Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, June 30, 2010

World Cup Sale...


Ini jualan jersi pasukan yang masuk piala dunia....jualan murah...lebih murah dari yang di luar kilang...khas untuk budak kilang aku.

Satu guni sampainya...berebut2 bebudak ni...takut pasukan pilihan mereka habih di sapu org...

Macam ni ke stock baju sampai...main ikat2 mcm tu je ke...mana tokeh dia ni...

Ini baju pasukan apa..?...tak kenal plak...sebab tak minat bola....

Model Jersi...errr...tahan nafas sket Raja...perut tu tak maw menonjol...

Sesuai bonar baju ni ngan ko Jamal...kata tokeh baju ni...alaa....saja je... tu

Aizat...siap bawak list baju yang dia nak beli....kira nak borong le tu...

Syafiq...dengan perut yang sengaja di kempiskan....

Aizat masih dalam di lema memilih baju.....

Eh...ini baju pasukan mana plak ni....pelik...pelik....

Jamuan Perpisahan...

Satu jamuan perpisahan telah diadakan di lab malam tadi sempena pemergian Syafiq kerna melanjutkan pelajaran di UNIKL. Majlis makan2 ini juga ditaja oleh operator2 baru yang mesti belanja orang2 lama ( disini istilah digunakan - open table ). Pekerja baru mesti open table sebagai tanda otai2 menghalalkan ilmu2 Qc atau Qa digunakan oleh mereka. Macam mintak redha dari guru semasa nak ambil exam le. Antara gambar2 yang sempat dirakam sebelum budak yang ambil gambar ni hanyut dalam lautan Satay Kajang......

Tuan Amir...macam tuan rumah...sibuk melayan tetamu datang beraya....

Syafiq dan Azih...sponsor parti yang makan terbanyak...

Sungguh laju depa ni makan...yg dok ambil gambar dok tahan air liur...tinggal aku sket wehhhh...

Aizat malu2 makan di belakang nun...adehhh..silau plak kepala Jamal ni...

Jemputan khas yang tak tahu nak berhenti makan...orang nak kemas dia still makan lagik...

Antara Mereka - Mereka yang Sponsor Untuk Parti....

Budak yang nak berhenti...Syafiq ( tunaikan nazar sebab nak berhenti )

Aizat...mungkin jugak akan berhenti untuk sambung belajar ( pekerja baru wajib open table selepas 3 bulan kerja...kira aizat masuk saham di majlis perpisahan ni )

Azih...seorang pekerja baru yang kuarkan sponsor untuk alasan seperti Aizat diatas...

Jamal...juga seperti Aizat dan Azih, kuarkan sponsor untuk cukupkan syarat sebagai ahli Shift A...

Terima Kasih kepada mereka2 yang belanja....kepada Syafiq..terima kasih diatas khidmat anda selama anda berada di Shift A...semoga berjaya dalam pelajaran.
( ko dah tahu kerja kilang ni susahkan...jgn ngada2 ko mintak kerja kilang lagik plak pas ni..kecuali ko jadi manager ke...general manager ke...bg bonus lebih kat aku taw )

Suka Tak...?

Suka or tidak...ini lah hakikat...bahwa yang diatas ni ialah caramel jagung. Anak buah yang akan berhenti kerja kerna meyambung pelajaran rekwes pada aku supaya membuatkan untuknya caramel jagung...so...aku buat kan le...senang je buat...nak makan lagik senang kot...tapi makanan ni agak manis...

Ini contoh caramel yang di potong...wife suruh letak bunga...adehhh...sebagai seorang berjiwa heavy metal...mana leh bunga2 ni...( lagu romantis - spring satu.....)

Ini hasilnya setelah di serbu oleh anak buah...tak di tinggalkan kat bapak buah dia ni...kijam sungguh...ahakz....tak pe arrr...asalkan habis sudah...tak habis kalu...tak maw buat apa2 dah...lantak lah korang...ahakz

Tuesday, June 29, 2010

Tempur Jun 2010...


Tempur edisi Jun 2010 adalah edisi paling best aku rasa pada tahun ini. Banyak isu2 menarik dipaparkan. Kalau hendak tahu kena le beli erk...RM15.00 je...ahakz...atau boleh usha di http://www.tempur.officialsite.my/. Aku cuma nak citer sket je pasal isu yang menarik...

SNIPER...sure kita semua tahu sape dan apa itu sniper namun dalam isu bulan jun ada dikisahkan perihal sniper Taliban ( Afganistan ) telah membunuh 7 orang Sniper British. Malah 2 orang sniper yang terbunuh adalah Sniper Pro yang memang ditugaskan mencari Sniper Taliban ini. Salah seorang terkena tembakan tepat diantara 2 bijik matanya...so...korang bayangkan betapa PRO nyer sniper Taliban ini yang jauh lebih mundur teknologinya dengan Sniper British...

Sukhoi 35...korang mungkin tahu perihal Sukhoi 30 atau Su-30 yang Malaysia beli. Pesawat pelbagai guna itu mempunyai adik yang lebih hebat yang diberi nama Sukhoi 35 or Su 35. Su 35 ni pulak kembar kepada Su-27...cuma beberapa peralatan mekanikal di Su 27 di tiadakan dan diganti peralatan Elektronik sesuai dengan kehendak semasa. Harganya ...?...aku rasa tak semurah cendol or bakso di pasar malam...rasanya laaa.....

Banyak lagik yang menarik, seperti bagaimana Yugoslavia yang di Bom Nato dan Us sehingga 38,000 operasi udara mampu bertahan dan tidak begitu terjejas angkatan daratnya dan bagaimana mereka berjaya mencipta beberapa senjata darat yang besar dan canggih..contohnya seperti dibawah.....

Bola Punyer Kisah...

Pukul 3.30am...waktu rehat di kilang aku...2 watak utama ini sedang berceritakan Piala Dunia...melihat pada muka masing2...ternyata pasukan yang mereka agung2kan bukan lah pasukan yang handal untuk dibanggakan. Sebagai bukan yang minat akan sukan bola sepak...dengar je le....ahakz....sambil2 ambil gambo depa dengan izin depa sekali...

Kenduri Jeruk...

Anak buah yang wifenya orang Penang bawak jeruk campur malam tadi...pehhh...best ooo makan jeruk yang campur2 mcm ni....sekali hadap....licin terus...

Lepas habis jeruk campur tu...makan plak jeruk salak ni...adehhh...sodap bangat lah....sampai tak ingat dunia di buatnya...ini pun sekali hadap...abih....ahakz

Monday, June 28, 2010

Beli Stock..

Pagi ni...wife mintak tolong hantaq dia ke kedai kek untuk beli barang2 buat kek...ahakz...ngantuk oooo...malam tadi koje....tido dalam keta je le....ahakz

Trip To Zoo Negara...

Lama tak gi Zoo Negara...so bila kena balik kamppung kerna menghadiri satu majlis kahwin di Kuala Lipis maka alang2 dah satu jalan tu maka bersiap le untuk gi Zoo Negara...menziarah kawan2 yg lama tak dilawati...ahakz...apa2 pun My Myvi kena kasi basuh dulu...ahakz...

Tayar dan rim kasi kilat sampai le nampak bulu hidung....

Singgah di Kampung Pasir, Hulu Klang, Malaysia...selepas isi minyak dan kuar duit sket kat Petronas...ahakz

Saturday, June 26, 2010

Ramadhan March for Freedom...

Semalam, Jumaat 25hb Jun 2010...tempat aku bekerja ada ceramah yang disampaikan oleh seorang wakil MAPIM ( Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia ). Ia lebih kepada menceritakan pengalaman seorang anggota MAPIM di Gaza dan projek bantuan seterusnya di jangka pada bulan Ogos 2010 nanti. Encik Mustaffar ini juga antara mereka yang terlibat atau ada ketika penghantaran bantuan ke Gaza yang mana kapal yang beliau naiki telah diserang komando Israel.


Ketika menyampaikan ceramah - betapa seksanya penduduk Palestine dengan sekatan oleh Israel hampeh tu...namun apa yang menarik ketika beliau berada diatas kapal Mavi Marmara ialah

1. Tak kira agama, bangsa, taraf pendidikan - semua dilayan sama.

2. Seorang remaja Kristian berusia 22 tahun megumpul wang sendiri untuk sama2 memberi bantuan ke Gaza. ( adehhh...malu wehhh....kita pun tak leh seberani ini untuk sedara2 kita disana...leka dek Mentor dan AF leee....)

3. Kebanyakkan NGO2...walaupun beragama Kristian, berhasrat...jika mereka mati, mereka mahu mayat mereka ditanam di Gaza....pehhhh....orang Kristian tu....

4. Semua orang dalam kapal itu tidak merokok kerana bencikan Israel...sebab rokok berasal dari sana. Kalau merokok pun guna rokok daun.

5. Ngo yang kaya- kaya membawa beratus2 USD. Tapi mereka sentiasa merendah diri.

6. Ngo Malaysia dan Indonesia di bantu oleh Duta Jordan ketika ditahan di Israel. Malaysia dan Indonesia tiada duta di Israel.

7. Penceramah mengatakan, pelepasan tahanan bukan disebabkan oleh tekanan antarabangsa tetapi amaran Turki untuk menyerang Israel dalam masa 24jam jika tahanan tidak dilepaskan. Turki juga memutuskan hubungan diplomatik, Perniagaan dan apa2 sahaja hubungan. SYABAS Turki...

8. Pak2 Arab yang berada di keliling negara tu....terutama Mesir....macam hampeh....tiada bantuan pun, Malah ketika ditahan duta Mesir di ISrael memarahi Ngo Mesir kerana meyusahkan duta tersebut. Pulakkkkk.....

Yang ni poster untuk bantuan ke Gaza pada bulan Ramadhan nanti. Mereka akan bergerak Ogos. Sape2 yang nak beri bantuan boleh lah meyumbang melalui Bank Islam. Kalau tak de duit...sampai2kan pesanan ni pun dapat pahala ooooo...

Bank Islam Akaun : 0801301007582
No contact : 014 324 9697
013 490 9498

Jika nak jadi sukarelawan ke Gaza pun buleh...sila dail juga nombor diatas...

Tetamu VIP...duduk tengah2 majlis...ahakz

Yang ni...VVIP....nak bergambar berdua je...

Antara yang hadir....

Selepas ceramah...ada jamuan ringan....

Penceramah tu bilang...ada Israel sebab ada rokok yang kita hisap...so kalau hisap rokok membantu Israel membina negaranya...adehhhhhh

Situasi kawasan merokok di tempat kerja aku...ketika sebelum ceramah....adehhhh....rokok tu ISrael...Israel tu Rokok...pehhh....leh ke nak berhenti ni...

Friday, June 25, 2010

Kesian Betul...

Tenguk lah bos aku tu...duduk atas apa?...tah apa2 kerusi..pas tu alas kotak....kesian tul kita orang...orang ramai...kerusi tak cukup...terpaksa lah duduk atas apa2 aje yang sempat....

Nasib baik lah...kerusi baru akhirnya sampai...dapatlah duduk di tempat yang selesa lagik best....ahakz...

Malangnya...kerusi baru terlalu tinggi...menyebabkan anak buah aku yang tinggi melampai ( AIZOT - bukan nama sebenar )...patah 3 tulang belakang nya kerna terpaksa membongkok ketika menulis....akhirnya kerusi baru tersebut ditarik balik...adehhh...kesian balik kat kita orang...

Thursday, June 24, 2010

Patah Sudah...

Alat paling canggih dan mahal dalam lab aku, mengalami kepatahan probe ( probe mcm dlm gambar diatas ) pagi tadi...memang sengal tul anak buah aku tu. Nasib baik ada spare..kalau tak...tak leh guna lee...hasil dari investigate bersama bersama supplier...maybe melibatkan kegagalan machine tersebut so dia suruh claim waranty...pehhh...selamat...

Togel je nampak nya....sepatutnya ada probe tu. Batang probe tu diperbuat dari bahan sama macam sebatang pensil...

Friday, June 18, 2010

Hari Bapa...

Sempena Hari Bapa...aku cadangkan korang tenguk cerita kantonis ni...tajuknya..House Of Fury...walaupun kisahnya penuh dengan aksi Kungfu Mungfu tetapi apa yang tersirat dari cerita ini ialah...bagaimana seorang bapa yang kematian isteri ingin sentiasa mengambil hati anak2nya yang bersikap dingin dengan nya. Kesibukannya demi tugas sebagai agen rahsia meyebabkan anaknya tidak mesra dengan nya....sehingga lah berlaku satu kejadian....bisa megalir airmata oooo....aku tak kuar airmata pun...sungguh...mana ada..aku lelaki maaa.....ahakz

Thursday, June 17, 2010

Masalah...

Hp den yang selama ni menyumbang gambar dalam BLOG ni...menghadapi masalah...kerosakkan disebabkan kecuaian sendiri so...diam kan diri je...nak beli baru...tunggu BONUS lah....BONUS pun macam malas kuar je....tak de kot....adehhhh.....pakai PUBLIC PHONE je laaa ( gambar curi dari internet...warna dan model sama dengan den nyer...SONY C510 )

Makan Lagik...

Semua makanan ni....anak buah kat tempat kerja bawak....alang2 dia dah cuti lama2...so...elok benar le dia bawak balik JAJAN....memang seronok makan ramai2...tak sampai 7 minit...habis...kecuali PLASTIK....pehhh.....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin