Kawan - Kawan jeBateja

Monday, August 1, 2011

Puasa Pertama Di Tempat Kerja ( PAGI )...

Hari ni pertama Ramadhan...
Hari pertama PUASA...
Den plak keja pagi...
Masuk2 LAB...
Terpandang plak Buah Rambutan ni...
Alahai...
Kalau tak PUASA...
Harus tinggal kulit jer...

Di whiteboard terpampang beberapa coretan...
Pelbagai cara mengucapkan Selamat Berpuasa...
Dari SHIFT malam tadi kepada SHIFT pagi ini...

Kedatangan...?
Tujuh orang tak datang...
Ada yang CUTI...
Ada yang MC...
Cukup membuatkan Den terpaksa turun padang...
Tak pe...
Den kan Maskulin...
Ahakz...

Tengahari...
Waktu rehat panjang...
Balik rumah jap untuk LUNCH...
Oppsss...
Bukan...
Buat Puding Nenas...
Puding ni untuk beri pada jiran2 bila masuk waktu berbuka nanti...
Alhamdulillah...
Tertunai gak hajat...
Ahakz...


26 comments:

Citarasa Rinduan said...

dik..
rumah dgn kilang tak jauh eik??
kak suka kemesraan pekerja antara shif di tempat kamu..
saling berhubungan...

salam ramadhan adikku

Ann Huda (Ate) said...

Fuyooo...lunch sempat lagi balik buat pudding, bagi jiran lak tu...Kalah Ate, dik oooiii.

Suka Ate tengok coretan di whiteboard tu..Meriah sambut Ramadhan.

jeBateja said...

KAK AYU - ha...ha...kadang2...gaduh gak....ahakz

NzA said...

xtahan nk gelak tgk catatan kt Wboard tu......he...

wow, smpt blk rumah buat puding?????? bila la nk brjiran nie???

Scya Lollita said...

woaa , sempat lg tuh !

Nurhidayah Shamsury said...

abg jebat anta se puding kt puchong ni

chiLleD...!! said...

xsmpai sini pun puding tu..huhu

Aku Ibu Muda said...

jebat...kalau lajak ke puchong tu meh la hantar sikit puding nenas :) tetiba macam mengidam plak ni...huhuu

hanaahmad said...

pergh...sempat lagi balik umah wat puding. meh la sini anta sket. haha

ILA HonEyBuNNy said...

waduhhh..

macam2 la jebat neh...kelakar la lukisan tu semua..hehe

syoknya jadi jiran jebat..nak jadi jugak la..kita bertukar2 puding n tudung okeh..ehheh

deeya said...

kreatifnya rakan2 sekerja jebat . hahakz !

eh beshnyeer kalau jadi jiran jebat . puding tu nampak sedap . leh mintak ari2 . kih3 !

zati embong said...

wah ramainya xdtg.boss kena trun pdg ni.hihi.

Liza Abu Bakar said...

jiran kat BSP tak bagi ke?

schaze zainn said...

bulan8 ni company aku tak bagi budak2 operator cuti..ahaha padan muke dorang. tp yg sakit hati tu, operator ni pandai tipu cakap MC.grrr


mcm best jek puding nenas tu..hihi

jeBateja said...

ANN HUDA - ha...ha...meh jadi jiran kita....kita bg puding special punya...

jeBateja said...

NZA - ha...ha....alaaa...cikgu pun terer masak...apa de hal...ahakz

jeBateja said...

SCYA - mana ada kemahuan...di situ ada jalan...ahakz

jeBateja said...

HIDAYAH - puchong ke...? dekat tu....jom..jom

jeBateja said...

CHILIED - sampai lah.....dlm bentuk gambar....ahakz

jeBateja said...

IBU MUDA - alaaa....sebut pasal ngidam yg tak suka ni.....kang rasa bersalah plak jebat....

jeBateja said...

HANA - ha...ha...sempat jerk...sebab senang nak buat....ahakz

jeBateja said...

HONEY - puding dgn tudung...ok.suka2....best nya

jeBateja said...

DEEYA - depa mmg kreatif Deeya....kalau tak kawal...satu white board abis di conteng nya...

jeBateja said...

ZATI - biasa lah...kita bos yg MITHALI....ahakz

jeBateja said...

KAK LIZA - ha....ha...nanti2 kita bg yer....ahakz

jeBateja said...

SCHAZE - ha...ha....biasa lah....penat beb jadi operator ni....kalau puasa laaa.....ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin