Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, February 8, 2012

Minggu Main Masak2...

Minggu ni jebat keja malam...
Apa lagik...
Main masak2 lah...
Kalau dah main masak2 bagi seorang jebat...
Maka puding le jawapnya...
Gambo atas tu puding cendol jagung...
Dulu jebat buat Puding Cendol Kacang Merah...
Kali ni tukau jagung plak...
Sekali terlembik sket...
Biasa buat dlm kuantiti banyak...
Bila adjust untuk guna sikit...
Tersalah sukatan plak...
hampes...

Lembik2 pun...
Still leh makan lagik...
Boleh potong2...
Kali ni kasi kat adik beradik n mak ayah jerk...
Ahakz...

Minggu ni jugak buat TIRAMISU...
Kalau beli kat secret resepi mahal ooo...
Buat sendiri lagik murah...
Jebat dah 3 4 kali buat...
Selama ni buat jerk tapi tak makan...
Sebab tak suka CHEESE...
Now dah suka...
Dan Tiramisu ni jebat yang paling banyak ngap...

Siakap 3 Rasa...
Yang ni bukan jebat buat...
Tapi adik pompuan...
Dia call dari kampung tanya resepi...
Nasib baik resepinya dlm otak...
Kalau tidak ambil masa nak mencari...

Anak sulung jebat...
Kalau jebat masak siakap 3 rasa...
Lunch aje 5 kali tambah...
Now badannya mcm di pam pam...
Risau plak nenguk...
Now dah berkeras sket pasal makan dia...
Makan tidak buleh tambah2...
Ahakz...

18 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hentak kaki nangesssss
layoq cheq nampak
dah la patik ni x serajin mana la ni uwaaaaa

diana said...

nampak sedap puding tu..tambah2 ada jagung...:p

CintaZulaikha said...

gilalah, siakap 3 rasa bak mai....huahhahha..cedap tuuuuuuuuu

HeNRieTTa JoSe said...

nak tiramisu....nak tiramisu....huhuhu....


psss....xpndai buat puding larr jebat....agar2 jerks tu...

kakchik@ella said...

amboiiii .. sedap2 menu tu.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mak ai pandainye awak mask *malu*

siti murni said...

jebat...chek nak yang pic no. 2 tu la.....buatkan la...buatkan la...haha...*mode mengada-ngada.

Dinas Aldi said...

Tergoda ai tengok tiramisu tu aih! Tergoda!

NzA said...

hu.hu.hu.....lapo la......

Aku Ibu Muda said...

aritu buat agar2 kelapa...boleh plak tingat kt jebat :p

khairunnisa ♥ said...

wah, pandai buat tiramisu ye..

Muhammad Syahmi said...

kalau saya nak belajar masak boleh tak...? ^_^

Woofer Storm said...

serius gempak gila bro ,den terpegun sekejap.

#agak2 bila nak pos tiramisu tu??hheeee

jeBateja said...

LADY AYU - iyer ke tak rajin...? tak caya lah....ahakz

DIANA - mmg sodap tapi terlembik sikit....tesen tul...

ZILHAIKA - err..dah habis rasanya...sila cuba sendiri di rumah...ahakz

JOSE - jgn le merendah diri...cek taw hang terer...

KAKCIK ELLA - ala..biasa2 jer..utk cuci2 mulut...ahakz

BABY MAMA - errr...pandai bab puding jerk..lauk pauk satu tu jer lah..siakap 3 rasa...

SITI MURNI - apa kata..hang buat sendiri...ahakz...hang pun terer kan...ahakz

KAK DINAS CIKGU - ai tetap tergoda dgn jeruk campoq...ahakz

CIKGU NZA - lapo..? sila2...jemput....jemput...

IBU MUDA THE DJ - alaa...tima kasih le sebab ingat kat kita...lepas ni nak guna motto..ingat puding...ingat jebat...ahakz.

NISA - alaa..skit2 jerk..tak sesedap mana pun..ahakz

USTAZ SYAMI - ahakz...belaja kat Mc D jer lah...ahakz...ahakz

WOOFER - memandai jer hang ni woofer...bila2 pun den leh pos..tak taw sampai ke idak jer...

Citarasa Rinduan said...

sabor jerlah!!!!!!!
jebat, ko wajib niaga lepas pencen nanti, atau buka bakery ker...

terbaiklah

bila kak ayu boleh makan air tangan kamu....................??

Muhammad Syahmi said...

Mc D kedekut resepi... huhuhu

jeBateja said...

KAK AYU - alamak kak ayu...buat atas minat jer ni....kalau nak rasa air tangan...nanti kita pi sana yea....yea...

jeBateja said...

SYAHMI - pehhh..jgn harap le dia bg resepi...ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin