Kawan - Kawan jeBateja

Friday, December 16, 2011

Lebat Sungguh...

Now kan musim hujan erk...
Memandu dalam hujan den rasa kadang2 best...
Sebab enjin sejuk...
So prestasinya...
Lebih ok...

Kadang2...
Seram jugak bila jalan sesak...
Takut kat depan nun banjir...
Alamatnya...
Minyak akan terbuang sia2...

Kadang2 den seram bila den tak perasan lopak air...
Dengan kelajuan tertentu...
Kereta boleh membuang...
Ia..
Sangat membahayakan...
Den pernah kena sekali...
Nasib baik kereta tak melibas seorang mat motor...

Paling tak best...
Viper tidak mampu melawan kelebatan hujan...
Kereta Myvi yg harganya sekitar RM40k...
Sure lah tak sehebat keta2 mahal...
Den bukan apa...
Takut tak nampak banjir kat depan...
Tetiba keta jadi kapal selam...
Pehhhh....

15 comments:

amna said...

kena tukar viper yg lg power.. :)

kakcik said...

Anak kakcik pun guna Myvi. Syukurlah masih dapat berlindung dari panas dan hujan di jalanan. :)

Dinas Aldi said...

Betoi la, takut jugak bila hujan terlalu lebat sampai tak berapa nampak jalan masa memandu. Nak berenti pun takut jugak jadi bila keadaan gitu, cek drive pada kelajuan yg lebih sikit dari beskal gitu, hehehe..

CintaZulaikha said...

semalam gi KB, cengginilah gamaknya lebat tuh..seram mmg seram, nak plak jalan kat pasir puteh tu lopak2 plak, melompat2 kami dlm kereta...cam dah naik bumper car plak..huhu

Teenager Housemaid said...

yeahh...sbb hujan juga mmbuatkan cek malas nk jogging heheheh...

p/s: jebat! jgnla takut nak gurau dgn cek..cek okay jerla...
cek cool u know?
hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh jebat...sempatlagi duk tgkap gambar ye...hehe

zati embong said...

kete2 kat mas ni je mampu jd kapal selam.haha

Woofer Storm said...

hehe takpe,lepas ni kita beli kereta mewah bro..hehee

#skg ni musim hujan kan3??takut nak pergi kerja..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Mmg Takut drive waktu hujan ni
Kt sini susah nk Hujan lebat2
Kecuali masa taufan plus angin kuat lg Takut bro

gadisBunga said...

ko pakai la rain repellent....

diana said...

takut orang tak nampak kereta kita pun ye jugak..eik??

Woofer Storm said...

salam jebat..bz malam ni?sihat dak??

#best cuti hujug mingggu ni.e.ehheee

Citarasa Rinduan said...

ala.
keter menz, storm kak ayu pun tak terang cermin time hujan..
ko jgn tak tau jebat..
sebenarnya wiper yang kena ganti baru..

hehehhehe

alinac lover said...

x jelas je klo drive gitu kan

Liza @ Adzriel AB said...

semalam kereta kelisa kak liza membuang ke kiri semasa corner selepas tol BSP. nyaris kereta belakang jauh sikit, kalau tidak sure eksiden.. seriau betul... jln berair, tayar pulak dah nak botak kot.. duit lagi.

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin