Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, June 1, 2010

Bila Masanya...

Saat ini perkataan BONUS begitu sensitif di tempat kerja aku...
Di kelompok mana pun...isu BONUS menjadi topik hangat...
Pertanyaan bilakah BONUS akan menerjah ke akaun bank masih menjadi tanda tanya...
Isu-isu hangat seperti kenaikan harga minyak tidak menghilangkan kehangatan isu BONUS...
Sudah pun bulan JUN...bau2 BONUS masih belum dapat dihidu...
Wahai majikan kami...bila BONUS mahu keluar..?
Kami dah tak sabar menunggu...
Berikan kami sedikit semangat untuk bekerja dengan pemberian BONUS...
Hargailah kami...

10 comments:

ALYN_C3N1 said...

sabar2....tak lama lagi dh tue...berdoa banyak2...huhu

mAr@ZiEy said...

bonus sudah di kira2..sudah tau berapa setiap company akan dapat..tp tarikh yg di jangka dapat kurang menyakinkan..ade yg ckp 7hb..ade yg ckp minggu ke 2 bln june..ade yg ckp sekali ngan gaji bln june..so..bulan june pebuh ngan misteri bonus..huhuhu

jeBateja said...

ALYN...sudah puas bersabar oooo...dulu bg setiap april...now....adehhhh....sian den...

jeBateja said...

MAR...? wehhh...mana blog ko erk..? Bonus...? berapa lama maw tunggu oooo...bebudak kat bawah nun...dah lemah semangat dah...yang bekerja tak pernah berkira, di paksa ot tanpa banyak bunyik...now dah mula LESU...sian depa oooo...kalau yang keja macam hampeh tu...aku tak kisah sangat...sesekali...hargai lah mereka yang terbaik tu...err...harap2 sebelum cuti sekolah....

mAr@ZiEy said...

ko ni..blog aku yg famous amos tu pun leh lupa

http://amormarziey.blogspot.com

aku dgr2 la je dari org2 yg bertanggungjawab dlm pemberian bonus ni..konon nak lari dari cukai la..ape la..tu yg dok berkira2 bile nak bg tu..tp sume da prepare..tggu green light dr boses je bile nak bg kat bank..setau aku..sume boses da sign bonus tu..tggu je la ek..lgpun bru 1st June meh..ade lg 29 ari lg..hehehe..

jeBateja said...

Mar...ari tu aku klik link blog ko...gagal...heran aku oooo...

errr...purata bonus berapa bulan Mar....ahakz

HonEyBuNNy said...

ha...bila dapat bonus beli tudung tau...ehheheh...

jeBateja said...

Bukan nak beli tudung je...anak makcik yang jual tudung tu nak jugak...hik..hik..

am said...

ermmmm....lambeknyoo bnussss

jeBateja said...

AM...depa simpan untuk beli keto baru laei kot....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin