan.. mcm mana tu ye..iskk !! pernah pakai motor tu dulu.. baru pakai seminggu accident kat flying over.. mujur tak terhumban ke bawah.. ngeri bila ingat balik..

Aku Ibu Muda said...

jeBat....husband wani pun pakai moto gini...zaman dia muda remaja dulu lah, around 97... pun pernah acciddent area bukit apa tah namanya (seremban-klawang)

sampai 2 bijik sekali pakai, tamak betul. nak kawen baru terhegeh2 jual. pastu baru pakai keta.

zati embong said...

baiklah en jebat!

jat akan hati2 memandu!kita xleh race la cmni!

NzA said...

wow model iklan eksiden..jgn marah jebat gurau je....posa2 ni kena byk senyuman..

moga bransur ok ye..mmg lama kesan tu...

gadisBunga said...

pastu lagi nak amik2 gambo masa atas moto!

Amirah Adnan said...

pehhh... guna besi tuhhhh.. salu kalo eden cuci luka kat patient2
(kebanyakkan mat rempit yg pakai mende ni) sellau kena jerkah.. haha..


eden pon baru lepas eksiden -.-'

MIMIE AIZA said...

uishhh.. gamba lama tu.. mmg kenangan.. lain kali rempitlah lagi. heeee

schaze zainn said...

wah hebat tu ade moto beso.tak sangka mung ni mat moto..ahaha

jeBateja said...

DIANA - mmg pun....den yang tak hensem ni pun laku taw....ahakz...naik lah saham sekejap....ahakz


KAKCIK - aikkk..awat nya jadi lagu tu...??


ADILA - awat...? hang tak caya kah....jgn memain...betui ni....ahakz


KAK LIZA - ha...ha....KIPS purple tu dulu motor cari makan...ahakz...sekarang dah insaf...


CHEQNA - hang baca ngeri....cek lagi lahh..ngeri nya....


CINDERLELA - so...jangan le bawak motor...motor yang bawak kita...kah...kah...kah


DINAS - ha ah...nasib baik selamat...kalau tak...tak le kita semua berkenalan...ahakz


HUDA ATE - ishhh...usah le dema risau....teman tak kisah derrrr...
Kaki teman tak de besi....cuma yg luar tu jerk...ahakz


A. SAMAD - makk oii..hang lagik hebat...kalau betui tercampak ke bawah.....hati2...


IBU MUDA - well...biasa lah..kami remaja terhebat dulu....ahakz


ZATI - hang lagi lah...darah manis...hati2 ooooo


NZA - ahakz....leh jadi model erk...adehhh


GB - ishhh...hang ni prihatin erk...ahakz....ahakz

AMIRAH - uikk...den budak baik derrr...org yg langgar den....ahakz...


MIMIE - hang perli den yea.....jahat...


SCHAZE - bukan lah...kita mat bunga.....ha...ha...

chiLleD...!! said...

ee..patah 8??ish3..xcdent dengan pe jebat?

Fida Husain said...

adik angkat fida baru je lepas buka simen dia minggu lepas. dia patah 4. accident masa balik dari kerja. 3 bulan dok rumh. then dia kata, tiba2 duit gaji tanpa kerja masuk 2ribu lebih. huhuhu

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin