Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, June 29, 2010

Tempur Jun 2010...


Tempur edisi Jun 2010 adalah edisi paling best aku rasa pada tahun ini. Banyak isu2 menarik dipaparkan. Kalau hendak tahu kena le beli erk...RM15.00 je...ahakz...atau boleh usha di http://www.tempur.officialsite.my/. Aku cuma nak citer sket je pasal isu yang menarik...

SNIPER...sure kita semua tahu sape dan apa itu sniper namun dalam isu bulan jun ada dikisahkan perihal sniper Taliban ( Afganistan ) telah membunuh 7 orang Sniper British. Malah 2 orang sniper yang terbunuh adalah Sniper Pro yang memang ditugaskan mencari Sniper Taliban ini. Salah seorang terkena tembakan tepat diantara 2 bijik matanya...so...korang bayangkan betapa PRO nyer sniper Taliban ini yang jauh lebih mundur teknologinya dengan Sniper British...

Sukhoi 35...korang mungkin tahu perihal Sukhoi 30 atau Su-30 yang Malaysia beli. Pesawat pelbagai guna itu mempunyai adik yang lebih hebat yang diberi nama Sukhoi 35 or Su 35. Su 35 ni pulak kembar kepada Su-27...cuma beberapa peralatan mekanikal di Su 27 di tiadakan dan diganti peralatan Elektronik sesuai dengan kehendak semasa. Harganya ...?...aku rasa tak semurah cendol or bakso di pasar malam...rasanya laaa.....

Banyak lagik yang menarik, seperti bagaimana Yugoslavia yang di Bom Nato dan Us sehingga 38,000 operasi udara mampu bertahan dan tidak begitu terjejas angkatan daratnya dan bagaimana mereka berjaya mencipta beberapa senjata darat yang besar dan canggih..contohnya seperti dibawah.....

3 comments:

Herdoni Wahyono said...

Aku amat menyukai 'majalah militer' seperti ini. Apalagi bila didalamnya dimuat kisah nyata tentang 'operasi tempur' di berbagai belahan bumi ini. Amat mengasyikkan mengikuti kisahnya. Trims infonya sobat. Salam sukses.

HonEyBuNNy said...

datang2 baca buku kejap....apex...buku fesyen2 tudung xde ke??heheh

jeBateja said...

Herdoni - Sama2 Sobat...info seperti ini kadang bisa menaikkan semangat kita ya...sedikit sebanyak memberi sedikit ilmu gitu...

Honey - buku pasal fesyen tudung tak de sebab rasanya tak perlu...sifu saya pun memang ratu tudung...so dia lebih tahu...rujuk kat dia je...hik..hik

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin