Kawan - Kawan jeBateja

Friday, January 27, 2012

Doraemon Vs Transformer...

Tahu keta model apa ni...?
Kuning nya ngancam jugak...

Kalai bawak kat highway...
Sure dipandang orang...

Dia nyer Sticker...
tak leh belah laaa....
Tak ganaz langsung...
Ahakz....

Macam ne lah anak buah den leh jadi mcm ni...
Sengal tul...
Kepala terhempap kelapa kot...


Ini gambar asal BLM Saga....
Cari kat google...

Thursday, January 26, 2012

Kilang Berkat...

Last week...
Den keja pagi...
Hampir setiap hari ada ceramah or fardu ain kat surau di kilang den...
Waktunya masa rehat tengahari...

lain ustaz...
Lain cara penyampaian nya erk...
Yang penting isi nya erk...
Kita orang dengar ceramah dulu...
baru le solat Zohor...


Lepas sembahyang den akan carik mangsa...
Mintak tolong ambilkan Topi den yang den sangkut kat kabinet tu...
Selalunya den carik mangsa yang rendah2 jerk...
Sengaja suruh depa gapai topi nun di atas sana tu...
Ahakz...
Den sampai jer nak ambil topi tu...
Saja nyakat orang...

Errr...dalam surau pun nak ngenakan orang ke jebat...?
Err....errr....

Maap...

Ang Pow RM50...Sape Maw...?

Pehhh...
Lama tak bersua...
Ni hah...
Sape nak Ang Pow RM50..?
Tentu le den yg maw...
Ahakz...
Al kisah peminat Kek Gula hangus wife den...
Dia bagi ang pow...
RM50...
Siap dengan limau SEKOTAK....
Pehhh...
Macam tak percaya dapat ANg Pow...


Pertama kali dapat ang Pow ni...
Teruja beb...
Ahakz...

Wednesday, January 18, 2012

Pendera Wanita...

Dalam lab den ada beberapa wanita...
Den suka mendera mereka untuk kemas lab...
Paling kerap ialah menyapu lantai...
Jangan salah sangka...
Tukang buang sampah den serahkan kepada pekerja lelaki...

Tapi dalam gambo atas tu...
Den arahkan pekerja wanita ni...
Tukar sejenis bahan yang boleh detact besi yang pecah, retak dan sebagainya...
Campuran ni sensitip dengan Magnet...
Dan den tak suka nak pegang bahan tu yang nampak bersinar bawah ULTRA UNGU...
So...
Suruh je bebudak ni buat...
Ahakz...
Tapi dia tak keseorangan...
Ada pekerja lelaki menolong nya...
Yang nampak tangan je tu...
Hah itu le pekerja lelaki tu...

Sebenarnya NIAT Jebat suruh dia buat...
Agar dia nampak dan rasa sendiri kerja2 Qualiti Control ni...
Bukan aje Inspection barang jerk...
Pengalaman adalah pelajaran terbaek kan...
So...
Betul lah cara jebat ni...
Kan..?

Tuesday, January 17, 2012

D.I.Y...

D.I.Y...
Maksudnya Do It Yourself kan...?
Ke jebat salah...?
Kalau betul...
Nak citer kalau kilang jebat beli machine baru...
Kami akan bentuk satu TEAM...
TEAM ni akan terdiri daripada wakil2 setiap DEPARTMENT...
Masing2 ada keja sendiri...
Masing2 kena buat keja sendiri...
Macam gambo atas...
Kawasan kosong tu untuk letak machine baru...
So PIC yg terlibat kena membersihkannya...
Dan mengecat lantai...


Serius...
Nampak senang...
Bila jebat cuba buat...
Sekejap jer berpeluh...
Pehhhh...
Meletihkan...
Now tempat yg kosong ni dah ada machine...
Jebat tak leh paparkan machine2 tu sebab ia melibatkan RAHSIA...
uhukz...

Monday, January 16, 2012

Pekasam Utara Mai...

Untungnya kat tempat kerja...
Bila anda ada anak buah yang datang dari beberapa negeri...
Yang berlainan...

Kali ni Jebat POW anak buah dari UTARA...
Nak POW Jeruk CAMPUQ dari KAK DINAS kita...
Takut kena rotan plak...
Sebab dia CIKGU yang garang dan punya meja BIRU...

Jebat POW Ikan PEKASAM jerk...
Walaupun jebat tak suka sangat2 dengan PEKASAM...
Tapi jebat ingatkan WIFE yang suka SANGAT2 dengan PEKASAM...
SO...
Asben dia yang baek ni...
Membawa pulang PEKASAM...
Dan Wife tentu lah suka...
Bila dia tanya sapa bagi...
Jebat kata anak buah bagi...

Esuk Lusanya...
Akan disuruh buat puding...
Jamu bebudak satu lab...
Kira membalas budi katanya...
Emmm...
kalau macam ni...
Tak le MEGEPOW namanya...
Kan...
AhAkz...

Saturday, January 14, 2012

Power Ranger Malaysia...

Kat kilang den jumpo budak ni...
Polik bonar tenguk helmet dio...
Macam Sesungut...
Macam Power Ranger...
Power Ranger ada sesungut ke..?

Sekali pandang macam pernah tenguk menatang dio letak kat helmet tu...
Kat mano tah...

Pehhh...
Siap leh menogak plak menatang tu...
Kosan speed trap ko...?

Sekali den teringat dah...
Kek mano menatang tu den jumpo...
Itu ialah hose coolant dalam machine...


Hose coolant tu akan memancutkan coolant ke atas benda kerja yg kita proses dlm machine...
Kira2 meyejukkan nya lah...

Pehhh...kreatif tul budak tu...
Tanpa soal budak tu cakap...
Saya mintak dengan maintenance bang...
Dia orang kata nak buang...
Ahakz...
Den baru nak tanya...
Ko curik ke menatang tu...
Ahakz...Ahakz...

Friday, January 13, 2012

Satu Cadangan...

Dulu-dulu den bawak Puding Cendol Gula Melaka dan Puding Kacang Merah ke kilang...
Anak buah den cadangkan...
Buatkan Puding Cendol dan Kacang Merah plak...
Pehhh...
Dengan segala kudrat yang ada...
Terbentuk lah Puding ni...
Puding Cendol Kacang Merah...

Permandangan atas...

Dari sisi yang telah siap di potong2...


Hah...
Yang ini untuk anak2 buah den di tempat kerja...
Suka or Tidak...
Depa kena habiskan...
Sebab depa yang rekwes macam ni...
Apa pun...
Puding dalam bekas ni...
Dah habis...ahakz....

Thursday, January 12, 2012

Jepun Mali...

Ini hadiah dari kawan yg ke Jepun bulan lalu...
Calculator...
Dia kata tak cukup duit...
So dia pi beli kat kedai 100 yen...
Mula2 Jebat tgk ok jerk...


Lepas bukak dari bungkusan nya...
Terus tak leh pakai...
pehhh...
Kalau taw tak yang bukak bungkusan dia...
Jauh tu...
Ahakz...

Beyond Lah Kunun...


Nyampah den dengan Astro Beyond ni...
Kato Astro Beyond ni kalau hujan tak kan ternganggu siarannya...
Sembang betul...
Semalam baru hujan sket...
Dah tersekat2 macam CD cetak rompak...
Apa daaa....
Ingat free ke orang tenguk tv tu...
Errr...
UNIFI best tak siaran TV nya..??

Wednesday, January 11, 2012

Tesco Nilai Dah Tak Tipu - Dapat Hak Kembali ( AKHIR )..

Dah tiga kali paparan berkenaan Tesco Nilai Tipu...
Kepada yang terlepas jebat akan schedule kan post2 lepas berturutan...
Jebat dapat email ni 2 hari lepas...
Pihak Tesco nak ganti dabel atas kesilapan mereka tersebut...
Jadi jebat di minta ke Tesco Nilai...

Jebat sampai Tesco Nilai petang semalam...
Sebab jebat keja malam kan...
So tak mungkin le jebat datang awal2 pagi...

Terus jebat ke khimat pelanggan...
Di situ ada sorang awekz yg jaga...
Bila jebat utarakan hajat jebat datang...
Terus dia kata...
OOO..saya sudah diberitahu tentang ini...
Tunggu kejap ye...
Lepas tu ada sorang wanita datang...
Selepas minta maaf yg tah ke berapa ribu kali...
Dia tanya jebat nak duit or susu yg sama 2 kotak...
Tentu lah jebat pilih...

Susu 2 kotak...
Walaupun mungkin depa nak bagi duit lebih dari harga susu ni....
Jebat nak hak jebat yg dulu jerk...
Susu buleh buat Puding oooo...
Lepas tu kan...
Wanita tu suruh jebat pegi pilih sendiri susu tu...
Dan bawa kembali ke kaunter khimat pelanggan...
Bungkus plastik...
Terus blah...
Macam ambil FREE jerk...
Err..memang FREE pun....

Ini lah persediaan jebat sebelum ke Tesco...
Keratan Iklan...
Resit pembelian...
Email dari Puan Zurina Yazid sebagai Customer Feedback Manager Tesco.
Jebat rasa Puan Zurina ni maybe di TESCO HQ.

Di sini Jebat nak ucapkan TERIMA KASIH kepada TESCO kerana memberi perhatian kepada komplen jebat biarpun NILAI nya tidak le seberapa.
Terus terang ini lah kali pertama jebat komplen sebegini...
Apa yang jebat perhatikan...

komunikasi mereka sangat bagus...
Sampai orang bawahan pun tahu yang jebat si pengomplen akan datang...

Memberi layanan yang baik biarpun tuntutan kita tak semahal mana...

Sentiasa memohon maaf...

Menerangkan dengan panjang lebar bagaimana masalah ini berlaku....

Kepada TESCO HQ...
Terima Kasih...

Tesco Nilai Tipu...UPDATE 1...PAPARAN KEMBALI

Sorry geng...
Sibuk bangat sekarang ni...
Ni den nak update pasal den kena tipu ni...
Orang tesco dah hantau email kat den...
Dia nak gambar KOSMO tu...
den tak de scan yang besau utk scan surat khabar KOSMO...
So den tangkap gambar jerk...
Harap ada feedback yang positif nanti...
Berikut adalah gambar2 KOSMO tu...




Sekian...
Assalammualaikum

Tesco Nilai Tipu...

Semalam den beli KOSMO...
Kat muka surat berapa tah...
Ada iklan TESCO...
Tapi den lebih tumpukan kepada Susu GoodDAy tu...
Beli satu...
Percuma satu...
Den pun pi ke TESCO Nilai...
Beli barang2 sikit...
Plus dengan Susu tu...
Ambil 2 lah kan...
Beli 1 Percuma 1...
Last2...

Tup...tup...
Kat kaunter den kena bayar 2 2 kotak susu tu...
Tolak rm1.58 jerk...
Aik....
Iklan lain...
Dapat lain...
Den tanya budak kaunter tu...
Dia pun tak taw...
Last sekali...
Den komplen kat laman web TESCO...
harap dia CALL den...
Dan bagi balik hak DEN...

Walaupun beberapa sen jerk...
Tapi lah ni kena KIRA oooo....
Memang tak de lagik dah...
Orang MELAYU yang sikit lebih kurang...
Hak Tetap Hak...

Kan...?

Tuesday, January 10, 2012

Hari Ni Last...

Kepada yang belum memohon...
Hari ni 10hb Jan adalah tarikh akhir untuk hantar borang BR1M...
Den kalau nak ikutkan malas nak hantau...
Sebab tangga gaji kasar yg ditetapkan...
Den mmg tak layak...
Tapi lepas baca paparan kat atas ni...
Yang jebat snap dari LHDN Kajang...
Maka layak sangat lah...
Gaji jebat kecik je beb...
Al maklum...
Koje kilang...
Kepada yang sedang belaja...
Sila belaja rajin2...
Dapat gaji bosa2...
Supaya anda jadi tak layak dengan wang BR1M ni...
Ahakz...
Ahakz....Ahakz...

Cikgu Jebateja...

Ini Puding Mable...
Bukan Jebat buat...
Anak buah kat tempat kerja yg buat...
Si Shima...
Dia berguru dengan jebat...
Walaupun finishing nya agak tak meyerlah...
Tapi rasanya...
Tak lari dari yang jebat buat...

Shima tentunya di belah KIRI tu yeee...
kalau yg KANAN tu Shima...
Harus ber Auww...Auwww....


Minggu ni juga menjadi cikgu kepada WIFE...
Sibuk nak belaja buat caramel jagung...
So jebat ajarkan lah...
Hasilnya...
Sedapnya....
I Like...
Ahakz....ahakz...

Kepada rakan2 BLOG yang memang bergelar CIKGU...
Jebat tetap TIDAK sehebat anda...
Anda lah CIKGU sebenar...
Tabik 300 kali...
Ahakz...

Monday, January 9, 2012

Open Table...

Ini budak baru...
Anak buah Jebat...
Belum di SAH kan dalam JAWATAN lagi...
Selagi dia ni tak OPEN TABLE...
Jangan harap le nak CONFIRM dalam JAWATAN nya...
Paling tidak pun...
PIZZA HUT ye tak...
Ahakz....Ahakz....AHakz...

Kejam...Kejam.....KEjam.....

Ahakz...Ahakz.....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin