Kawan - Kawan jeBateja

Monday, September 7, 2009

Test Drive...


Korang taw Brake Judder..? Kita orang tengah buat ujian brake judder terhadap satu model kereta yang dirahsiakan nama nyer...( korang teka le..ahakz.....). Brake judder kereta ini bermaksud ketika memandu kereta pada kelajuan 80km/j..dah pada masa tu korang tekan brake dlm keadaan biasa maka..stereng korang akan bergegar...( **sila pastikan aligment tayar korang betul dahulu baru leh buat ini mcm...)


Pemandu Uji kami....Encik Imran Yang Macam Best ( panjang nyer nama...)..stereng bergegar dlm kelajuan 83km/j...masa ni brake dengan lembut..


Alaaa..sempat plak menjeling...macam hensem sangat...nyampahhhhhh


Dah test nak kena ada bahan api maaaa.....kalau tak..kena test lutut.....sebab kena tolak kereta balik kilang maaaa....tak pe...boss bayar guna kad dia


Brake depan yang Judder...korang nampak tak brake tu....Brake disc n brake caliper ( warna krom..sesetengah kereta warna hijo tue...)

Nampak apa jadi pada Disc tu...nampak tak kesan calar...itu terjadi bila brake judder dan ketika tu lah brake pad stuck or abnormal....so kalau jadi mcm ni...gi ke pusat servis dan mintak tukau....PASTI kan korang servis dengan pusat servis pengeluar yang biasa dan pastikan WARANTY still ader...kalau tak..lupakan je laahhhhh...( kalau dah tukau sport rim...boleh je..aku dah tukau dah...tak byk tanya pun....)

No comments:

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin