Kawan - Kawan jeBateja

Friday, August 28, 2009

Puding TrioRasa



Semalam...belek2 buku Impiana terperasan plak resepi puding..mula heran gak..apsal plak Majalah berkaitan Deko - Meko ni ada resepi. Tenguk muka depan..baru le faham...Majalah keluaran khas tu berkaitan dapur...so.kalau dapur...salah satu kaitannyer ialah...? resepi kot...kot laaa....

Resepi yang cuba try test buat ni dinamakan TrioRasa ( apsal tak nama kan je Terra Rossa erkk..)...Namanyer mcm tu mungkin ada pelbagai rasa dpt dirasai dan bahan asas ialah...mengunakan santan, gula, pandan dan serbuka agar2...rasanyer di tambah esen oren, esen vanila, esen ros dan tak lupa juga pandan..err...bukan kampung pandan erkk...daun pandan...

Rasanyer....emmm...mmg Pelbagai Rasa...so mmg namanyer sesuai dengan trioRasa....ahakz...

5 comments:

anniecute said...

Salam... betuah btul lah wife awak ya, dapat hsband pandai masak. Org pempuan buat puding pun tak de lah cantik cmtu na de. Bleh lah tempah ya...

jebateja said...

uikkkk....tgk buku resepi je kak...bukan idea sendiri...cuma ade le adjust2 sket..ahakz...nak tempah...sila2

HonEyBuNNy said...

Nyum2...sedp nya puding tu...nak resepi la..nk buat gk...hahah

jebateja said...

Boleh2 nanti kita buatkan video...ahakz

HonEyBuNNy said...

hahhaha,..tol ke neh.//UHUUH....LAPO R TGK MAKANAN dlm blog neh..ihihi

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin