Kawan - Kawan jeBateja

Friday, May 29, 2009

Hangin ke...Kecewa ke..?

Tak tahu le nak kata apa...kecewa ke...hangin ke aku ngan YouTube ni....semalam baru aku perasan..3 video yang aku Upload dah kena TENDANG dari utube...DULU sekali..aku dah gantikan dengan Video baru...ni kurang balik....dari 22 video yg aku upload hanya tinggal 19 video. ....ciss..sungguh. Yang dulu pihak Youtube email pada aku...kes lagu Linkirn Park...ada Syarikat tuntut...yang terbaru ni..tak de plak email..alih2 dah tak de...hampeh...kepada sesape nak tgk video2 aku tu..sila lah Klik SINI

Thursday, May 28, 2009

Nilai 3....



Morning2..balik keja aku gi pasar borong Nilai 3. beli ikan untuk kucing2 aku. Kucing2 tu kalau bg makanan segera..x maw depa....kampung tul kucing aku tu. kena gak beli ikan. beli ikan yg murah je..rm2 utk 1 kg. Bukan main laju depa makan.......

Puding Mable.....



Puding yang aku buat...tapi bukan untuk dimakan. Ada org tempah. orang yg tempah kata...anak dia nak bawak gi sekolah. ada jamuan katanyer....layan.........orang tempah...kita jual je le....

Last Action....

Puding Triffle...yg aku buat dulu...ini lah yang last....sedia untuk aku NGAP.....ahakz....

Macam2 Hal Daaaaa




Gambar atas...pameran kebakaran di kilang oleh Bomba bangi...seram aku tgk gambo mayat2 terbakar n mangsa kemalangan. Sadis sungguh.........


Kerja megecat rumah dah abis....ahakz...penatnyer..tak taw nak habaq.....abis cat pun bahagian bawah je...bahagian atas tak siap lagik...adehhhh...bila lah nak buat agaknyer.


Wednesday, May 27, 2009

Pulakkkkkk


Malam tadi 2 orang group aku tak hadir. Yang tak hadir..Zairizal aka padat..cuti sakit kerna sakit mata dan Muhd imran aka muhim..suspect denggi. Terpaksa lah aku arrange kan budak aku supaya jaga line2 yang ketiadaan orang tu. Susah oooooo

Tak Makan...malam tadi aku tak makan kat kantin sebab bebudak ni pun tak makan gak. Katanyer sebab makanan kantin mahal so depa tak maw makan. ..tapi nasib baik si Boboi belikan aku makanan..apa tah nama nyer makanan ni..Yong Tau Foo kot...

Tuesday, May 26, 2009

Masak..Masak..n Masak



Hah..gambo atas ni..nama nyer puding trifle...aku dah selalu buat puding ni, tapi kali ni aku buat dalam bekas besar. Sampaikan apabila dah beku aku kena terbalikkan dalam dulang. Hah ambik ko...tak taw lah berapa lama boleh abis ni. Apa yg istimewa puding ni ialah ia ada rasa manis dan masam. So apabila kesemuanyer masuk dlm mulut...pehhhh....sedap tak ingat oooooo

Ini plak siakap 3 rasa...morning2 lagik aku dah buat. Kalau dah masak lauk ni..aku mmg tak kan masak sayur dah...sebab apa tak yah...ada 3 jenis sayur dalam masakan ni. Lauk dah tentu lah ikan tu. So jimat ruang meja n masa ...ahakz....ikan ni sekila 16.00 pada tarikh hari ni...26/05/2009

Monday, May 25, 2009

MemBZ kan diri.....

Ahad lepas...waktu paling sibuk...selain kena kerja n siapkan report status reject last week...aku juga kena buat puding mable n jagung untuk dihantar ke pelanggan yg telah menempah. Selain tu Kek gula hangus yg menjadi TERAS kepada bisnes semakin mendapat tempat. Bukan nak berlagak or meyombong...peningkatan jualan dalam bulan Mei ini yang bukan lah dalam musim perayaan seperti Hari Raya membuktikan betapa promosi mulut ke mulut menjadi TUNJANG utama bisnes ni dan aku masih lagik bagai x percaya..PUDING yg selama ini aku buat sebagai hobi kini permintaan nya hampir menyamai Kek Gula Hangus. Puding Jagung n Mable sangat2 mendapat tempat di hati pelanggan. Bukan nak puji diri or apa2 pun...dari feedback...mmg puding yg aku buat mendapat perhatian sehingga ada yg dah 2 3 kali order. Apa yang aku tekankan..mengunakan produk bermutu. Walaupun untung nyer sket kerna untuk mengunakan produk bermutu mmg mahal harga nyer meyebabkan profitnyer kurang namun aku puas hati sebab...apa yang menjadi hobi aku kini mendatangkan wang...


Gambar atas ni adalah diantara bahan2 yang aku perlukan untuk buat puding trifle. Ada dikalangan pelanggan yang mahu aku menjualnyer. Aku memang tak maw jual sebab hendak membuatnyer adalah sangat susah bg aku lagi pun aku tak taw nak letak harga sebab bahan2 nyer mmg banyak dan mahal gak lah. Pelanggan aku tu tak kisah...dia suruh aku letak aje berapa harga nyer...pehhh...maw tak maw..aku kena buat balik puding ni n senaraikan kos2 nyer. Isnin..25/05/2009..IsyaAllah..akan ku buat. Kepada yang maw melihat bagaimana puding ni di buat sila klik SINI

Gotong Royong

Sabtu lepas...kilang aku tempat aku keja ada buat xtvt gotong royong....awal2 aku dah sampai..ahakz...semangat beb..al maklum..kalau kilang bersih.....aku gak senang...sejuk mata memandang...

Yang baju merah ni..Adnan Yaakob...dia ni pangkat apa..aku lupa lahh...apa yg dia usha?...apa lagi kalau bukan kat meja pendaftaran...ramai yg mendaftar last minit...

Setelah sedikit taklimat, kami di pecahkan kepada beberapa kumpulan yang akan bertanggungjawap di kawasan tertentu. Aku plak dalam kumpulan yg kena bersihkan pagar...ahakz...dan cat parking lot.

ini lah kawasan jajahan aku n team....leh jadi budak jaga parking lah plak aku ni....ahakz


Hah tgk..betapa terer budak ni megecat parking..mata ke kamera tapi leh buat garisan lurus lagik..terer...terer...

Friday, May 22, 2009

SoLat Jumaat

Hari ni solat Jumaat tumpang BRO NAZRI...selalu mmg tumpang dia pun..ahakz

Ini lah tempat aku solat jumaat. Masjid Teras Jernang. Masa sampai tak ramai org lagik. Kami mmg awal sebab nak gi makan dulu kat gerai tepi masjid..jom kita makan dulu....

Bro n Fadil ( kanan ) sedang berselera bersantap...oit..korang makan dah tak nampak aku lagik ke?
Hari ni khutbah pasal Kasih Ibu Membawa ke syurga...uhukz..khatib tu siap nangis lagi. Ok ini gambo masa dah balik...lapo lagik laaaa

Ceramah AGAMA

Setiap bulan majikan aku akan buatt ceramah agama..tajuk kali ni..kasih ibu membawa ke syurga. Kebetulan tajuk sama dengan khutbah jumaat yang aku pi tengahari td. Pengerusi majlis ialah Encik Aziz Abu Bakar ( gambar )

Antara pekerja2 yang hadir mendengar ceramah

Ustaz sedang beri ceramah. Kasihnyer Ibu membawa ke Syurga...ahakz

Selepas ceramah leh poei makan...menu kita petang ini ialah..mee kari n teh susu...jemput2

Citer dari kilang...

Imran..sedang pening memikirkan cara membuat program untuk satu part....ahakz

cicak ke apa tu...bosa nyer...?Nak kata boya..mana leh panjat dinding..emmm..itu le boya plastersine...suspent je

Ini Yusni...bukan pompuan taw..nama dia mmg yusni...sedang berposing dgn mesin yang sedang memancut kan minyak...mulanyer nak ambil gambar minyak tu..tapi dia suruh ambil gambo dia sekali..dia tak taw...gambo dia bakal masuk blog...ahakz..

Dah Takdir...

Aiyaaa..memang sudah takdir..aku takkan dapat parking bawah pokok tu...Gagal...Gagal n Gagal...

Thursday, May 21, 2009

Di Satu Senja....


Di satu petang..bila mana pulang dari KeRJA...Azan Maghrib berkumandang...sedap tul sore muazin masa tu. Aku terkedu dan mehayati Azan....emm..aku ni terlalu kecil rupa nyer.

Perkatan Paling Popular...

Perkataan paling popular sepanjang minggu ini ialah BONUS. Masa sekarang adalah masa yang sangat sensitip tak kala mendengar perkataan ni. Ada pelbagai versi dan satu pun sukar nak percaya...berapakah BONUS anda..1 bulan, 2 bulan n 3 bulan...or tak de bulan. Bagi aku...mmg tak sabo beb..ahakz...leh ke aku dapat 3 bulan?...Jangan harap lah....adios..

Padat n Inspection...

Padat (kiri), Imran ( tengah ) n Boboi...megelilingi meja inspection. Hanya padat je yang buat inspection yang berdua tu ajak Padat mengumpat..ahakz..

Ketelitian penting bila mana membuat kerja melibat terlalu sensitip measuring nyer.

Boboi dengan satu POS istimewa untuk para peminat. Maw berkenalan? Sila2....Adios

Jom Makan....

Baru ni makan tengahari, aku makan dengan customer dari Perodua. Zaki nama nyer. Dia mmg tetiap minggu dtg ke kilang cos joint inspection. Aku pow Bos rm30 untuk belanja customer. Si Zaki ni suka makan kat warung2 je..so rm30 tu cukup le. Aku pilih NASI BERLAUK DAGING..harga rm2.80.

Ini Zaki. Dia makan NASI BERLAUK AYAM. Harga rm3.00...emm..cukup ke Zaki? Tenguk badan..err..macam tak cukup je..hik..hik

BOBOI pun ikut gak. Pandangan sisi Boboi dan warung tempat kita orang bersantap. Murah..Sedap..Segar...n Bersih...

KANAN..Shamsuddin or Sudin..Masing2 makan maggi sup dan mee hoon sup. Kat warung ni...menu ni lah paling popular. Sedap ooo..sampai menjilat meja....ahakz..

Muka dah kenyang...macam dah tak leh bernafas...pas tu gi order air kelapa plak tu...oitt..korang jangan order banyak2 aku pow bos rm30 je ni...

Sudin n Zaki sedang bincang pasal Drift keta. Terlibat dalam dunia permotoran..mmg tak dapat larik dari membincangkan hal2 yang berkaitan kereta...tak kira lah HALAL or HARAM...emm...lumba kereta HARAM contoh nyer...tapi kita org tak joint..cuma bincangkan je...kita org joint yg HALAL2 je....AHakz..Adios

Wednesday, May 20, 2009

Siiottt Betul laaaa.....

Lorr..GAGAL lagik..sapenyer kancil hitam tu....hampeh tul...asal aku je asyik lambat ni...bila aku plak nak parking bawah pokok tu

Tuesday, May 19, 2009

Gagal Lagik.....

Pagi ni seawal 6.50am dah kuar rumah. Lampu jalan tu, pukul 7am ..dia off sendiri. Cuaca bagus..so kuar rumah dengan hati yang senang tapi kepala aku, sedari bangun tido tadi dah ada tanda2 nak pening kepala...adehhh...


Lorr...gagal lagik...semalam keta bos aku..ni keta anak buah plak yang dapat parking bawah pokok tu ( GEN 2 Kelabu..). Tak pe...tak pe..esuk masih ada...tapi..Adakah Esuk Bagiku....?


Sarapan pagi...KASWI n Nescafe...jadi lahhhh


Masuk dalam lab..peyaman udara mengeluarkan air. Habis peralatan instrument untuk inspection kena air. RM300k tu harganyer...rosak kalu...pening kepala....


Budak yang topi hijo tu...aku panggil sarjan..x penah pun masuk askar..dia je perasan. Yang bawak 3 orang tu pulak..MANDUR si sarjan ni...erk...ramai plak MANDUR erk....? Mandur plak Dari kiri Sadali, Rinching n Shahrol.


Barisan pelapis2 bakal menjadi manager..mereka sedang training berkominikasi stail BOS2..ahakz

Imran Yaakob ( kiri ) sedang berbincang dengan Yusni tentang special jig Bracket Oil Filter.

Parking kereta di tengahari. Sian kereta..dibakar bahang MATAHARI..bila lah nak musim sejuk.


Pukul 3.30pm...kepala otak aku dah jadi benggong...terpaksa gak jumpa doktor...sampai klinik..kena plak marah dengan doktor kerana membiarkan kepala sakit sepanjang hari..doktor tu berleter, now masa sensitip...bila mana virus BA ALIF BA YA or h1n1 melanda so kalau sakit cepat2 jumpa doktor...oo gitu ke doktor..patut le masa masuk klinik aku kena pakai topeng muka
..ahakz.....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin